Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3
    Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Prelazak sa windowsa okruženja na Apple proizvode + još nešt

Ovako, imam nekoliko pitanja direktno vezanih iz iPhone.

Ako bi mi mogli po redu odgovoriti, to bi bilo odlično.

1.) Najvažnije pitanje - koristim HTC Tytn II i syncam podatke sa Office Outlookom na PC-u. Imam sve kontakte lijepo strukturirano posložene po kategorijama, pa me zanima što se nameće kao alternativa kupnjom iPhone.a? Na koji način mogu povezati bazu podataka Outlook-a i iPhone? Ili ako postoji opcija prebacivanja baze u neki xy program kompaktibilan sa iPhone-om i kompletnim Mac OS operacijskim sustavom (moguće da ću kupiti i Mac Book / Pro).

2.) Trenutačno koristim 091 pretplatu. Uskoro odlazim u SAD, pa mi se pruža opcija da tamo kupim iPhone.
    Da li
    - da kupim isti u SAD? Kako se kreću cijene, te da li je moguće kupiti nezaključan aparat na američkom tržištu? Kako prilagodim sučelje da bude na HR u tom slučaju?
    - budući da imam 091, u pretplatu mi je uključeno svega pol GB prometa. Razmišljam isto tako da uzmem tarifu 300 kod T-Mobile.a i kupim novi iPhone za 1500kn (postojeći broj prebacim).
    Znači, u principu, da li mi preporučate kupnju u inozemstvu, prelazak na T-Mobile ili ne.
    Isto tako, ako kupim mob preko T-Mobile.a i odključam ga, gubim garanciju, ne? Da li je postupak otključavanja reverzibilan? Ovo pitam zato jer bi u SAD-u kupio neku sim karticu koju bi koristio tamo za vrijeme boravka (oko tri tjedna), tako da ne moram plaćati troškove roaminga.

3.) Također sam razmišljao i o Blackberry uređajima, ali mislim da ću odustati od te opcije. Da li ima netko kakav savjet po tom pitanju - usporedba Blackberry vs. iPhone. Malo sam se igrao na novom Stormu i u principu je jednako brz (tj. spor) kao moj HTC Tytn II (koji je hardverski gledano pun potencijala, ali ga koči užasno loš i neoptimiziran software koji je baziran na windows mobile sustavu).

4.) Za razliku od punokrvnog GPS-a kojeg ima moj HTC, A-GPS je opcija koju posjeduje iPhone. Značli li to da je jedina opcija za skidanje karata na iPhone-u spajanje na google maps bez mogućnosti off line navigacije? Ako da, u principu mi navigacija ima smisla samo u HR, budući da ću podatkovni roaming u inozemstvu platiti basnoslovnu sumu.

Još jednom - hvala unaprijed.
    Zadnji uredio Catalyst Group : 21-08-2009 u 17:20

Motorator Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja mogu probati sa 1 i 4:

1. iPhone ti se preko iTunesa (a to ćeš sigurno instalirati) može syncati s Outlookom. Ja sam prelazio s P1 na iPhone, pa sam radio sync P1 -> Outlook, i zatim Outlook -> iPhone. Sve bez ikakvih problema.

4. da i ne. Ako je sve "legalno" onda je tako - skidaju se karte. Ako ga JB, onda postoje aplikacije koje imaju "counterpart" na računalu, pa ti s računalom skineš karte (čak i Google maps, recimo) i onda ih uploadaš na iPhone, pa on onda gleda te offline a skida samo ako dođe u zonu za koju nema kartu. Treća opcija su crackane aplikacije tipa TomTom koji postoji i za iPhone, pa s njim imaš i kartu offline, i to radi bez ikakvog data-prometa.
    Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni

Najčlan 2009. Postignuća:
    SocialVeteranOverdriveTagger Second Class250 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    S10e
    Operater
    A1
    Godina
    33
    Bodovi
    50.075
    Nivo
    54
    Bodovi: 50.075, Nivo: 54
    Bodovi: 50.075, Nivo: 54
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2. Ne znam cijene u SAD- u, ali kada napraviš update na 3.0 OS (ako već nije gore) dobiješ opciju stavljanja hrvatskog jezika (gdje god kupio iPhone, ako ima 3.0 OS- ima i hrvatski).
    Otključavanjem gubiš garanciju, ali postupak se poništava restoreom (to je kao master reset) i ne može se znati da je ikada bio dekodiran- znači, kada ti se nešto pokvari napraviš restore i imaš garanciju.
    3. iPhone je baš obrnuto, brz i optimiziran.
    A, najveća prednost nad ostalim mobitelima je (osim izgleda, no to je subjektivno) mogućnost instaliranja aplikacija koje rade sve što možeš zamisliti (skoro sve ).
    ˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Prelazak na TELE2
    By Moby in forum Tele 2
    Odgovora: 128
    Posljednji post: 02-08-2011, 17:51
  2. Prelazak VIP - TELE2
    By Boris-RI in forum Tele 2
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 16-11-2009, 01:20
  3. Gdje u ZG ima za kupiti Ground Zero proizvode?
    By alex1 in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 21-05-2007, 16:59
  4. prelazak na p990 ili ne
    By mortal in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 20
    Posljednji post: 13-01-2007, 02:59
  5. neki linkovi za NOKIA proizvode?
    By macak_os in forum Nokia
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 23-12-2005, 23:35

Bookmarks