Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 24 od 24

Hybrid View

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    SGS2 + 32GB
    Operater
    Tele2 Smart
    Bodovi
    11.209
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.209, Nivo: 25
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

[N82] Katastrofalno iskustvo

U prošlu nedjelju sam krenuo na more. Spojio sam mob sa autoradiom preko kazete koja ima 3,5 mm jack. Muzika je svirala oko 2 sata, sve bez problema. U međuvremenu sam malo palio Garmin da gledam lokaciju. Ugasim Music Player, jedno pola sata mob je radio u stand by modu. Došao trajekt i ja ga htio uslikati. Otvorim poklopac za objektiv kamere. Držim tipku za slikanje na pola, slika se fokusira, kvadratić pozeleni i čuje se klik (znak da je slika fokusirana). I stisnem tipku za slikanje do kraja. Kada sam stisnuo tipku, ništa se nije desilo, tek nakon 2 s mob je uslikao sliku. Ja gledam ono, wtf, nikad mi se to nije desilo. Tek onda skužim da mi je mob naglo usporio, iako Handy Taskman pokazuje normalnu količinu slobodne RAM memorije (90 MB). Kada odem u galeriju, nekada pokazuje da slika nema (a mob je imao oko 300 slika) ili nekada pokaže samo slike s memorije mobitela. Onda sam pomislio da je do memorijske. Izvadio sam ju, propuho i vratio unutra. Sve je opet isto bilo. U međuvremenu, programi su odjednom sami od sebe počeli otkazivati. Core Player me tražio neki Registration key, a do tada je sve normalno radilo. Odjednom x-plore prestane raditi. Svi programi odjednom prestaju. Ja pošizio, umalo sam razbio mob od pod. I šta ću, nisam imao druge nego formatirati memorijsku i resetirati mob. I to i napravim i mob normalno proradi.
    Sad me zanima, zašto mi se to desilo, zašto me mob izdao kad mi je bilo najpotrebnije? Zadnji programi koje sam dodao su bili oni arso za vremenske prognoze. Dali je neki virus uletio u mob?
    T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jul 2009
    Mobitel
    sony ericsson v640i
    Operater
    vip
    Godina
    30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    reci jel ti dobro radio arso?

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    SGS2 + 32GB
    Operater
    Tele2 Smart
    Bodovi
    11.209
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao funy_boy Pregledaj post
    reci jel ti dobro radio arso?
    Onaj jedan me je tražio spajanje na wlan, i kada odaberem svoj kućni router traži me onaj kod (a taj sam kod već upisao davno i netreba ga više upisivati), pa sam taj kod i upisao, ali neznam kako radi program, jer ništa se nije događalo, tek sam kasnije skužio sliku u galeriji s kartom hrvatske i slovenije i na sloveniji točkice. Ovaj drugi nisam ni htio pokušavati jer bi mi tražio spajanje na internet. Uglavnom, taj mi problem netreba, a i nevjerujem da je zbog njega.. Poslije instalacije arso programa sve je radilo ko i prije... Sada OPET moram sve ponovno instaliravati, 700 pjesama treba svrstati u 4 različite mape, samo zato što glupi Music Player nema da odjednom u popise brojeva ubacim cijelu mapu, nego ja moram selektirat pjesmu po pjesmu.. Moram ubacit ponovno Garmin, sve programe... Ovo će mi postati navika, svaki mjesec mi se dešava da moram ovako sve ponovno instaliravat..
    T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Bodovi: 73.835, Nivo: 66
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Čekaj, jesi li prije ovoga imao ikakvo negativno iskustvo s N82? Pitam zato jer sam ih ja imao dva komada i sa svakim probleme. Moji nisu bili ovakvih razmjera, ali N82 pamtim upravo zbog toga u negativnom smislu.
    Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
    U Mobisu!

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    SGS2 + 32GB
    Operater
    Tele2 Smart
    Bodovi
    11.209
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Moby Pregledaj post
    Čekaj, jesi li prije ovoga imao ikakvo negativno iskustvo s N82? Pitam zato jer sam ih ja imao dva komada i sa svakim probleme. Moji nisu bili ovakvih razmjera, ali N82 pamtim upravo zbog toga u negativnom smislu.
    Ne, prije toga nikakvih problema. Sve je radilo kako treba. Ali ovo samo odjednom bez ikakvog razloga mi se desi.. Pa hajde da sam ja nešto prčko pa je otišlo, ali kao što sam rekao, mob je poslije slušanja muzike bio oko 30 min u stand by modu, i dotad je još sve bilo super. A onda kad sam otvorio objektiv kamere odjednom je sve počelo štekati.

Nešto se sve više dvoumim da prijeđem na neki dummy s dobrom kamerom (iako rijetko koristim kameru), ali bar nebih imao ovakvih problema, jer nemam više energije da svaki puta moram sve ponovno instaliravati i vraćati na staro..

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jul 2009
    Mobitel
    sony ericsson v640i
    Operater
    vip
    Godina
    30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a gdje si kupio mob? pitam jer si ga i ja mislim kupiti a vidim da ima dosta problema!! ovo je samo jos jedan minus.inace nikad nisam ima symbian mobitel pa neznam ni kako instalirati programe.(nazalost)

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    SGS2 + 32GB
    Operater
    Tele2 Smart
    Bodovi
    11.209
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao funy_boy Pregledaj post
    a gdje si kupio mob? pitam jer si ga i ja mislim kupiti a vidim da ima dosta problema!! ovo je samo jos jedan minus.inace nikad nisam ima symbian mobitel pa neznam ni kako instalirati programe.(nazalost)
    Kupio sam ga kod nekog privatnika, al ja sumnjam da rade na "bijelo".
    Mob me došo 1870 kn + 150 kn da imam full garanciju (bezveze).
    Mob je made in china, ali smo utvrdili da nije kopija.

To je jedan jako velik problem u symbiana, jako su problematični.

Ah, ništa onda. Vraćam sve na staro

Možda naslov zvuči glupo, "katastrofalno iskustvo", ali kad odete negdje tako i na početku vašeg putovanja mob otkaže i morate sve resetirati, bez ičega u mobitelu, to vas učini bijesnim da bijesnijim nemožete biti.
    Zadnji uredio GT-R : 19-07-2009 u 09:19

Veteran50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91
    Bodovi: 143.430, Nivo: 91
    Bodovi: 143.430, Nivo: 91
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Slažem se,ovo je stvarno neugodno iskustvo kad te mobitel izda u najgorem trenutku.
    Ovo me stvarno čudi da se takav bug sa kamerom dogodi jer ovo prvi puta čujem.

Ja naprimjer nisam imao niti jedan problem sličan ovome u 7 mjeseci korištenja.

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    SGS2 + 32GB
    Operater
    Tele2 Smart
    Bodovi
    11.209
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da imam stariju verziju softa onda bi možda i sumnjo na bug, ali imam v31.0.016
    Neznam jeli to zadnja verzija ili ima još novija... Sad me još i Garmin zeza, instaliram ga, otključam, prebacim karte i nemogu da vidim karte, par puta stisnem broj 3 ili broj 1, piše crtanje u tijeku ali karte nigdje, ekran bijel.. ispod 300 m piše no map..
    a pod upr. mojim podacima vidim AR karte... nikada ovog problema nisam imao..

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da ga nisi držao previše izloženom na suncu? Stvarno ne mogu povezati što bi moglo utjecati na kaos koji je nastao de facto u sekundi.
    Mora da je mobitel doživio neku vrstu šoka .

Još nešto, piše da koristiš microSD od 8GB. Da nije do kartice? Da pokušaš bar na 24 sata izvaditi karticu i instalirati određene programe u memoriju telefona.
    U Mobisu!

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    SGS2 + 32GB
    Operater
    Tele2 Smart
    Bodovi
    11.209
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nije suncu bio izložen ni minute. Pomislio sam i ja na pregrijavanje.
    Da, imam microSD 8 GB, SanDisk. A što dobivam time da instaliram programe u memoriju telefona? Sada sve normalno radi... Ako se opet takvo nešto ponovi onda ću probat bez memorijske vidit kak mob radi...

Forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2008
    Mobitel
    iPhone 4 16GB sim free
    Bodovi
    3.827
    Nivo
    14
    Bodovi: 3.827, Nivo: 14
    Bodovi: 3.827, Nivo: 14
    Ukupna aktivnost: 12,0%
    Ukupna aktivnost: 12,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao GT-R Pregledaj post
    Nije suncu bio izložen ni minute. Pomislio sam i ja na pregrijavanje.
    Da, imam microSD 8 GB, SanDisk. A što dobivam time da instaliram programe u memoriju telefona? Sada sve normalno radi... Ako se opet takvo nešto ponovi onda ću probat bez memorijske vidit kak mob radi...

Prijatelju ako ti se opet to ponovi,izbaci karticu od 8GB i probaj od 4GB.Bar je meni tako

Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moby je krenuo u dobrom smjeru, barem mogu predpostaviti. Što se tiče mem. kartice, pisalo se već u jednoj temi o tome. Pa tako sam i ja imao problem sa E71 i SanDisk-ovom 8GB microSD (HC) karticom, točnije nedugo nakon što sam kupio mob. i mem. karticu, instalirao podosta programa i muzike, kad vadim mob. i gle ful prazna mem. kartica ništa dirao, ama baš ništa, a ona se sama obrisala, nestalo sve sa nje.

Uglavnom desilo se to jednom i sada sve dobro radi, tako da shvati to čisto ovako kao... čisto da znaš da su i drugi bili sa sličnim problemima. Formatirao mobitel i mem. karticu instalirao nanovo sve i "šibaj".
    HC4L

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    SGS2 + 32GB
    Operater
    Tele2 Smart
    Bodovi
    11.209
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trebao sam pokušati izvaditi memorijsku pa onda vidjeti kako će se mob ponašati, ali tko bi se toga sjetio u takvoj situaciji. Ako se takvo nešto još samo jednom ponovi, ja više nemam namjere sve isponova instaliravat i 700 pjesama sortirat u 4 popisa brojeva u Music Playeru.
    Hvala svima na odgovorima.

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Samsung S8Not,S8+,Symbian
    Operater
    T-mob,Vip,Tele2,Bon.
    Godina
    60
    Bodovi
    11.363
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.363, Nivo: 25
    Bodovi: 11.363, Nivo: 25
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moje definitivno iskustvo a o tome sam vec pisal je Memo kartica.
    To kaj se tebi desilo je nikaj kaj je bilo kod mene,dok nisam skuzil da je problem Transceed Msd kartica 4 gb u pitanju.
    Naime 3 put mi je kompletno sve pojelo sa kartice,(formatiral i mob novi soft updatal i i i) napominjem da karticu i dalje koristim kao prenosni stick i da je samo u mojoj N82 bila zlo i naopako.
    Od N82 mi je jednostavno bila premala a njihove cijene karticama su groza,pa sam kupil Sandisc 8 gb u Vip centru sad oko 2 mjeseca sve radi ok .
    Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
    Symbian & Windows Mobile

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2007
    Mobitel
    Nokia N95 8G, E51
    Operater
    T-Mobile, Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I ja sam gotovo siguran da je u kartici problem, naime ja na svojoj E71 nemam niti jedan program instaliran na kartici osim karti garmina, koji koristim rjetko, ali čim ju izvadim, mobitel "poleti", a radi se o kartici od 2 GB koja dolazi u paketu.

Imo opećno je problem sa tima karticama i stickovima, od kad su se pojavile ove jeftine memorije...

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    SGS2 + 32GB
    Operater
    Tele2 Smart
    Bodovi
    11.209
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ***** ti sve živo i mrtvo da ti ******!
    Nemogu vjerovat! Spojim mob s kompom da si stavim najnoviju verziju Garmina, prebacim ga u folder Garmin, uklonim mob s kompa, odspojim, u folder Garmin nema programa! Spojim opet, najednom zašteka mob, i pokrene se memorijska prazna! u sekundi mi je memorijska cijela prazna! Kako sam pop*zdio skoro sam mob cijeli razbio od zid!!! Ovo se samo meni događa! Samo meni u sekundi ode čitava memorijska! ***** ti sve živo i mrtvo pa di ovo još ima??? restarto sam mob i opet isto

Jel postoji kakav način da sve vratim????
    Već mi je dop*zdilo 100 puta ubacivat 600 pjesama, Garmin i karte, sve programe... kako mi ide na živce ovaj j*beni mobitel! Svaki puta mi se nešto ovakvo desi!

Hardcore forumaš Postignuća:
    VeteranTagger Second Class10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2009
    Bodovi
    16.302
    Nivo
    30
    Bodovi: 16.302, Nivo: 30
    Bodovi: 16.302, Nivo: 30
    Ukupna aktivnost: 99,0%
    Ukupna aktivnost: 99,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sad mi je npr nešto drugo palo na pamet. znaš kako obično piše kad spojiš takve nekakve razno razne eksterne memorije da se ne smije diskonektirat uređaj/izvaditi kartica dok se podatci prebacuju jer može doći do gubitka podataka.
    E pa možda je u tome problem, možda ti se gubi kontakt između samog mobitela i memorijske.
    Ja sam imao sličnih problema sa k770i kad sam ubacio novu karticu koju svako malo mob uopće nije prikazivao u exploreru, na kraju sam ustanovio istražujući po forumu da se neke (većinom novije jeftinije kartice većih kapaciteta) jednostavno tanje za možda desetinu milimetra, što je očito dovoljno da se kontakt izgubi; ili zbog nekih astronomsko malih razlika u dimenziji.

Stoga ti predlažem ti da probaš malo podići nožice na na card readeru na mobitelu
    Ili probaj sa drugom karticom
    Ili pravac MESC/privatni servis i vidi šta mogu poduzeti s tim (neznam dal se utor moze promijeniti, bojim se da je zavaren na "matičnoj")

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    SGS2 + 32GB
    Operater
    Tele2 Smart
    Bodovi
    11.209
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Al nikako mi nije jasno kako se odjednom u sekundi može 8 GB izbrisati?? I to još s mobitela?!? Ma moguće je i to, al što je najzanimljivije, redovito svaki mjesec nešto mi se slično desi! Prošli mjesec kad sam bio na moru kad mi je mob počeo štekat, sve sam morao formatirati! (čitaj prvi post). Sad mi dođe da ga nekom prodam odma i da si uzmem N95 8GB da više nemam tih j*enih veza s memorijskim karticama! Tolko pazim, mazim mobitel, a on mi se uvjek s*ebe! Sad da ga nekom prodam neko bi reko da sam ga tek kupio iz dućana! Sve originalne folije su na njemu! nema jedne jedine packice nigdje!

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao GT-R Pregledaj post
    Al nikako mi nije jasno kako se odjednom u sekundi može 8 GB izbrisati??
    HDD-u od terabajt je dovoljno par sekundi da se formatira

Podaci su ti čitavi i stoje ti na kartici. Postoji šansa da ih restoraš preko čitača kartica uz pomoć softvera (tipa Restorer2000). Jedino što ti je izgleda u banani je FAT, ako uzmemo da kartica nije krepala.
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    SGS2 + 32GB
    Operater
    Tele2 Smart
    Bodovi
    11.209
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao xlr Pregledaj post
    HDD-u od terabajt je dovoljno par sekundi da se formatira

Podaci su ti čitavi i stoje ti na kartici. Postoji šansa da ih restoraš preko čitača kartica uz pomoć softvera (tipa Restorer2000). Jedino što ti je izgleda u banani je FAT, ako uzmemo da kartica nije krepala.
    Nije krepala kartica, polako vraćam file-ove na nju..
    A i da ju nosim na servis, šta da im kažem? Memorijska radi, ali mi se nekada odjednom sama pobriše...

San Diskova je iz HG Spota..

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da kupiš novu karticu? Imaš u Mobisu original Nokijinu od 8GB.
    Još uvijek jeftinije od procesa prodaje, pa traženja i kupovine novoga mobitela.
    U Mobisu!

Pravi forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Nokia N97
    Operater
    VIP
    Bodovi
    12.433
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.433, Nivo: 26
    Bodovi: 12.433, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I ja takodjer mislim da je problem u kartici,prije nego u mobitelu

PS,i ja sam danas postao ponosni vlasnik N82

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nemoj isključiti ni mob kao uzrok, on je taj koji zapisuje po kartici, a ako je nešto koruptao na FAT-u ode sve vrlo lako.

Jedino da isprobaš karticu u više mobitela pa vidiš kako će se ponašati, samo kome se to da.
    Keep calm and fastboot oem unlock.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. T-com, negativno iskustvo
    By bpodnar in forum Fiksni operateri
    Odgovora: 30
    Posljednji post: 18-06-2007, 00:51
  2. Iskustvo sa optimom
    By iva86 in forum Fiksni operateri
    Odgovora: 12
    Posljednji post: 29-04-2007, 21:37
  3. Iskustvo sa V3i ????