550W mi se cini previse za graficku karticu. Ne trosi ona toliko 100%... Mislim da neces imat nikakvih problema ako nastavis ovako...
Eto imam jedno pitanje u vezi napajanja i grafičke kartice...Kupio sam drugu grafičku(pcie16) koja još ima napajanje preko molexa pa na njezino 6 pinsko...e sad,čuo sam da min 550 W napajanje trebam za nju,e a ja imam 400W,i sad me zanima dal će to imat kakve posljedice na njezine performanse ili nešto? kad već 3 dana se tak igram i nemam nikakvih problema...još...hvala
550W mi se cini previse za graficku karticu. Ne trosi ona toliko 100%... Mislim da neces imat nikakvih problema ako nastavis ovako...
Pa, ono...
To ti je kao rok upotrebe na hrani (većini hrane, ako ćemo sitničariti).
Možeš ti jesti nešto i poslije tog roka (i, najvjerojatnije, se to neće pokvariti par dana poslije roka), ali proizvođeč se ograđuje od poslijedica koje mogu postupiti ako jedeš poslije roka (upotrebljavaš suprotno upozorenjima i deklaracijama)...
Tako je i ovo, tebi radi sa 400W, ali tko zna do kad (može raditi par godina, a može ti i "umrijeti" sutra). No, ako ti umre sutra, možda ti i skuri pola kompjutera...
Još ako imaš neko bezveze napajanje ("no name"), pa ne daje ni tih 400W...
Ja bih radije kupio pošteno napajanje, nego riskirao da mi ode nešto vrijednije.
A i napajanje nije toliko skupo.
(mislim, kod mog kompjutera je grafička još i najskuplji dio, a i ne bi mi se isplatilo kupovati ništa za kompjuter preko 200 kuna
, ali u tvom slučaju vrijedi ovo gore napisano)
![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
hm,imam MS 400W...otvorim kučište i slušam kak vrti se ventilator na njoj i dobijem ovaj rezultat: Pokrenem GTA IV i krene mi učitavat i osjetim lagani pad vrtnje ventilatora,znači da gubi napon dok je pod opterečenjem,a to valjda nebi smjelo tak bit,pa me zato malo trta se igrat...znači najbolje da odem i kupim neko pošteno napajanje,dosta 500W za moju kantu i bit ću miran...e da,inače se radi o BFG 7900 GTX OC...hvala na savjetima!! :-)
MS proizvodi su u velikoj vecini slucajeva dosta losi,i opravdano jeftini. Konkretno bih se zakleo da to MS napajanje od 400W nema puno preko 300. U uputama je po meni pisalo da komp treba pokretat napajanje od najmanje 500W (stvarnih) da bi bilo dovoljno snage za sav hardware, a ne da grafa vuce ili potrbuje 500W,sto je fakat previse. Dakle,ne umaraj komp dok ne kupis jace i kvalitetnije napajanje. Komponentama ponekad nizi napon i manjak snage zna vise nastetiti nego višak.
jesi ti spojio taj molex (kartice sa dodatnim napajanjem preko molexa mogu raditi i bez njega,ali je recommended da se spoji i taj molex).
meni je kod kupnje bilo potrebno jace napajanje imao sam neko od cca 400w ja mislim, i onda je dosla na red 8800gt sc, i lik u servisu je toplo preporucio da uzmem jace napajanje, i stavio sam napojnu 550w, molex je ushtekan, i radi kako treba...
Bookmarks