Pozdrav drustvo!

Frend donio mob i veli da ne zeli uspostavit poziv niti poslat poruku...
Ja ga uzmem,ubacim svoj SIM upalim i krenem zvat,al nula bodova. Takoder s porukom.

Kod poziva: Krene se vrtit ona grafika na ekranu,pise broj koji se poziva i gore kod indikatora signala svakih dvije sekunde se pojavi crna slusalica,al poziv se ne uspostavi nikako.

Isti mob ne moze ni primit dolazni poziv,tj kad ga zovem, cujem samo da korisnik trenutno nije dostupan ili je iskljucio mobilni telefon.

Kod poruka navedeni mob ne moze poslat SMS poruku jer nakon slanja izleti na ekranu poruka: Greška.
Navedeni mob nemoze ni primit SMS poruku.

Kad nakon svega iskljucim mob i SIM karticu iz njega stavim u bilo koji ispravan mob,dode SMS poruka koja je netom poslana kao i poruka "tko je zvao" jer se smatra propustenim pozivom.

Dakle mob ne zeli ni zvat ni slat poruke kao sto ni ne prima pozive i SMS poruke. Signala ima,SIM kartica je ispravna,ima para na racunu,nije poremećen broj središta za poruke i od strane davatelja usluga i SIM kartice nema nikakvih problema sto znaci da se s mobom nesto desilo,a sto,neznam. Sve ostale funkcije koje nisu vezane za slanje i primanje poziva i SMS poruka savrseno rade i nema nikakvih problema s mobom uopće. Nije udaran,gnječen i neznam ja šta...
Mob je kako vidim,otključavan jer prima i T-mobile i Vip SIM kartice,pa je to mozda moguci uzrok,al ovo se je desilo nedavno a do tad je mob otključan radio kako treba pa nisam siguran jeli to zbog unlocka.

Rusio sam mob na tvornicke postavke,al nije pomoglo.

Moze li netko pomoc? Hvala!