Imam sad smartphone koji ima bateriju 1900 mAh. Vidim po E-Bayu da iz kine se može kupit zamjenska baterija od 2450 mAh, a postoje čak i "deblje" baterije koje dolaze sa psoebnim poklopcem od kućišta jer ispod ovog originalnog nebi stale i one imaju čak oko 3400 mAh.
E sad je pitanje, je li pametno stavljati te baterije većeg kapaciteta u uređaj? Ako je noname marka bojim se da nebi eksplodirale i onda ode mobitel u vječna lovišta, a opet i ove original su isto iz kine samo što LG, Samsung, Sony i slični nalijepe svoje ime...
...i ja imam istu dilemu jer za moj Evo 3d također postoji duplo jača i deblja baterija sa posebnim poklopcem.ne vjerujem baš da bi mogla eksplodirati više me brine dali je to stvarni kapacitet i kako se ponaša pod opterećenjem jer čuo sam da se mob.gasi ako ne isporučuje "dovoljno struje"
Original se ipak radi po drugacijim standardima.
Uzeti neku skuplju, ne najjeftiniju i miran si. Takodjer, usput i proguglati iskustva s zamjenskim baterijama za svoj mob i preporuke.
Znam da su Mugen baterije dobre bile prije.
Ove Mugen su skupe, nema ništa ispod 70$...Mislio sam na neke ranga do 100 kn jel netko isprobao te, nemora biti neka marka samo da znam jel su pouzdane.
![]()
Uzeo sam nekoć za jednog Sony Ericssona nekakvu zamjensku bateriju, dobro je durala kojih mjesec dana sve dok nije kapacitet valjda pao za kojih 80%.
Mislim da ti se ipak isplati malo skupiti para pa ili kupiti original ili neku kvalitetniju kopiju.
Ma najviše me strah da ne eksplodira i onda ode cijeli uređaj k vragu. Mislim da je onda najbolje imati jednu original u rezervi i kad se negdje ide ponesem ju i kad se ova u mobu isprazni ubacim tu drugu.
Za nokiu 6300 sam uzeo na dealextremu prije nekih godinu dana novu zamjensku bateriju i moram reći da joj je kapacitet i dan danas isti kao kad sam je dobio, malo je slabija nego original ali bitno je da uređaj uredno radi.
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Bookmarks