Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11
    ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Audio sustavi koje posjedujete (ili ste posjedovali) i iskustva

Ako sam dobro trazio (a jesam...nadam se da me sodom nece sodomizirati, ako sam koju temu propustio) ovakve teme u ovome dijelu foruma nema.

Mislim da bi bilo zanimljivo cuti iz cega vam dopire "glazba koja zivot znaci" u vasim domovima...radnim sobama...kucnim slusaonama...

...jos zanimljivije bi bilo cuti sa cim ste imali dobra iskustva, a opet koje sustave ne bi nikad ponovili...ili sa cim planirate "podebljati" ono od muzike sto vec imate.

Namjera teme nije da se razvije rasprava audiofili.net profila...vec jednostavno da ljudi mogu podijeliti svoja iskustva o tehnikalijama namijenjenima reprodukciji glazbe (pokretne ili nepokretne).

Molim samo jedno...da navedete tocne modele dok ih pobrojavate ili raspravljate o njima...konstrukcije "imam Sonija" nisu najzgodnije za daljnje pretrazivanje.

Isto je bitno da iskustva budu vasa...ne c/p sa weba ili moja ujna ima polusestru u drugom koljenu koja ima frenda koji je cuo pricu o komponenti koju vi upravo donosite.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Bodovi: 24.161, Nivo: 37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja konkretno mogu pricati samo i mp3 playerima i prijenosnim in ear sluskama jer o kvalitetnim audio sustavima za doma nemam jos dovoljnog znanja...
    tu bi ti mogao svoja iskustva napisati i to me konkretno zanima..

od pokretne muzikalije imam novu sonijevu x seriju i senn high end sluske IE8,iznimno sam zadovoljan..kako sa playerom a jos vise sa sluskama..
    cuo/probao sam gotovo sve kvalitetnije mp3 playere od clixa2,iaudio modela,creative,starijeg zune model itd..sa sigurnoscu mogu reci da je sto se tice audio reprodukcije x serija najbolja,tako to moja uhu cuju..a pogotovo kada se upari sa necim kao sto je ie8,raj za usi )

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao smogovac Pregledaj post

od pokretne muzikalije imam novu sonijevu x seriju i senn high end sluske IE8,iznimno sam zadovoljan..kako sa playerom a jos vise sa sluskama..
    cuo/probao sam gotovo sve kvalitetnije mp3 playere od clixa2,iaudio modela,creative,starijeg zune model itd..sa sigurnoscu mogu reci da je sto se tice audio reprodukcije x serija najbolja,tako to moja uhu cuju..a pogotovo kada se upari sa necim kao sto je ie8,raj za usi )
    Svidja mi se...svidja...

...prvi post i vec ponesto od ne bas tako ceste opreme.

Imao sam prilike i sam par dana slusati ie8.

Na mene su ostavile dojam kao vrlo precizne slusalice, jako neutralne i dosta ovisne o izvoru.

Logicno mi je da ti se svidjaju u paru sa x serijom jer ona reproducira malo jaci mid range i prilicno izrazeniji bas...bas ono sto bi ie8 - icama nedostajalo u paru sa neutralnim playerom...

...za manje novca slican su dojam na mene ostavile i Koss KDX300...

...jesi imao jos sto zanimljivo...nesto sa vise drivera mozda po cup - u (ima i fanova takve konstrukcije kod pokretne glazbe)?

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Najčlan 2009. Postignuća:
    SocialVeteranOverdriveTagger Second Class250 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    S10e
    Operater
    A1
    Godina
    33
    Bodovi
    50.075
    Nivo
    54
    Bodovi: 50.075, Nivo: 54
    Bodovi: 50.075, Nivo: 54
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eto, ja sa svojim skromnim dojmovima i iskustvima
    Imao sam Koss Spark Plug (iste kao i Plug, samo drugačiji oblik slušalice) u kombinaciji sa iPhoneom i nekim noname (LoboX) mp4 playerom.
    Za laika poput mene, nema boljih slušalica.
    Došle su 100 kuna (više ih ne vidim u RH za nabaviti), ali zvuče savršeno.
    Na pjesmama sam čuo neke stvari koje nisam bio svjestan da su tamo (slušajući ih na kompjuteru ili sa "stock" slušalicama).
    Bass je odličan, stvarno se osjeti (kao da je nabrijan).
    Jedini problem je malo čudniji oblik eartipa, napravljen je od meke spužve (ona memorijska pjena koja se kao koristi u NASI- kako kažu u reklami za madrace ) ali je dosta velik.
    No, meni je super sjedao i nije nikada ispao.
    A, ima i za kupiti neke "normalnije" za 10 kuna, obične silikonske "umetke".
    I kablovi su jako tanki, što je kod mojih bilo fatalno.
    Dva puta su se strgale, tj. kablovi su negdje pukli (nije bio vidljiv kvar, samo "slušljiv" ).
    Prvi put su mi ih zamijenili, a drugi put (nedavno) sam morao kupiti neke druge u istom dućanu (pošto više ne prodaju Koss the Plug)

Nemaju neki velik izbor in ear slušalica, pa sam kupio na kraju Razer Moray.
    Došle su oko 300 kuna i sam sam imao prijezir da su "šminkerske" (tj. samo marka).
    Reklamiraju ih kao gamerske slušalice, i da imaju neki ultra bass.
    Od bassa ni b...
    Kada sam ih prvi puta stavio u uši- skoro sam se vratio u dućan, koliko su loše...
    Ali, xlr mi je preporučio da napravim burn in prije nego što ih vratim.
    I trajao je par dana, a razlika je jako osjetljiva.
    Puno, puno su bolje nego kada sam ih kupio (ne znam zašto tvornički ne rade burn in...).
    Ali, opet, bass je jako slab, na nekim pjesmama se niti ne "osjeti".
    Stvarno veliko razočarenje nakon Kossica.
    Ne znam da li su me one razmazile sa nabrijanim bassom, ali jako loš bass imaju te Moray...
    Da, slušam uglavnom hip hop i rock.

Da imam priliku zamijeniti ih za 200 kuna jeftinije Kossice- bez razmišljanja...
    Zadnji uredio georgy : 11-11-2009 u 20:04
    ˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao georgy Pregledaj post
    Eto, ja sa svojim skromnim dojmovima i iskustvima
    Imao sam Koss Spark Plug (iste kao i Plug, samo drugačiji oblik slušalice) u kombinaciji sa iPhoneom i nekim noname (LoboX) mp4 playerom.
    iPhone...jesi li imao kakav Apple - ov player (iPod...nano...shuffle...)...zanima me postoji li razlika u kvaliteti reprodukcije izmedju telefona i Apple - ovih mp3 playera (vise multimedijalnih playera...ali jasno je na sto ciljam). Naravno sa slicnim repertoarom i sa istim slusalicama.

Ovo bi bilo zanimljivo za cuti jer Apple u ovome segmentu pokriva (ovisno o izvorima postotak varira) ali definitivno preko 40% trzista.

Smogovac je spomenuo da ima x seriju...ona je jako zakasnila na trzistu, Sony je po mome misljenju totalno promasio u prepoznavanju pravoga trenutka za razvoj prijenosnih mp3 uredjaja pocetkom 2000 - ih godina.

To iznenenadjuje, barem mene, s obzirom da je Sony pionir kada govorimo o razvoju i plasiranju na trziste prijenosnih playera (walkman, discman...mini disk edicije...).

Apple je u sklopu "novoga razvoja" odlicno odvagnuo i odlucio svoj brand graditi na muzici, to potvrdjuje i kolika tolika PC/MS kompatibilnost njihovih prijenosnih mp3 playera od trece generacija pa na dalje (inace su njihovi proizvodi uvijek bili Mac ekskluziva).

Osobno nisam bio nesto pretjerano odusevljen kvalitetom reprodukcije svih Apple playera koje sam imao prilike poslusati.

Najbolja kombinacija (sa Apple playerom) koju sam poslusao je bila iPod Nano i Klipsch Image S4. Isti player nije lose zvucao niti sa Sennheiser PX100 slusalicama...ali s obzirom na to da se radi o naglavnim slusalicama otvorenoga tipa...ta kombinacija ima ogranicenu upotrebu.

Forum Admin Postignuća:
    SocialYour first GroupVeteranTagger First ClassOverdrive

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Nokia 8, Xperia X Compact
    Operater
    tomato, Vip
    Godina
    33
    Bodovi
    57.688
    Nivo
    58
    Bodovi: 57.688, Nivo: 58
    Bodovi: 57.688, Nivo: 58
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Od linija imam mini liniju Sharp MPS-660.

Ovako, linija ima skoro pa 6 godina, svi Sonyji, Samsungi, čak i B&O se mogu pokopati kraj moje linije

Ne, ovo nije preseravanje nego objektivna primjedba. Nigdje, ali baš nigdje nisam čuo tako čist, kristalan zvuk sa perfektno balansiranim subwooferima i tweeterima.
    Nije previše jaka (440 W) ali dok treba može biti glasna, i to dosta
    Čak i na maksimalnoj glasnoći nema distorzije što je super

Od slušalica imam neke Genius (nisu vrijedne spomena), headset Superior (nisu loše samo što nema nikakvih bassova, prvenstvena namjena im je ipak razgovor preko Skypea) i Philipsove SHE-350 (mislim). Nisu loše ali čuo sam i puno boljih. U rangu Sonyjevih mid-range slušalica. Inače, da vas upozorim, jedan sam od onih koji ne voli glasnu muziku ali sam i među onima koji čuje razliku između FLAC i mp3-ce na 320 kbps

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo...za one koji razmisljaju o ulaganju u kvalitetniji stereo sustav...rijesenja koje sam predlozio i slozio prijatelju, koji je imao takve zelje.

Pojacalo: Marantz PM5003 (Cijena:2000 kn)
    CD player: Marantz CD5003 (Cijena: 1900 kn)
    Tuner: Marantz ST 6003 (Cijena: 1700 kn)
    Zvučnici: Kef IQ50 (Cijena 4700 kn)

Kablovi interconnect: QED Performance Audio 2 1,0 m x 2 (Cijena oba: 500 kn, Komteh, akcija)
    Kablovi zvucnicki: QED Silver Anniversary XT 2,0 m x 2 (Cijena oba: 200 kn, Komteh, akcija)

Radi se o vrlo neutralnom sustavu komponenata, koji je polivalentan i dati ce odlicne rezultate za ulozeni novac pri bilo kakvoj glazbenoj orijentaciji korisnika. Ovakav sustav odlicno dise sa IQ50 zvucnicima. Radi se o zvučnicima koji nisu grandiozni i dimenzijama ce se lako uklopiti u gotovo svaki prostor...vrlo su zahvalni sto se neosjetljivosti na poziciju tice, a reproducirati ce gotovo nevjerovatno pun i bogat zvuk za tako male kutije. Dinamicki driveri vrlo su odzivni i na manje snage...reprodukcija je prilicno detaljna i uzevsi u obzir ulozeni novac trazenje nedostataka u sferi u kojoj bi ih bilo moguce navesti, bilo bi cjepidlacenje.

Oni koji bi htjeli surround imaju takodjer odlicno rijesenje (doduse za nesto malo vise para):

1. umjesto Kef IQ50 zvucnika iskoriste ponudu i odluce se za kupnju KEF five two model 11, koji iz dvije zvucnicke kutije reproducira surround (ekv. 5.1)...zvučnik je takodjer na znatnome snizenju u Komtehu (6600 kn...snizen sa 13200)
    2. navedene zvučnike mogu kombinirati sa Marantzovim CD playerom ili se umjesto njega mogu odluciti sa DV model Marantza u istome cijenovnome rangu

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bimbi-ne znam sa koliko si sati bur ina slusao ie8,meni osobno svakim danom sve bolje,sad su na nekih 150h,kazu da su na oko 300h najzrelije
    imao sam shure se530,precizne,odlicna separacija itd,ne treba burn in..ali naspram ie8,skoro pa mali sound stage,nikakav bass,vokali su tu negdje,ali je zato izolacija na shuricama bolja..
    ja preferiram rock i nigdje i nikada nisam cuo tako dobro zice kao na ovome

imam ajfon,izmedu njega i ajpod taca nema nikakve razlike u reprodukciji,kao naj mp3 na trzsitu prema nekima,sam ajpod tac je u prednosti zbog softa,igrica,videa i svega ostalog,ali nhf,kome je audio na prvome mjestu,neka ga zaobiđe,kao i svaki apple player

ovaj tvoj zadnji post zvuci skorz zanimljivo )

daj mi reci svoje misljenje o grado sr325 koje si imao?idealno za rock jel tak?

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    SE K550i
    Operater
    091
    Godina
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    imam ipod touch 2g i senn px100.
    ja zadovoljan.
    kvaliteta zvuka je dosta dobra, mozda je samo sony ili cowon bolji od applea, sa boljim sluskama ipod nudi vrhunsku kvalitetu. ja osobno osjetim razliku izmedu mog toucha i iphonea i ipod je ipak malo bolji.
    Dinamo rules!!!

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne moze ipod biti bolji,jer imaju isti čip unutra

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ie8 - ice su bile mozda na 100 njak sati...vise od toga nisu imale (nisu moje slusalice...posudjeni materijal ). Image S4 su bile moje tako da sam sa njima ipak dulje imao prilike okusavati i iPod i Zen koji sam neko vrijeme posjedovao.

Na kraju odustao od pokretne glazbe...prodao sve...i playere i slusalice. Bila mi je zelja oprobati nesto sa vise drivera, ali me nije bas vuklo da dam dva tri soma kn za takvo sto. Pored toga (s obzirom da nikakvoga iskustva sa modelima sa vise od jednoga drivera nemam) malo me muci pitanje snage koje prosjecni player daje prema slusalicama. Te sitne razlike se osjete vec prilikom slusanja npr. iPod Nano ili Zen - a sa modelima Sennheiserovim modelima PX100 i PX200. PX100 je laganija slusalica za gonjenje i reprodukcija je zivlja, zvuk glasniji...na PX200 sve skupa zvuci puno zatomljenije, kao da je netko prevukao filter preko zvuka...sve ovo znajuci da ako dobiju dovoljno rezerve snage i PX100 i PX200 zvuce gotovo jednako.

Kako bi se onda prosjecan player...pogotovo nesto sto daje van manje snage (tipa iPod) snaslo sa slusalicama koje imaju vise drivera...znam da je konstrukcija i filozofija drugacija...ali dok ne cujem ne vjerujem.

Sto se razlika izmedju iPhone i iPod - ova tice...jako sam malo slusao iPhone...toliko malo da se ne usudim donositi neke zakljucke...ali za to kratko vremena nisam uocio neku razliku...iako se neki kunu da postoji...s obzirom da imaju istu elektroniku...mozda je razlika u terminaciji...necemu...kako god ja je nisam cuo.

Sto se zadnjeg posta tice, ova kombinacija me cak i iznenadila reprodukcijom. Naravno da se to jos treba malo "uslusati" ali i nakon 50 ak sati svirke...odlicno zvuci...jedino gdje mi je sustav bio malo tanak je kod orkestralnih izvedaba klasicne glazbe gdje na prijelazim dosta komprimira glazbenu sliku...ali to se da naci i kod mongo skupljih sustava...za ovu cijenu to je odlicno. Bio je nedavno u Audio Artu i Primare na dobroj akciji...sa time bi se svasta dobroga dalo sloziti...danas sam bas bio u Art - u...imaju Triangle Heliade na kvalitetnoj akciji...mislim da su 4000 kn...ti zvucnici definitivno vrijede vise. Upariti ih sa kakvim ne preskupim Nad - om i da vidis muzike. Pogonio sam jedno vrijeme Triangle Antale sa Rotelom i mogu reci da je to bila jedna od boljih kombinacija koje sam isprobao...Triangle je odlican proizvodjac, koji sve od razvoja i dizajna do realizacije ima pod istim krovom.

Sto se SR325 tice...kad mi ih netko spomene prvo sto mi padne na pamet...ne slusati dulje od 45 min. Imam dosta ljudi koji tvrde da brijem i da sam razmazio usi da velikim i mekanim cupovima ali ja se ne mogu oteti tome dojmu...to je bio i glavni razlog zasto sam ih prodao. Malo ublazenu verziju takve neugode sam osjecao i dok sam preslusavao RS1 model. Kazu da to ni u snu ne bi mogao prigovoriti modelu GS1000, ali ni da me nozem tjeraju nedam 10000 kn za slusalice...tako da to necu saznati ukoliko se ne dokopam istih na drugi nacin .

Grado je za mene u svijetu slusalica uvijek bio malo favoriziran u odnosu na ostale i u HiFi casopisima i kod recenzenata...samo ime vec nosi par bodova prednosti u odnosu na konkurenciju. Nesto kao Olympus foto aparati u BUG - u...po svim kategorijama pobjedu odnesu drugi brandovi...ali ukupno Olympus na misteriozan nacin ispadne najbolji.

Imao sam i SR60 i SR80 i SR325...slusao sam jos (posteno vremena...posudjeno) SR125 i RS1. Uopceno...SR60 je best buy...sitne prednosti modela SR80 i SR125 definitivno nisu vrijedne razlike u cijeni. SR 325 je ogroman skok i velika razlika u odnosu na model 125. RS1 je bolja slusalica od SR325, ali po mojim iskustvima kupnja RS1 modela ne moze biti financijski opravdana...odnosno tu ce slusalicu kupiti Grado poklonici, koji ne zele prihvatiti da manje novaca postoji boljih slusalica.

Ova je godina prva godina...kada Grado u recenzijama i osvrtima referentnih casopisa prestaje biti zasticena vrsta...u svim ozbiljnim recenzijama njihov statement model GS1000 je svrstan ispod i Sennheiser - a HD800 i AKG - a K702 i Beyerdinamic - a DT880.

Sam model SR325 je reprodukcijom izvrstan...malo je preskup kao i svi Grado modeli...ali tesko mu je naci pravu zamjerku...pogotovo ako ga se pogoni nekim solidnijim head ampom. Ja sam preko e bay - a za tu potrebu kupio Grado RA1 pojacalo. I razocarao se...ponajprije problemi sa baterijama (ovaj model radi na baterije...postoji model koji ima napajanje, ali je za polovicu skuplji...a to nisam zelio izdvojiti...greska). Nadalje...prilikom dionica koje iziskuju snagu...pojasalo je nekada znalo ostati kratko. ProJect Headbox ga je u nekim segmentima imao bez greske. Slusalice su idealne za brzu i dinamicnu glazbu...brz odziv...veliki kontrasti...puno zvuka. Rock, pa i metal, pop, vokalne izvedbe, pogotovo zenski vokali, zvuce savrseno na ovim slusalicama...udaraljke su nevjerovatno jasne, ali nisu do kraja izradjene odnosno nakon prvoga impulsa se gube u zvucnoj slici. Kod puhackih orkestara...rezonantniji puhaci imaju prevlast...podloga se cuje, ali pomalo utopljena u gomili. Ozbiljna glazba...orkestralne izvedbe zvuce odlicno...solo izvedbe (pogotovo solo klavir ili dueti) i ne toliko odusevljavajuce.

U svakom slucaju...ako imas malo vise od dva soma i zelis kupiti slusalice za rock uzivanje...to je model za tebe...ali imaj na umu da ce prije ili kasnije jos jedan odredjen iznos morati otici i na kakav amp za njih...jer bez toga neces izvuci maksimum iz ovih slusalica.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Odgovora: 26
    Posljednji post: 19-10-2006, 08:48

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove