Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8
    Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    N6120 classic & HTC TyTN2
    Operater
    m:tel
    Bodovi
    7.025
    Nivo
    19
    Bodovi: 7.025, Nivo: 19
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

E66 vs N95 vs N96 vs N85 vs N82 vs E71

Uh...sirok spektar. E sad, imam tytn2, pa bih mijenjao. Treba mi nesto gore navedenog ranga, ali prvenstveno me baterija interesuje kod navedenih modela.

Koliko mi je poznato, E serije imaju jace baterije, i duze mogu izdrzat? Kakva je podrska sa soft strane, i sto se muzike tice, kakvi su zvucnici navedenim modelima E serije (sa N serijom sa uglavnom upoznat sto se toga tice)
    M50 > ST60 > C55 > M55 > CX70 > N 6120 classic > HTC TyTN 2 > HTC Wildfire > N 6120 classic

zajebant Postignuća:
    SocialVeteranTagger First Class50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Bodovi: 112.292, Nivo: 81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Širok spekat mobitela...
    i isto tako mobiteli namjenjeni različitim korisnicima.

Ajmo redom:
    N95 - ako si mislio na običnu N95 , a ne na N95 8GB, odmah bih ju izbacio iz igre. Prvenstveno zbog slabe baterije (a i najstariji je model u ovoj usporedbi)
    N95 8GB je po tom pitanju bolju.

N96 - odličan mobitel za fotkanje, slušanje muzike i gledanje filmića - 2,8" displey, 3,5mm jack za slušalice . baterija mu nije baš nešto (950mAh)

N85 - slična stvar kao i kod N96, samo što je displey 2,6" (ali je AMOLED), ali je zato jača baterija. ima stereo zvučnike

N82 - mobitel koji radi jednostavno odlične fotke. Ksenon blic i 5Mpx kamera. Displey je 2,4" (što je nekima malo, ali je sasvim dovoljno za svakodnevnu upotrebu. ne baš za gledanje filmića, ali je dobar). Ima stereo zvučnike, tako da je jako glasan.

N95 , N96, N85 i N82 su više multimedijalni mobiteli

E66 i E71 su više poslovni mobiteli

E66 - za razliku od prethodnih, ima 2,5mm utor za slušalice i 3,2Mpx kameru. Posjeduje metalno kućište

E71 - više manje iste specifikacije kao i kod E66, samo sa full qwerty tipkovnicom i "okrenutim" displeyom, ali sa puno jačom baterijom (1500 mAh)

Kod E serije, bez obzira na broj pixela, nemoj očekivati čuda od slika.

Svi navedeni mobiteli imaju GPS i W-lan

Ti trebaš odlučiti da li su ti bitne multimedijalne sposobnosti (veliki displey (n96, N85) ), ili ti je nužno potreban 3,5mm ulaz za slušanje muzike (N serija), ili kvaliteta izrade i trajanje baterije?

Ako tražiš jako kvalitetno napravljen mobitel, sa ODLIČNOM baterijom, E71 je pravi izbor.

Što se tiče glasnoće, tj zvučnika, tu prednost imaju mobiteli iz N serije. makar je i zvučnik na E71 poprilično glasan.

Što se podrške tiče, ako misliš na aplikacije: sve aplikacije koje rade na N seriji, rade i na E seriji. (izuev možda nekih za koje je potreban accelerometar, kojeg E71 nema)

Osobno sam koristio N82, N95 8GB i E71.

Po kvaliteti i sveukupnom dojmu, najveći trag su ostavili slijedećim redoslijedom:
    E71 - kompaktan mobitel, odlična baterija, qwerty tipkovnica (jako brzo se pišu poruke kada se navikneš na nju) , solidna kamera i odlična izrada mobitla.

N82 - dobro napravljen mobitel sa odličnom kamerom. Minus bi mu bila tipkovnica, ali se brzo navikneš na nju

N95 8GB - dobra kamera, veliki displey. Ali je slider, pa se može rasklimati, a i baterija bi mu mogla biti jača.

Moja preporuka, kao što sam i napisao, bi bila Nokia E71

ili dodati još malo novaca, pa uzeti E72.
    Nudi sve što i E71 + 5Mpx kameru + 3,5 mm utor za slušalice.
    ... HTC Desire -> Sensation -> One (M7) -> Note 3 -> LG G2 -> S6 SM-G920F

3. 'Hvala' kažu:

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    SGS2 + 32GB
    Operater
    Tele2 Smart
    Bodovi
    11.209
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.209, Nivo: 25
    Bodovi: 11.209, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ico je sve rekao, ja bih htio samo nadodati nešto o N82..
    Ovako, imam ga od 5. mj. prošle godine, i neplaniram ga još mjenjati, jer mi je mobitel i dalje odličan (ovo mi je prvi mobitel za kojim nisam požalio što sam ga kupio).
    Nebih ti ga baš preporučio pošto ti je najbitnija baterija, jer na N82 baterija uz umjereno korištenje jedva preživi dva dana, zato ga ja punim svaki dan da mi se neugasi kad mi je najpotrebnije. Čini mi se da mi je u početku trajala duže (kad sam ga tek kupio). Nikakvih problema s njime nisam imao, osim što sam imao u njemu neispravnu memorijsku, pa sam kasnije dobio novu i nikakvih problema od tada.
    T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    Operater
    Bodovi
    7.025
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala na odgovorima.

Sa svim telefonima sam bio u dodiru, nekima manje, nekim vise.

Neki dan sam pogleda E71 na par minuta, ali ne ispobah, da li se poruke mogu kucati jednom rukom? To mi zna smetati kod tytn2, kad obe ruke moram odvojiti za kucanje poruke. Kucao sam sa obe ruke, i tipkice i nisu toliki problem, pogotovo sto sam vec navikao na qwerty.

ps
    Sto se muzike tice, treba mi uglavnom pustanje na zvucnik, dok se tusiram ili sl. a slusanje na slusalice nece biti precesto, tako da mi je kvalitet zvucnika poreban (sve u rangu Nokie 6120 classic je ok, i jace )
    Zadnji uredio Spok : 27-02-2010 u 11:31
    M50 > ST60 > C55 > M55 > CX70 > N 6120 classic > HTC TyTN 2 > HTC Wildfire > N 6120 classic

zajebant Postignuća:
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pisanje poruke sa jednom rukom je moguće ne E71. ide dosta dobra. (pogotovo ako ti je ruka malo veća)

Ali je dosta brže ako pišeš sa dvije ruke...

Što se tiče jačine zvučnika za puštanje muzike, mislim da je negdje podjednake jačine kao i na 6120c

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    Operater
    Bodovi
    7.025
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sad sam poredio dimenzije sa tytnom, tu je negdje (sem debljnine), a imam saku malo vecu , pa bi se jednom rukom moglo kucati.

Ono sto mi zanima jos kod uopste nokia i navigacije je vrijeme koje je potrebno da se uhvati satelit. Cuo sam da to zna trajati i po 5-6 minuta? Ono, wtf? Na tytnu hvata relativno brzo, pa mi 5-6 minuta zvuci bas bas dugo.

zajebant Postignuća:
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako imaš uključen a-gps, onda lova u roku 15ak sekundi
    ako ti je a-gps isključen, onda satelite ulovi, za nekakvih minutu-dvije (ovisno o tome da li si između zgrada, u zatvorenom i sl...)

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Ico Pregledaj post
    Pisanje poruke sa jednom rukom je moguće ne E71. ide dosta dobra. (pogotovo ako ti je ruka malo veća)
    Ja sam se tolko razmazi na qwerty da mi je pisanje jednom rukom muka Ali moguće je. Teško je jedino jednom rukom pokriti sve tipke uz rubove, al s malo manevriranja pritom pazeći da ti mob ne ispadne sve se može.

= Citat = Izvorno postao Ico Pregledaj post
    Što se tiče jačine zvučnika za puštanje muzike, mislim da je negdje podjednake jačine kao i na 6120c
    Glasnoća je mogu reći ista, davno sam imao 6120c. E71 i 6120c imaju isti loudspeaker koliko mogu vidjeti. Ako ćeš slušati mjuzu u sobi/kupaonici onda ćeš biti zadovoljan. Slušao sam muziku u puno većim prostorijama i skroz pristojno se čuje.
    Keep calm and fastboot oem unlock.

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove