znaci sigurno nemoze ici ova obicna, nego silver? jel zna neko di ju ima za kupiti?
Evo nakon duuugo vremena mi je upijelo iscitati KI kod iz svoje sim kartice,sad mi jos salo fali silver kartica pa da imam kloniranu
Ako nekog zanima postupak voljan sam malo pojasniti...
Nikad nije mir kad uleti Maximir!
znaci sigurno nemoze ici ova obicna, nego silver? jel zna neko di ju ima za kupiti?
ne, ne moze, moze jos gold al mislim da je ta nesto skuplja.
mene bi zanimao postupak, zašto ne..
ako imaš volje, daj malo pojasni postupak.
thanks
maraschino - PTICICA
Za one koji kuže slovenski bilo je u Mobinetu članak o tome. Kome treba mogu mu poslat kopije.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Prvo vam treba programator, nije ga tesko napraviti, doduse vrlo je lagano. Shemu i PCB mozete naci na http://www.volny.cz/osepie2/pcb/packet_h2.zip , ja sam sebi napravio onaj koji se nalazi u folderu smouse_4 .
Zatim vam je potreban program Sim Scan. S time cete moci iscitati IMSI i KI broj s vase kartice(ti brojevi sluze za prijavu na mrezu). Zatim trebate kupiti silver karticu i na nju zapisati pomocu istog programa IMSI i KI broj na nju,na nju moze stati i do 8 razlicitih brojeva!
Ako imate jos kakva pitanja u vezi ovog,slobodno pitajte.
a gdje mogu nabaviti prog Sim Scan??
maraschino - PTICICA
Ne znam tocno link, upisi u google "sim scan" i 100% ces naci
ok, thanks, kad uhvatim vremena, probati ću se malo poigrati s tim...
maraschino - PTICICA
sretno!
SIM scan potraži na http://users.net.yu/~dejan
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
thanks, našao sam ga...
maraschino - PTICICA
Jedno pitanje, ako je na kartici 8 različitih IMSI i KI brojeva, kako odrediti s kojim će mobitel raditi, jel se kod svakog paljenja aktivira drugi broj, ili se pojavi izbornik u mobitelu (nešto kao SIM toolkit) ili nešto treće?
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Pojavi se dodatni izbornik i svaki broj mora imati drugi PIN. Imenik i poruke su zajedničke.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Hvala, imam još par pitanja.
Ima li netko iskustva koliko dugo traje čitanje IMSI/KI brojeva i koliko je to sigurno? Čitao sam negdje da kartice imaju ograničen broj pokušaja čitanja KI broja i da se time mogu uništiti, pogotovo prepaid kartice?
Može li se kartica klonirati ako je zaštićena pinom i može li se klonirati ako je blokirana krivim pinim/pukom?
Radi li to netko uopće u HR?
@Vader ako se snalaziš sa slovenskim mogu ti poslat kopiju članka iz slovenskog Mobineta gdje se govori o kloniranju SIM kartice. Samo napomena, osobno ne bih nikada dao drugom da mi klonira SIM. Nakon iščitavanja IMSI i KI broja može se napraviti klonova koliko hoćeš. Pa razmišljaj zašto najedanput nemaš love na računu![]()
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Posalo sam ti na PM mail pa mi posalji taj clanak ako nije bed, unaprijed hvala.
Da, svjestan sam toga da su u slučaju da mi netko drugi klonira karicu kod njega ostali moji IMSI/KI brojevi koje on može opet iskoristiti, zato ne bih davao nikome da mi to radi, postoji mogućnost da ću uskoro nabaviti čitač SIM kartica pa možda nešto od toga isprobam, još samo da nabavim silver card...
da se ja više kužim u elektroniku ja bi si sam složio programator po onim shemama, ali nisam tu baš jak![]()
maraschino - PTICICA
buggy ima problema sa tim programatorom, slagali smo ga vec pun kura* puta i nikako nije uspio
ja se baš ne kužim u elektroniku previše, pa nisam ni pokušavao napraviti ga sam. Jednom ću probati uvaliti kojem frendu da mi ga složi...
maraschino - PTICICA
@buggy_2003 ali i svima koji znaju odgovor
Još me zanima gdje ima kupiti silver i gold kartice i po kojoj cijeni?
jesu li te kartice iste kao i one za digitalnu satelitsku?
I koliko te došla izrada programatora (mislim koliko si platio sve što ti je trebalo za izradu programatora)
Zadnji uredio 3aTmr : 02-12-2003 u 00:34
maraschino - PTICICA
Gdje se može naći shema programatora kojeg ste radili?
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
http://www.volny.cz/osepie2/pcb/packet_h2.zip
očeš ti raditi možda programator?
ako hočeš, bili moda mogao naručiti kod tebe da i meni jedan složiš??
recimo ovaj smouse_1?
ajde vidi pa mi javi...
Zadnji uredio 3aTmr : 02-12-2003 u 23:59
maraschino - PTICICA
Evo danas sam uspješno "zalijepia" 3 gsm broja (2 simpa i jedan vip) na kloniranu sim karticu. Sve to sa programatorima koji su ručni rad, pa ako koga zanima detaljno, korak po korak kako da to napravi, nek pita! Nije teško kad imaš sve što ti treba...
maraschino - PTICICA
Sto ako je mobitel kodiran jeli onda takva klonirana kartica primjenjiva na njemu?
Bookmarks