Dali je istina da odredene teme trose vise baterije ?:S ....stavio sam temu od Pizero Pulsar , jer je jednostavno najbolja do sada ,ali mob je crknio prije nego s original themom ....a u energy profileru mi pokazuje istu potrosnju....
Dali je istina da odredene teme trose vise baterije ?:S ....stavio sam temu od Pizero Pulsar , jer je jednostavno najbolja do sada ,ali mob je crknio prije nego s original themom ....a u energy profileru mi pokazuje istu potrosnju....
Zadnji uredio HCSC : 29-05-2009 u 23:09 Razlog: dotijeran naslov
Pa svjetlije teme (bijela, svjetlo plava,) ti trose vise baterije nego tamnije. To je razlog zakaj su ovi iz Nokije u gotovo svaki N series mobitel strpali neku tamnu temu, recimo N96 koja je imala 1 crnu temu, samo kaj su joj se mjenjale boje menija (plava, roza, narancasta), dok su sa novim up-datom stavili "malo" svjetliju temu (N96 special). Neznam zakaj ti pokazuje u Energyprofileru istu potrosnju no ja sam osjetio to da mi mobitel brze crkne kada je imao neku bjelu temu (ja mislim N86 Solar ili tako nesto) nego sa origigi temom.
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
pa zanimljivo da.... jesi ti provjeravao u energy profileru kolko ti trosi bijela tema vise od originalne? ..... ali trenutno imam 'tamnu' temu i opet mi je brze crknuo ...Pulsar thema od Pizeroa : http://www.pizero.net/archives/1355
Pa stavi jednostavno normalnu temu pa ces biti siguran.
Osobno sam imal na bivsoj N70 jednu krasnu temu (nije bila tamna) trebalo mi je par dana da skuzim da mi zdere bateriju a usporava mob.Slicna stvar je bila i na N73.
...pa čak i sama pozadina (ukoliko je flash npr. ) troši više energije nego statična slika...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
da, ako je flash ili neka animacija naravno da puno više troši..
i dokazano je da svijetla boja troši više baterije nego tamna.. pogledaj na http://blackle.com/![]()
@andro na toj stranici nema nokakvog objasnjenja ili slicno,obicna trazilica,rekao bi.
A kaj se tice Flash,gif isl,pa naravno da to trosi vecu kolicinu energije od klasicne pozadine.
Osobno pretendiram svijetlije teme kao i pozadine iako koristim i tamnije ali bez nekih slika isl jer kvare fontove.
Jucer sam pratil 3 puta link u razlicito vrijeme i bila je samo trazilica danas eto ima .
Kaj se tice tema ja ih vecinu svijetlije koristim i bez puno koje kakvih slika isl bas zato mi je sve citljivije sa takoreci minimalnim osvjetljenjem zaslona.
Nocu je jos gore dok su teme jako tamne sa puno slika isl pa stime jos teze citljivo ako se ne pojaca svijetlo. Tada dolazi do vece potrosnje a zaslon vise bljesti u oci.
Vrijedi, ali zanemarivo s obzirom da je energija potrebna za polarizirat piksele znatno manja od energije koju potroši osvijetljenje.
Na nekim mobitelima je ekran bijel kad je mobitel ugašen. Mislim da kod njih isto ne vrijedi ova logika već obrnuta.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
nema to veze, ekran je bijel ili crn kad je ugašen ovisno o polarizaciji, polarizacija trosi toliko malo energije da nije vrijedno spomena, tako da kod lcd-a to ne vrijedi, vrijedi kod klasičnih cijevnih monitora i kod oled ekrana na novim mobitelima
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Svakako da je večini ekran na 100% osvijetljenosti tako da full energije ode na to, naravno jer ih nebi mogli koristiti kod refleksije danjskoga svijetla vani!!!
Bilo koja boja na ekranu mobitela troši isto a glavni čimbenik je sama jačina osvjetljenja ekrana.
To sam dosta dugo proučavao baš na Nokia N73 i mogu reći da sam neke zaključke donio osobno a ne prema tuđim potvrdama!
EDIT: .....da ne govorimo o full MP3 melodijama koje koristimo za zvona i sms!!
Probajte staviti jedan običan pisak pa budete vidjeli što je ušteda baterije!
Ali radije ja njega svaki dan na punjač nego da si uskratim blagodati moderne tehnologije(inače bi nosio stari Simens C55 koji mi drži 5-7 dana bateriju)
Zadnji uredio VuKi : 01-06-2009 u 14:41
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Bookmarks