cemu prebacivanje?
raskines ugovor i potpisujes novi ugovor koji nicime nije vezan za onaj prvi.
Tu, na pravom mjestu kod strucnjaka cu postaviti pitanje.
Imam vip internet pod ugovorom do 1.10. ove godine. Trenutna tarifa je 3GB (200kn) preko Carneta. Htio bi se bacit na onu novu 5GB za 100kn.
Dobio sam odgovor od vipa da prebacivanje u tu novu tarifu kosta 200kn. E, sad, zanima me dal kad mi istekne ugovor mogu prebaciti bez placanja, ali da potpisem novi ugovor ili cu svejedno morati platiti da se prebacim?
cemu prebacivanje?
raskines ugovor i potpisujes novi ugovor koji nicime nije vezan za onaj prvi.
dobar grah daleko se čuje
E pa to me zanima. Ova p*zda iz sluzbe za korisnike mi nije htjela reci da nakon sto istekne ovaj ugovor za 3 tjedna, da necu morat placati.
A jel moram novi ugovor potpisati ili je dovoljno da ovaj ugovor istekne pa da zatrazim promjenu tarife bez ikakvog ugovora?
a ako nisi vezan ugovorom?
recimo,ja imam ugovor na neodređeno na paket od 3gb (nisam uzeo nikakav uređaj od njih pa nemam obvezno trajanje ugovora). s obzirom da sam tek maloprije slučajno saznao za promjenu tarifa, mene zanima što se sad događa sa mnom? koja je sad moja tarifa? i od kad stupa na snagu to?
naravno, ne trebam spomenuti da me nitko nije službeno obavijestio da je došlo do promjene tarife...
Ako si pod ugovorom:
-Plačaš do kraja isteka ugovora stari iznos mjesečnog paketa, a nakon isteka ugovora račun ti se formira po novoj cijeni
- Za 200 kuna možeš se prebaciti na nove cijene
Ako nisi pod ugovorom:
-Nove cijene za tebe automatski stupaju na snagu
P.S. Moguće su varijacije na temu![]()
hvala na odgovoru.
nisam pod ugovorom, znači da za mene odmah važe nove cijene; jedini problem se postavlja ostaje li i dalje ista cijena paketa (što znači da stari korisnici paketa 3gb za 149kn sad dobijaju automatski paket 10gb za 149 kn), ili se prebacuje na paket od 5gb za 99kn, s obzirom da paket od 3 gb više ne postoji?
vidim da je to puno pitanja, a srećom pa je vipov FAQ uredan, pa ću morati do VIP centra sutra ujutro.
svi uzimaju na ugovore a kasnije to plate 5x vise od realne cijene
Evo sto su mi odgovorili:
"...tarifu mozete promijeniti vec sada u novu obzirom da ugovorna obveza istice za manje od 30 dana.
Novu tarifu mozete imati bez ugovorne obveze. Promjena tarife se naplacuje 200 kn bez obzira na ugovornu obvezu."
Zadnji uredio maxtheboss : 09-09-2009 u 17:54
kowalski - napravi kao sto je rekao kakav nered. I ja cu.
Odes u vip, raskines ovaj ugovor i (ako imas USB) potpises novi ugovor na min.3mj. za 1kn i dobis novu karticu i odaberes paket koji zelis.
zašto bi to radio?koja je svrha raskidanja ugovora?
uglavnom,bio sam u međuvremenu u VIP-u, pa sam pitao. od iznimno neinformirane djelatnice sam upiso izvući sljedeće; s obzirom da nisam vezan ugovorom, mogu tarifu promijentii kad želim na veću (bez plaćanja), ili na manju uz naknadu od 61kn.
na pitanje koju tarifu bi imao da se nisam pojavio i izabrao novu tarifu, nije znala odgovoriti.
tako da sam s tarife 3gb prešao na tarifu 5gb (tako bi trebalo ići i po logici stvari), bez ikakve naknade (bar koliko ja znam). a zanima me po kojoj osnovi bi mi i naplatili naknadu za promjenu tarife.
Procitaj sta su mi odgovorili iznad. Rekli su mi da se naplacuje 200kn. Ak tebi nisu, ok.
Meni tak valjda jer sam vec jednom mijenjao tarifu.
U mom slucaju svrha raskidanja ugovora je da ne placam 200kn, nego 1kn. Mislio sam da je i kod tebe takva situacija.
zato kažem;meni nisu ništa naplatili na licu mjesta (ne bi ni trebali, bio je cimer sa mnom koji je pod ugovorom pa ni njemu nisu naplatili "promjenu" sa tarife 3GB na 5GB, uz komentar da se naplaćuje samo kad ideš na nižu tarifu), a ne bi trebalo ni na računu idućem stići nekakvo iznenađenje.
ne znam,poslao sam im mail, jer je ekipa u centru malo hendikepirana što se tih informacija tiče.
jedino što me sad zanima je kad kreće ta nova tarifa (a pretpostavljam da je od idućeg obračunskog razdoblja).
@kowalski cemu raskid ugovora ?
pa u njemu ti pise pod kojim uvjetima i cijenama ces im ti placat recimo !!!
ako ga raskines onda to vise ne vazi
Okej ti si nasao sad svoju varijantu i tebi ce to biti super dok opet ne naletis na problem.
A da nisi trazio promjenu tarife onda bi ostao na istoj. Barem je meni tako logicno.
Za ubuduce s eprobaj informirati na mjestu gdje operater oglasava barem 20ak puta dnevno, a ne u ducanu.
U ducanu su prodavaci a ne ljudi koji ce s tobom pricati 15-20 minuta da bi ti bio siguran da zelis i dalje ono sto zelis.
ljudi a te cijene,preko carneta,(5gb 100kn) su akcijske ili traju koliko i ugovor,cijelo vrijeme..? usb imam,znaci mogu uzet na 3mj ugovor,12,24,kako god zelim...? uskoro cu izgubit studentska prava,ce mi carnet jos vrijedit? mali OT-isprike..
gidi jap!
Preko carneta su cijene dok god se spajas preko lozinke i usernamea koji dobis na faxu. Ako nemas vise pravo na taj username i lozinku, zamolis nekog prijatelja koji to ne koristi da ti je da.
akcije traju koliko i ugovor.
a sad onaj zanimljivi dio-ja sam popušio, naravno, zato što se nisam prije raspitao.
umjesto da sam raskinuo ugovor i sklopio novi, sad moram platiti promjenu tarife 200kn. danas sam dobio mail koji kaže:
tako da obratite pažnju na to. pokušat ću još nešto istjerati oko te promjene, ali očito da se tarifni model računa "na više" ne po količini podataka (kako se i zove), nego po cijeni koju za njega plaćate.Prije svega potvrdjujemo Vam da je 08.09.2009. na Vasoj podatkovnoj liniji uspjesno izvrsena promjena tarife u Vip mobilni internet 5GB. Promjena tarife vazeca je od datuma promjene. Na racunu za rujan proporcionalno ce Vam se obracunati mjesecna naknada za koristenje stare i nove tarife. U skladu s nevedenim, i kolicina podatkovnog prometa koji Vam je na raspolaganju u rujnu biti ce obracunata proporcionalno. Dakle, do 08.09. imali ste na raspolaganju 819,20MB (iz tarife Mobile Broadband 3GB), a od 08.09. imate na raspolaganju 3754,66MB.
Korisnici Mobile Broadband tarifa ne moraju mjenjati svoje tarife ukoliko to ne zele. Dakle, u mogucnosti su koristiti tarifu koju imaju bez obzira na nove tarife.
Promjena tarife Mobile Broadband 3GB u Vip mobilni internet 5GB naplacuje se 200,00 kn. Navedena naknada biti ce naplacena na Vasem prvom sljedecem racunu.
tomy23 - cijene nisu takve samo sada, trajat ce to... Vjerujem da ce za godinu dana biti jos jeftinije
Moze se i u srednjoj skoli to dobiti
kowalski - upozorili smo te! Treba raskinuti stari ugovor i potpisati novi za 1kn
biti ce ti ista.
pa nisu valjda radi Bug-a radili novu infrastrukturu![]()
a znam da nisu...al jedan dio mene vjeruje da bi bilo bolje..![]()
gidi jap!
ti si onda potencijalni glasac za HDZ kad tako razmisljas
ista stvar je, eventualno ovisi o uredjaju kojeg koristis.
A zašto uopće naplaćuju ovih 200 kuna ako prelaziš sa manjeg paketa na veći (s 3GB na 5GB)? Obično to nitko ne naplaćuje jer im s većim paketom više plaćaš... ili sam ja tu nešto falila
stari ima ugovor i paket od 512 mb
išao sam pitati u vip dali se možemo prebaciti na 1 gb (bez carneta) i prodavač je rekao da mogu i to bez novčane nadoknade
zatim sam vidio da se uz carnet dobiva popust od 50% pa ću sutra zatražiti u školi da mi daju lozinku i kor. ime i uzeti 5 gb za cijenu od 1 gb
baš me zanima dali će mi naplatiti prelazak u višu tarifu uz carnet![]()
amydliar - to ti je vip, iskoristavaju te gdje god mogu.
Zapravo ne placas vise, po staroj tarifi 3GB je kostalo 400kn (s carnetom 200), a sada je 5GB 200kn (s carnetom 100)
hardway - naplatit ce ti 200kn, bez brige. To sto ces biti na carnetu ti ne igra nikakvu ulogu u placanju promjene tarife
Bookmarks