ako ti sve radi par sati uredno znači da je sve u redu.... bilo je na nekom testu da su ubacili 5800 u čašu pive i nije mu ništa bilo...pa valjda nece ni tvom....
dakle,mob mi je upao u čašu vode(bio je spojen na slušalice i eto)
,međutim nastavio je raditi,nije se ugasio.
Ja sam ga ugasio, izvadio bateriju i ostavio cijelu noć da se suši i ujutro mi opet pali bez problema i ulazi u menije i svira glazba,al nisan siguran šta da radim,dali da ga odnesem nekome na servis da mi ga otvori i očisti ili da ga nastavin koristit,jer ipak sve djeluje uredno???
Jel imao itko sličnih iskustava--ili ima li ko kakav pametan savjet?
Zadnji uredio HCSC : 28-11-2009 u 17:06 Razlog: pripazi oko naslova
ako ti sve radi par sati uredno znači da je sve u redu.... bilo je na nekom testu da su ubacili 5800 u čašu pive i nije mu ništa bilo...pa valjda nece ni tvom....
Pa da, stavili su ga u pivu i šampanjac i ništa nije bilo..
Valjda nebi ni tebi
EDIT: evo i link http://www.tube5800.com/crash-test-v...hell-survived/
Ako si ga dovoljno brzo izvadio, ne brini neće se nikakav kvar izrodit, ali ako je ušlo malo tekućine, bilo bi bolje da ode na ultrazvuk (ultrazvučnu kadicu) kako ne bi poslje bilo problema.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Evo jedan savjet za one kojima ce se mozda desiti isto ili slicno:
Izvadite mob iz vode ili iz neke druge tekucine u koju je upao. Ako je bio ugasen, niposto ga nemojte paliti kako bi provjerili ako jos radi!
U slucaju da je bio upaljen, odmah ga ugasite, otvorite ga i izvadite bateriju te je dobro obrisite s necim sto vam se prvo nadje pri ruci.
Kad dodjete kuci, pola sata ga susite (i bateriju isto!) sa fenom za kosu.
A sad dolazi ono najbitnije:
Kad ste ga osusili sa fenom, stavite ga zajedno sa baterijom u staklenu posudu (neku vecu casu ili sl.) te napunite rizom i tako ostavite 24 sata. Riza ce na sebe preuzeti vlagu i tako cete sacuvati mobitel. U slucaju da ovo ne upali, mozete se sa mobom pozdraviti.![]()
I optimisti i pesimisti doprinose razvitku našega društva. Optimisti su izumili zrakoplov, a pesimisti padobran.
Aparat sam osušio i začudo radi.
Jedini problem mi je što mi sad baterija traje cca 1 dan dok je prije držala i do 4 dana.
Neznam dal da ga nosim u mobis tj. hoće li skužit da se okupo s obzirom da sve drugo radi.
Da skuzit ce, postoji nekoliko indikatora vlage na mobilnim uredjajima, na bateriji, maticnoj ploci i ekranu, stoga odmah ce primjetit, ukoliko pogledas bateriju, trebala bi biti mala bjela kao naljepnica koja sada ima crvenu crtu preko, to znaci da je bila vodi.
Osusi ga dobro, nekoliko dana neka se susi, i kupi novu bateriju, problema nebi trebalo biti.
Bookmarks