Niko nisMene pak zanima opcenito njegov OS kakav je u usporedbi sa WP i Androidom ?
![]()
Zanimaju me iskustva s q10 i da li radi sve normalno na tele 2 mrezi ako netko zna
Niko nisMene pak zanima opcenito njegov OS kakav je u usporedbi sa WP i Androidom ?
![]()
http://dcigleneckiphoto.wordpress.com
Nokia 6020, 6120C, E72, E6, Lumia 930, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S9+
Ja sam kasno vidio ovu temu, nadan se da će vam odgovori pomoći.
Koristim BB jako dugo. Novim OS10 sam prezadovoljan. U isto vrijeme imam Apple i Android, ali ih više ne koristim jer apsolutno nemam razloga (pogotovo zato što je najnoviji BB 10.2.1. build omogućio da se snimaju Android aplikacije od kojih, rekao bih, 95% radi bez problema; uskoro će izaći 10.3 koji će u sebi imati Amazon market (Android partnera za aplikacije) tako da ćemo moći direktno skinuti aplikaciju kao sa PlayStore).
Što se tiče Tele2 i BB. Oni još uvijek ne podržavaju tzv. BIS (iako on više i nije potreban - duga priča). Ukratko, sve radi savršeno (osim BBM (BlackBerry Messengera) i BB Protecta, jer oni još uvijek koriste infrastrukturu BB koja je išla preko BIS-a)).
Nadam se da sam pomogao![]()
E bas ti hvala, puno si pomogaoInace ja nisam pre zahtjevan korisnik, mob mi treba za pozive, sms, fb, opalit koju sliku i mp3. Poovremeno mi zatreba GPS ili da nesto proguglam na netu. Od aplikacjia bi mozda koristio skype i endomondo
![]()
Moze jos info, kakvaj e zastupljenost servisima ? I da li ja mogu kupit mozda vani BB a da mi vrijedi ovdje servis, zbog garancije ? :/
http://dcigleneckiphoto.wordpress.com
Nokia 6020, 6120C, E72, E6, Lumia 930, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S9+
Nažalost meni nisu priznali servis u RH (mobitel je kupljen vani).
Inače, zadnja tri BB sam kupio vani, jer su u nas preskupi (VIPnet ih praktički jedini drži).
Ja sam jako, jako zahtjevan korisnik.
Ček ak imam neku tarifu u tmobileu i kupim q10 otkljucan. necu moci koristit bbm sa "normalnim" data paketom?
HTC Desire --> iPhone 4s --> HTC OneX --> SGSNII --> iPhone 5 --> SGSS4 --> HTC One --> iPhone 5s/Note3-->Nexus5--> M8
Kako podesiti dana preko mreze za bilo koji operater na Q10
Evo da i ja pomognem.
Iz dosta recenzija koje sam procitao napisano je da Q10 sa ovim novim OS10 ne zahtjeva BIS opciju jedimo koeisnici BES-a jos uvijek moraju koristiti.
Inace ja isto mislim uztet ali ne zelim placat po cijeni od cca 5t kn kod operatera.
Nokia: 7110, 8850, 6600, 6680, 7650, 9500, E70, E71, E6, N8; HTC: Desire; Samsung: Galaxy SII I9100; LG: G2 D802, G3 D855, G4 H815; Sony Ericsson: P800i, P900i, P910i, P990i, P1i; iPhone: 4s, 5s, 6s, 8, Xs; ...
Evo da vam malo pomognem, kao dugogodišnji korisnik BB.
Istina, svi stari BB do OS10 su trebali imati/plaćati i posebnu pretplatu (tzv. BIS = BlackBerry Internet Service) koja se plaćao malo manje od 100,00 kn mjesečno dodatno na postojeću pretplatu.
To je sada iza nas pa gotovo možete zaboraviti.
Mali problemčić je što neki BlackBerry programi (da tako kažem, ili dijelovi programa) koriste servere BB koji su nekoć slali datu preko BIS-a (znači VIP samo prebaci na BB server u Londonu za nas u RH i voila)... previše ću zakomplicirati pa ću pokušati pojasniti:
SVE će raditi na vašem novom BB10 OSIM BlackBerry Messengera i BlackBerry Protecta ako budete koristili TELE2 jer TELE2 NIKADA u RH nije pružao uslugu BIS-a tako da nikada nisu ni bili povezani na te servere... Druge aplikacije će raditi bez problema.
Jasno, ako budete koristili VIPnet i/ili T-mobile (tu mislim i na Tomato, te Bonbon, vjerojatno i 24mobil i Konzum, ili kako se već zove - prepaid ili postpaid, nebitno) sve će raditi bez problema.
---------- Post added at 15:43 ---------- Previous post was at 15:40 ----------
Jednostavno: SETTINGS/NETWORK and CONNECTIONS/MOBILE NETWORK (SIM kartica mora biti u uređaju i uređaj mora biti spojen na mrežu)/APN - na dnu ekrana, po sredini (kada ti se otvori APN izbornik, samo upišeš podatke) i u gornjem desnom uglu ekrana imaš SAVE
Na prethodnom koraku (gdje si ušao u APN) moraš vidjeti da ti stoji:
MOBILE NETWORK: ON
DATA SERVICE: ON
Bookmarks