Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6

Tema: VNC i iPhone

Hybrid View

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    SGS2, SGS3
    Bodovi
    7.996
    Nivo
    21
    Bodovi: 7.996, Nivo: 21
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

VNC i iPhone

Ovak imam problem instalirao sam Jaadu VNC na iPhone 3gs, jb, na lokalnoj mrezi na WLAN-u mi radi fenomenalno, al bi ja to da mogu i sa drugih mreža npr. na sastanku sam i zelim si prenjeti ili vidjeti nekakav dokument (znaci WiFi).

File transfer sa Jaadu VNC nije moguc, bar tako mislim jer nisam nigdje naso da bi bilo moguce, sa cim bi bilo?.

A za povezivanje sa komp.om doma dok sam negdje vani to neznam.

"Prvi put se susrecem sa VNC-om, tak da neznam koje su sve mogucnosti i kak raditi tocno s njim."
    Zadnji uredio Petr : 11-11-2009 u 19:31

Motorator Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    VNC ti je samo viewer. Nema file-transfera nikakve vrste, koristiš ga samo kao da si na tom stroju na koji se spajaš. Recimo, zamisli veliku firmu i IT koji mora iz ZG objasniti korisniku u ST kako da nešto napravi. Može telefonom "kliknite ovo, kliknite ono" a može se spojiti VNCom pa korisnik vidi a ITjevac radi kao da je za strojem. To mu je namjena. Transfer ne radi, kao što ne radi ni sa npr. remote desktopom.

Za neki file transfer VNC bi mogao koristiti tako da se spojiš na taj stroj, pa s njega mailom pošalješ sam sebi taj dokument koji trebaš - to sam ja znao raditi kad sam imao neki dokument na remote stroju, a nisam mogao do njega kad mi je trebao (da sad ne ulazim u druge varijante koje nisu bile moguće nikako). Inače je iPhone slab glede spajanja s drugim strojevima, no vjerujem da postoje neke varijante ako je iPhone JB.

Što se tiče spajanja kad si vani, najjednostavniji nači sa iPhonom je, ako data transfer nije ograničen previše, tako da staviš dokumente u "cloud" - znači na neki Google mail ili tako što, pa im možeš pristupati od bilo kuda. Što se samog VNCa tiče, doma ga možeš podesiti tako da ti radi, s tim da moraš uzeti u obzir par detalja:
    imaš port na kojem VNC radi (5900 obično), pa na routeru moraš napraviti port-forwarding i reći da pozivi na taj port idu na taj i taj IP doma, pozivi na drugi port idu na drugi PC i tako to. Tako se VNCom možeš spojiti na sve kompove koje imaš doma. Osim toga, provider ti barem jednom tjedno resetira konekciju i dobiješ novu IP adresu, no postoje servisi na webu, besplatni, koji ti to monitoriraju, pa u svakom trenu možeš znati koju adresu ti je provider dao, tako da se možeš VNCom spojiti uvijek.
    Ja sam imao 3 kompa doma, svi imali VNC, s tim da je prvi bio na adresi 5901, drugi na 5902 i treći na (pogađaš) 5903. Kad sam se spajao, saznao bih IP adresu (vanjsku dakle, ne tvoju internu) - recimo da je to 219.218.217.216, te sam na VNC upisivao 219.218.217.216:5901 (što se spajalo na prvi stroj) ili 219.218.217.216:5903 (na treći stroj). Actually jednostavno, stvarno, jer port fwding je tren posla za namjestit, i zapravo jedini problem je taj provider i dinamički IP koji moraš svako malo saznati. Neki od tih free web servisa ti imaju opciju da ti automatski šalju mail na odabranu adresu kadgod ti se IP promijeni, tako da si zapravo stalno "aktualan" što se toga tiče...
    Zadnji uredio BlueDevil : 13-11-2009 u 09:52
    Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    SGS2, SGS3
    Bodovi
    7.996
    Nivo
    21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Thumbs up

Eee to je vec nesto...
    Hvala!
    Port forwarding sam napravio, napravio sam i host i radilo je kolko tolko dobro mislim da 1h, i nakon toga da me ubijes nemogu se vise spojit.
    Doma to koristim za htpc kod tv-a (umjesto bezicnih gluposti, uzmem samo iPhone i prckam)
    Sto se tice prijenosa dokumenata, u tom jednom jedinom satu koji mi je radilo prenio sam mj. izvjestaj s mailom (kak si i napisal).

Kolko cesto se mijenjaju vanjske ip adrese i dal se je moguce spojiti na router, iz vana, da upisem novu vanjsku ip adresu?

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    t-mobile
    Bodovi
    7.628
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.628, Nivo: 20
    Bodovi: 7.628, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kod t-coma se mijenjaju svaka 24h i ako si duže od tog vremena dalje od kuće ne možeš znati koja ti je nova ip adresa rutera doma osim ako ne koristiš nešto tipa dyndns
    Pobjeda u svađi na forumu je kao pobjeda na Specijalnim olimpijskim. Ni jedno ni drugo ne umanjuje činjenicu da si retardiran

Motorator Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...i to je to, kako FREAKed kaže: svaka 24 sata će ti router dobiti novu adresu (naglasak na DOBITI, jer je ti ne možeš mijenjati niti odabrati, osim da resetiraš router pa opet dobiješ novu, no i na nju ne možeš uticati). Zato ima dyndns i drugi slični servisi koji ti to gledaju, pa se ti spojiš preko neta na dyndns, username i password, a on vodi računa koja ti je trenutna adresa (automatski), tako da sve znaš.

Ili imaš opciju, što se meni onomad nije dalo gnajvit, da sa nekakvim skriptama, schedulima itd svakih x sati generiraš izvještaj koji si automatski mailaš. Ideja je bila napravit skriptu koja s routera pokupi vanjsku IP adresu i onda to pošalje na mail (od doma, naravno). Pa ako HT mijenja svaka 24 sata, možeš staviti da ti se šalje - ne znam - svakih sat ili dva. Na gmail neki, napraviš tamo filter da te mailove odmah označi kao "pročitane" i bubne ih u trash. Tako oni stoje u trashu 30 dana, a ne smetaju u inboxu, ergo kad ti treba samo skokneš u trash i vidiš zadnji mailić - i to je to.
    Ali velim, nikad zaživjelo, jer je nestala potreba za tim...
    Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni

Forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    May 2007
    Mobitel
    iPhone 3G 8GB JB
    Operater
    T-Mobile HR
    Godina
    33
    Bodovi
    4.758
    Nivo
    16
    Bodovi: 4.758, Nivo: 16
    Bodovi: 4.758, Nivo: 16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    meni je sad thomson st780wl routerom bilo sve u redu makar nisam bio 3 dana doma... uvijek mi se spojio bez ikakvih problema
    Mess with best,die like a rest!!!

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. iPhone i68 u iPhone 3G?
    By zubooo21 in forum Ostali proizvođači
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 11-09-2009, 13:58
  2. LG KU 990 vs IPHONE 3G
    By ssi16 in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 13
    Posljednji post: 17-02-2009, 07:33
  3. Odgovora: 4