Samo bi nadodao da će biti moguć i upgrade za HTC Daimond II kao i to da sam pročitao kako će HTC Daimond II i Touch Pro II telefoni biti obogaćeni sa HTC Sense interfejsom.
Microsoft je objavio nove detalje vezane za smartphone uredjaje koji sadrze Windows Mobile 6.1 operativni sustav te njihovu mogucnost nadogradnje na novi Windows Mobile 6.5.
Nekoliko partnera Microsofta koji proizvode Windows phone uredjaje ce omoguciti svojim korisnicima nadogradnju na Windows Mobile 6.5 . Naravno zbog hardverskih zahtjeva to je moguce samo sa Widnows Mobile 6.1 a ne sa prijasnjih verzija 5.0 i 6.0.
Medju tim proizvodjacima nalaze se HTC, Samsung i Pharaos. HTC ce objaviti update Dash 3G-a, Ozonea, Snap-a i Touch Pro2. Samsung ce napraviti update Jack-a, Epixa i Omnije Pro.
Samo bi nadodao da će biti moguć i upgrade za HTC Daimond II kao i to da sam pročitao kako će HTC Daimond II i Touch Pro II telefoni biti obogaćeni sa HTC Sense interfejsom.
A što je sa blackstone
Nisam još ništa službeno pročitao za njega što znači da neće. Ali ako još ništa nisu stavili vrlo vjerojatno da ništa od službenog upgrade-a pošto je njegov nasljedik "na vratima" (HD2), kao i to da je HD više od godinu dana na tržištu.
Službeni update će očekivano biti dostupan za novije uređaje. Interesantnije je saznat kako stvari stoje sa neslužbenim nadogradnjama. Da li netko ima takvih saznanja'
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
koliko mi je poznato postoji na xda neslužbene verzije WM 6.5
Da, xda je prepun romova sa neslužbenim WM6.5, a sada kada je izašao i službeni neće proći puno vremena da se naprave romovi bazirani na službenom WM6.5.
Izašla službena verzija WM 6.5 za HTC Touch Pro2. Baram tako vele tu.
Gledao sam jučer te neslužbene ROM-ve na xda, ima i program za kuhanje, ali jednima to radi drugima ne radi tako da dok ne izađe nešto za što će većina napisat da radi nebi stavljao te ROM-ove na mob.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Koliko si stranica od XDA pročitao ? Pretpostavljam da si otvorio jednu stranicu i vidio da nekome ne radi i otišao.
Pretpostavljam da nisi pročitao da ljudi imaju jednako ili više problema oko upgradea na stock ROM.
Trebaš se prvo odlučiti koji ćeš rom i naravno, prvo treba pregledati što ljudi kažu i malo pregledati testove romova.
Svi će ti ROMovi raditi osim ako nisi nadogradio HSPL na 1.83 !
Kao što rekoh, treba pročitati, ja sam si dao truda i prešao 2 posta, jedan od 160 i jedan od 180 stranica i shvatio zašto ljudima ne radi, a to je zato što ljudi ne prate upute... koje su u biti jednostavne.
Također, ako ti ne radi, najgora stvar koja ti se može desiti je da ti se reinstalira (ili uopće ne obriše) verzija windowsa koju imaš i mob ti dalje radi.
Ja sam jučer probao 2 ROM-a. Jedan od Shadowline-a (koji je dosta bugovit) i od Dutty-a koji je zadržao stock ROM i napravio neke promjene čisto da budu bolje čime je zadržao brzinu Stock ROM-a.
Ovaj drugi jako dobro radi i preporučujem ga svima koji žele WM 6.5.
Ako želiš, uvijek se možeš vratiti na Stock ROM i HSPL 1.33 pa raditi upgrade na WM 6.5 sa službenih stranica kada dođu.
Ako netko želi probati, evo linkovi:
1. link je update za HSPL na 1.83 - ovdje treba skinuti drugi attachment
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=520312
2. link je ROM - verzija je R5 i u njegovom potpisu imate link za download
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=558691
Ovo su ROM-ovi za Diamond 2, ako netko ima neki drugi model neka ode u rubriku za svoj telefon.
Također želim napomenuti da u opcijama možete birati HTC sense ili WM 6.5 sučelje pa kome paše.
Zadnji uredio Joker2206 : 13-10-2009 u 09:09
Prvo, pretpostavka je majka svih pogrešaka. Na osnovu moje izjave ne možeš znati da li znam stavit drugi ROM na WM uređaj ili ne. Nisam tražio upute kako stavit ROM niti sam napisao da mi ne radi, piše samo da ne bi stavljao WM 6.5 ROM, za sada. Tvoj trud od cijela 2 posta je hvale vrijedan, ali na XDA ima puno više od 2 posta koji govore o ROM-ovima, zar ne?
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ne znam ja koliko znaš ili ne (staviti ROM na mobitel može i klinac od 15-ak godina ako zna neke osnove na računalu), ali napisao si da jednima radi, drugima ne i to je to, sada će svi misliti da je to tako, a to nije baš tako.
Na kraju su i ti ljudi uspjeli pokrenuti kojima nije radilo jer je bilo greašaka u koracima (nisu radili po uputama).
Predoslovno me shvaćaš za 2 posta jer pročitao sam gotovo 2 ogromna posta vezana samo uz svoj mobitel, a ostale postove sam pročitao samo ono što je potrebno za WM i vezano uz flashanje...testovi ROM-ova itd.
Uglavnom, nisam napisao upute za tebe, već sam stavio ukratko opis za Diamond 2 i ako nekoga zanima može otići tamo i vidjeti...ili otići u rubriku za svoj mobitel, a da XDA ima više od 2 posta primjetiti će bilo tko čim dođe na forum.
Molim te, pročitaj pažljivo svoj prethodni post.
U njemu uopće ne piše o kojem mobitelu je riječ, netko neupućen mogao bi shvatiti da se upute odnose na bilo koji WM mobitel. Bilo bi dobro da ubuduće naznačiš na koji se model odnose upute.
Činjenica da nekima nešto radi, a nešto ne radi stoji. Razlog zašto je tako nisam napisao, jer ne spada u ovu temu.
Za dva posta te nisam shvatio doslovno, nego kao malu provokaciju, pa sam ti vratio istom mjerom. Kužiš?
Da se ipak vratimo na temu. Iako sam gore napisao da ne bi stavljao nisam mogao izdržat i ipak sam stavio WM 6.5 ROM na MDA compact III. Promjena u odnosu na WM 6.1 vidljiva je i iznad, a i ispod "haube". Kod WM 6.5 stylus se puno rjeđe koristi. Ako se instalira neka tipkovnica koja je "finger friendly" praktički stylus je potreban samo za restart uređaja. Orginal tipkovnica konačni je dobila gornji red sa brojevima tako da sad nije potrebno za svaki broj prebacivat tipkovnicu. Mobile office čita i Office 2007 datoteke. (docx, xlsx...). U kojem formatu sprema dokumente ne znam, nisam probao.
I za kraj, evo link
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Mali ulet kada se je već sve to tako rasteglo, a što brisati...?
Nisam stavljo WM 6.5 tako da neznam koji mOffice ima ali mislim da je i dalje 6.1 (kojeg imam) sa kojim čitam Office 2007 datoteke
...i ako može bez... ajmo o temi.
Vidiš interesantno. Moj MDA compact III sa WM 6.1 tvornički stavljenim nije mogao čitat Office 2007 datoteke nego sam morao instalirat posebno Office paket za 2007 datoteke.
Uz WM 6.5 stavio sam i Spb shell 3.5 i razlike u odnosu na WM 6.1 i Spb shell 3.1 su primjetne. Da se razumijemo ne radi se sad o nekoj revoluciji i ogromnim promjenama nego prije o evoluciji.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
sa M$ stranice vezano za tvoj post:
usput i ja sam naknadno ubacio 6.1The latest version of Office Mobile is compatible with Microsoft Office 2007. A free upgrade is available for qualified phones. If Microsoft Office is not pre-installed on your phone, it can be purchased separately.
Došlo je do nesporazuma zbog istog broja. Nisam skužio da pišeš o moffice 6.1.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Nebitno je koji mobitel imam. Ja sam stavio link na XDA diamond 2, ali tko želi može klinknuti na link za svoj mob, pa tako da nema potrebe da objašnjavam svaki detalj svojeg posta. Ako želim objaviti sve detalje onda ću prevesti cijeli forum i "zapejstati" ga ovdje.
Postupak je isti za sve HTC mobitele.
Drago mi je da si zadovoljniji WM 6.5 nego 6.1 jer i meni se čine bolji.
Sada još samo reci da li je bilo kakvih problema oko instalacije i koliko je trajalo ?
Ljudi su skloni sve shvaćat doslovno, tako da je preporučljivo napisat o kojem se modelu govori. To ne znači da treba u svakom postu pisat o svim modelima jednostavno se napiše o kojem se modelu govori.
Problema nije bilo. Sad koliko je točno trajalo nisam gledao, ali ne više od par minuta. Isprobavao sam različite ROM-ove i s ni jednim nisam bio zadovoljan, a u 11 navečer nije mi se dalo kuhat vlastiti. Ostavio sam to za drugi dan i onda kad mi već ionako mob nije imao gore ROM kakav sam htio za kraj sam stavio ovaj gore koji sam spomenuo. Tek toliko pa kako ispadne. Ispalo je i više nego dobro. Idući dan sam dodao Spb mobile shell 3.5 gore i sad još uvijek polako dotjerujem detalje, ali po mom mišljenju WM 6.5 i Spb 3.5 pašu zajedno ko prst i nokat.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ja nažalost nemam vremena za kuhanje ručka, a kamoli ROMa (pritom mislim na ROM od mobitela).
Sretno s kuhanjem.
Nažalost, vremena ko nekad nemam. Imam volje, još uvijek, pa živim u nadi da ću naći i vremena. U svakom slučaju ako nešto skuham dat ću vam probat
.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Možeš mi malo ovo objasniti?
"Svi će ti ROMovi raditi osim ako nisi nadogradio HSPL na 1.83 !"
Kada izađe službeni rom da li če se moči raditi update sa HSPL 1.33?
Mislio sam staviti ovaj ROM što si ti stavio od Dutty-a ali vidim da su ljudi napisali da još ima dosta bugova. Kako se tebi ponašao? Da li si našao kakve bugove?
PREDATOR
Evo za one koji imaju Daimond II uprade na WM 6.5
Zanima me da li je netko upgrade-ao tj. stavio wm6.5 na touch diamond2?Konkretno me zanima brzina novog os-a,da ga ne stavljam gore ako sporije radi...
Bookmarks