Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 21 od 21
    Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Note4, 8850
    Bodovi
    18.838
    Nivo
    33
    Bodovi: 18.838, Nivo: 33
    Ukupna aktivnost: 10,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Poskupile SMS poruke u Vipu

Mislim da ovo nikako nije fer, što nam rade u vipnetu. Poskupjeli su dosta toga od 1.10, a da nas nisu obavijestili. Odnosno, kažu da su sve objavili u Narodnim novinama i na svojoj web stranici. Ja se ne sjećam da su to negdje objavili, možda negdje jesu, ali na naslovnici sigurno nisu, jer često idem gledati mobitele kod njih. A Narodne novine, naravno da kupujem svaki broj.
    Niti riječi na mojem mjesečnom računu o poskupljenjima.

Tek sam naknadno skužio da su uveli naplatu slanja onih SMS poruka kojima pretplatnici provjeravaju svoju trenutnu potrošnju - BSP, TPO. Često sam ih slao, a onda sam skužio da su mi sve te poruke mjesecima naplaćivali.

Imam opciju SMS 0, koju plaćam 50 kn mjesečno. Prije su mi bile uključene SMS poruke i prema inozemstvu, a sada mi ih naplaćuju, i to duplo skuplje nego prije. Sad ih naplaćuju 89 lipa, dok inače plaćam SMS poruke, kad potrošim 500 poruka, 40 lipa.

Poskupjeli su i slanje SMS poruke za plaćanje parkinga, sada je jedna poruka 69 lipa.

A novim korisnicima koji žele aktivirati opciju SMS 0, sada za 50 kuna daju 250 SMS poruka, dok su nama koji smo prije aktivirali opciju, ostavili 500 poruka, ali i oduzeli slanje u inozemstvo.

Ne znam, nisam više zadovoljan Vipom, kao na početku. Ne vidim više razlike između njih i T-mobilea.

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Bodovi: 73.835, Nivo: 66
    Bodovi: 73.835, Nivo: 66
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ček, ja imam VIP0 i Laganini tarifu (0,91kn prema ne VIP mrežama).
    Kolika je cijena SMS-a za mene? Malo ih šaljem, pa ne obraćam pozornost. U biti za SMS koristim Tomato Plus (50 besplatnih za mjesec dana).
    Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
    U Mobisu!

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Note4, 8850
    Bodovi
    18.838
    Nivo
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja imam pretplatu easy0, to je ona bez plaćanja pretplate, plaćam samo 10 kn radijsku frekvenciju.
    i plaćam 50 kn za opciju sms0

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Bodovi: 19.680, Nivo: 34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zašto koristite ono što je preskupo? Uvijek treba naći najpovoljnije! Prije sam bio na pretplati na Vipu (nekoliko godina) i čim se tele2 pokazao povoljniji - prešao sam! U vipu sam znao imati račune po 300 kn kada pazim koliko trošim - a bilo je i 520 kn ako se dobro sjećam...To je zato što su pozivi po 2 ili 2,5 kn po minuti bili. Sumnjam da su sada nešto jeftiniji...Ni t-mobile nije puno bolji...valjda su u dogovoru "cijedimo ljude". Sms mi je na tele2 sada 29 lipa što je ok (postoji tarifa i sa još jeftinijim). Računi ne prelaze 200 kn a uši mi otpadaju od pričanja i prsti od tipkanja poruka...Onog trena kad mi se učini da je tele2 preskup - prelazim na ŽNJ-mobile...kako god se zvao. Bitno da su poruke i pozivi razumne cijene i da im je je usluga na nivou - da za svoj novac dobijem određenu vrijednost! Vip i T-mobile zapravo drže cijene onakvima kakve su bile i prije 10-ak godina - zar ne!? Sjećam se da su poruke bile 43 lipe, minuta 2,5 kn prema drugim mrežama a unutar je 1,5 kn ili slično...

Tako da moj savjet na temu "poskupile poruke u vip-u" je mijenjaj mrežu! Pa nek još poskupe...Cijene su takve jer ima ljudi koji će ih plaćati! Kad se budu borili za svakog korisnika onda će i biti niže cijene i bolja usluga i neće samo tako naprasito dizati cijene bez obavijesti...Naravno, opomenu za platiti račun znaju poslati. Još je i naplate, zar ne!

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    HD2
    Operater
    VIPnet
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i bonove su smanjili na 30kn, jer ako netko kupi 3x35 = 105 kn, dobije bonus 25kn mjesečno

Pravi forumaš Postignuća:
    1000 Experience PointsVeteran

Datum registracije
    Sep 2009
    Bodovi
    4.344
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.344, Nivo: 15
    Ukupna aktivnost: 6,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    VIP ima puno pravo podizati cijene. Ovo je slobodno trziste, vecinu ljudi te cijene uopce ne smetaju i ne zele prelaziti na jeftinije operatere. U Hrvatskoj ljudi vole najskuplje stvari, nismo mi Njemacka ili Amerika da ljudi i zbog male (da ne govorim o velikoj) razlici u cijeni mijenjaju operatere...

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2007
    Mobitel
    Nokia(kikiriki model)
    Operater
    tele 2,VIP vpn
    Bodovi
    6.309
    Nivo
    18
    Bodovi: 6.309, Nivo: 18
    Bodovi: 6.309, Nivo: 18
    Ukupna aktivnost: 15,0%
    Ukupna aktivnost: 15,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Slažem se da povećavaju cijene čak bi rekao da i ne povećavaju koliko im tržište(korisnici)dopuštaju.Sljedeće što bi mogli je naplaćivati dolazne poruke.Za početak simbolično a poslije kao poslani sms!!!
    Oglasi su i dalje zabranjeni na forumu.

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    SE Play i C901, Lumia 820
    Operater
    t-mob HR, blau.de DE
    Godina
    47
    Bodovi
    14.081
    Nivo
    28
    Bodovi: 14.081, Nivo: 28
    Bodovi: 14.081, Nivo: 28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A ima svakakvih ljudi pa im to valjda pašu cijene ili ih nije briga...
    Meni neki frend uzeo neki mob vip 91 kn na 2 god pretplate pa se hvali a sam mob je 491 kn paket i on jadničak zadovoljan...cccc.
    Da t-mobile ukine +bodove ja bih definitivno samo tele2 koristio. Ovako sam dobio na godinu nokiu 5230 za kunu (5 mjeseci po 150 kn, 7 po 60 kn pretplate) i to mi se isplati jer platim 1170 kn (koje uredno potrošim) + frekvencija a sam paket 1198 kn. Tu imam računicu. Ali tele2 je najbolji.

Pravi forumaš Postignuća:
    1000 Experience PointsVeteran

Datum registracije
    Sep 2009
    Bodovi
    4.344
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nazalost od 01/03/10 bodovi u Simpi, u + clubu, nisu vise toliko vrijedni kao dosad. Uvjeti su puno nepovoljniji nego prije...

Veteran31 days registered5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    N 6310i ; se x10,v8 moto
    Operater
    bonbon; simobil;o2
    Godina
    45
    Bodovi
    5.841
    Nivo
    18
    Bodovi: 5.841, Nivo: 18
    Ukupna aktivnost: 7,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja koristim vip samo za pozive na vip-placam samo uspostavu poziva 0,25kn i klafram sat vremena za tako malo....
    sms poruke saljem s vip-a na vip i cijena sms-a mi je 0,20kn.....ja prezadovoljan
    za sve ostalo koristim tomato 0,29kn plus uspostava poziva.....
    i racuni su mi maks 250kn mjesecno a ne silazim sa telefona........

prije sam koristio i tele2(sad ga koristim samo kad idem na net preko mob-a)

a da su prije uzimali jesu brate mili........nijedan racun mi nije bio ispod 400-450kn
    zivio vip i njegov paradajz a pomalo i tele2 hihi

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mobiteli su stvarno velika stavka na mjesečnom budžetu...Ja potrošim 160kn na mob, brat još toliko ako ne i više, tata i mama 100tinjak kuna, fiksni 50ak = 500 kuna ukupno najmanje! A šta smo dobili za to, nit smo se ugrijali, nit napili vode nit smo dobili struju...Stvarno puno para ide na mobitele... Kubik plina je 2,23 kn mislim sada kako je poskupio - a vip naplaćuje minutu otprilike toliko! Pa smiješno! Razumijem zašto raste cijena plina - ali zašto poskupljuju poruke, ili pozivi?!? Pa zar je poskupila nabavna cijena u rusiji? Infrastruktura postoji i onda usluga može postajati samo jeftinija i dostupnija - zar ne? Znam da ukoliko nastave ovim tempom poskupljivati, a isto tako i konkurencija...mogao bih iz protesta prestati koristiti mobitel. Stvar je principa! Kupit ću karticu za govornicu i nositi mobitel bez sim kartice za hitne slučajeve (112). Pa postaje stvarno smiješno - da račun za pričanje bude veći od struje!!! Kad dodamo još da neće biti privatnosti...

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Note4, 8850
    Bodovi
    18.838
    Nivo
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao sandokan1 Pregledaj post
    VIP ima puno pravo podizati cijene. Ovo je slobodno trziste, vecinu ljudi te cijene uopce ne smetaju i ne zele prelaziti na jeftinije operatere. U Hrvatskoj ljudi vole najskuplje stvari, nismo mi Njemacka ili Amerika da ljudi i zbog male (da ne govorim o velikoj) razlici u cijeni mijenjaju operatere...
    A da nas Vip o tome obavijesti?

Ako imaš kredit u banci, banka ti slobodno može, bez ikakve obavijesti, povećati ratu kredita. I ti se nećeš ništa buniti, kad skužiš da su ti skinuli 500 kn više nego prethodni mjesec, pa si recimo ušao u minus.

Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Xiaomi Redmi Note 4x
    Operater
    Tele2/ bonbon
    Bodovi
    26.050
    Nivo
    39
    Bodovi: 26.050, Nivo: 39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao mlesic Pregledaj post
    Kupit ću karticu za govornicu i nositi mobitel bez sim kartice za hitne slučajeve (112).
    Jesi li gledao cijene poziva sa telefonske govornice! Znas li da t-com sa telef. govornica prema fiksnim telefonima naplacuje 0,75kn (a mob. jos skuplje) pa ti vidi koliko se to isplati! Bolje je Konck-out imati.

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    N 6310i ; se x10,v8 moto
    Operater
    bonbon; simobil;o2
    Godina
    45
    Bodovi
    5.841
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nitko te ne tjera da koristis mob.....
    treba samo izracunati sta ti se vise isplati.....
    kao sto vidis ja koristim dva operatera da bi smanjio troskove.....
    kad se samo sjetim da sam trosio po 500tinjak kuna(ima i danas ljudi koji toliko trose i vise)samo na mob....sad sam se preporodio.....
    a vas 4 trosi kao ja sam kuzis.......
    imas svakakih ljudi...... koji ce dat zadnju kunu za mob a nece platit rezije i tako svakakvih ludjaka ima.....
    a sto se tice toga da neces koristit mob iz principa vjeruj mi niti jedan operater nece plakati za tobom jer ti si jedan od 4 miliona ljudi koji tako razmisljaju
    dok je ljudi kao sto sam ja koji imaju i po tri kartice razlicitih operatera za njih nema krize......hihi
    i bas me zanima kako ces poslat sms preko telefonske govornice,kako ces naci curu pa se s njom dopisivati i gugutati s njom...itd itd
    htio ti to ili ne danas covjek bez moba nije nista......

koja je dobra stvar mobitela-uvijek si dostupan
    koja je losa stvar mobitela-uvijek si dostupan
    to ti je prijatelju moj zacaran krug.......

pogledaj si kaoko to ja radim
    za net koristim tele2-svi znamo da su za net najjeftiniji
    za sms s vip-a na vip koristim vip karticu 0,20kn po sms-u
    za razgovor sa vip na vip koristim 0,25 uspostava poziva a razgovor je 0kn
    za sve ostale mreze-zvanje i slanje sms-a (t-mobile,fiksni,dijaspora koristim tomato)0.29kn plus uspostava poziva
    i sve to na mjesec me kosta 250kn ili malo vise.....

da koristim samo vip koji mi je glavni morao bih kucu prodati za racun mobitela ...hihi

koristim 2 moba
    jedan je samsung b5702 (vip i tele2)
    drugi je Blackberry 8100(tomato)

Mobiteli su stvarno velika stavka na mjesečnom budžetu...Ja potrošim 160kn na mob, brat još toliko ako ne i više, tata i mama 100tinjak kuna, fiksni 50ak = 500 kuna ukupno najmanje! A šta smo dobili za to, nit smo se ugrijali, nit napili vode nit smo dobili struju...Stvarno puno para ide na mobitele... Kubik plina je 2,23 kn mislim sada kako je poskupio - a vip naplaćuje minutu otprilike toliko! Pa smiješno! Razumijem zašto raste cijena plina - ali zašto poskupljuju poruke, ili pozivi?!? Pa zar je poskupila nabavna cijena u rusiji? Infrastruktura postoji i onda usluga može postajati samo jeftinija i dostupnija - zar ne? Znam da ukoliko nastave ovim tempom poskupljivati, a isto tako i konkurencija...mogao bih iz protesta prestati koristiti mobitel. Stvar je principa! Kupit ću karticu za govornicu i nositi mobitel bez sim kartice za hitne slučajeve (112). Pa postaje stvarno smiješno - da račun za pričanje bude veći od struje!!! Kad dodamo još da neće biti privatnosti...

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Xiaomi Redmi Note 4x
    Operater
    Tele2/ bonbon
    Bodovi
    26.050
    Nivo
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ sandokan1 & mobber

Vecina ljudi nije ni upoznata sa cijenama a ne da ih nije briga (iskreno receno ni ja koji gotovo svaki dan gledam stranice nasih mob. operatera ne znam sve cijene a ni gdje ih tocno naci)

Na zalost nas zakon je omogucio i oni rade po zakonu tako sto nas obavijeste sms-om da ce se uvijeti promjeniti i da gledas u NN ili na webu!!!

Veteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    HTC Evo 3d, Samsung u900
    Operater
    097, 092
    Godina
    41
    Bodovi
    56.072
    Nivo
    57
    Bodovi: 56.072, Nivo: 57
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma koristim itarifu 300 kod tmobilea, i meni je super
    dobijem 2gb prometa, 300 minuta i 150 poruka...s obzirom da mi skoro nitko nije na tmobileu, dobro mi dodu te minute jer ne moram razmisljati s kojeg cu ga broja zvati ili koliko me dode minuta i to...poruke doduse skoro nista ne potrosim, jer uglavnom zovem...ali zato minute potrosim do zadnje...
    imam uz taj broj jos dva - tomato i VIP, ali njih koristim samo zato sto drugi imaju te brojeve + na tomatu dobivam 50 minuta i poruka...VIP uopce ne koristim, ali sam si ga ostavila jer sam ga koristila 10god..
    trenutno mi je ova tarifa kod tmobilea najbolja, jer dobijem najvise internet prometa, minuta i poruka ukljucenih u tarifu i nema nikakvih iznenadenja...tocno znam koliko ce mi racun doc i nema krade

iako, kada sam bila na VIPu, oni su mi bili super...racuni su mi bili cca 100tinjak kn, s tim da sam stvarno pricala, jer mi je vecina na VIPu...

po meni, samo treba odabrati onu tarifu koja ti najbolje odgovara i onda nece biti nekakvih iznenadenja...
    Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
    R.I.P.-16.10.2007.

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koliko sam upratio, uglavnom većina ljudi džonglira s nekoliko mobitela i kartica - tražeći najpovoljnije...Jedan mob za sms-anje unutar vipa, drugi za sms-anje t-mobile, treći za sms-anje unutar tele2, a onda opet tako i za zvanje - po jedan mob za svaku mrežu... Malo sam karikirao, ali prema tome idemo! Ja sam pokušao to izbjeći tako da su mi familija i prijatelji na tele2. Ali svejedno bi mogao imati još jedan tomato!
    Te komplet tarife mi se svidjaju - dobije se net,smsovi i zvanje u jednom...samo je poskupo...
    Kada kažem da ću ostavit mob i koristit govornice - to je zato jer ako se u krizi treba nečega odreći što onda treba biti prvo na popisu: mobitel ili struja!? mobitel ili hrana? Mobitel ili voda? A i bez mobitela se može preživjeti - ljudi su tisućama godina živjeli bez mobitela! 500kn mjesečno za mob je ludilo!!! Pa rata kredita za stan je 1500kn...Znači svaki čovjek za života kupi stan operateru...Presmiješno! Kad im ljudi više nebudu mogli kupovat stanove, postat će im bitni korisnici koji kao ja prestanu koristit mobitel! Ili ću uzet tarifu tomato na tuđi račun...Pa nek me zovu svi redom!

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    N 6310i ; se x10,v8 moto
    Operater
    bonbon; simobil;o2
    Godina
    45
    Bodovi
    5.841
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ljudi su mogli bez mobitela jer ih nitko nije imao
    ajd ti budi bez mobitela a svi ga ostali imaju(pa pocnu pitanja kako nemas mob -a onda ti svakom odgovaras ovo sto si sad tu napisao pa te ljudi gledaju-koji cudak ono)
    normalno da su neke stvari bitnije od mobitela
    rata kredita-1500kn ma gdje to ima?mozda na sto godina se taj kredit izdaje osobama starijima od 90 god uz pratnju oba roditelja--nema kredita za stan ispod 3000kn-jako rijetko
    tarifa na tudji racun je banana-jest da dobivas 1kn po minuti ali i placas isto toliko kad ti zoves tako da to nije bajna tarifa
    najbolja tomato tarifa je 0.29kn plus uspostava poziva.....u Hrvatskoj nema trenutno jeftinije tarife prema svim mrezama

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Xiaomi Redmi Note 4x
    Operater
    Tele2/ bonbon
    Bodovi
    26.050
    Nivo
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao tutlek Pregledaj post
    iako, kada sam bila na VIPu, oni su mi bili super...racuni su mi bili cca 100tinjak kn, s tim da sam stvarno pricala, jer mi je vecina na VIPu...
    Oprosti na radoznalosti ali sto rade sada ti na VIP kad tebe trebaju zvati na t-mobile?!?!?

Znam da je prije bilo pravi trend opravdanja, ali ako odem sa te mreze nece me nitko htjeti zvati jer im je cijena 2,5kn....

Veteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    HTC Evo 3d, Samsung u900
    Operater
    097, 092
    Godina
    41
    Bodovi
    56.072
    Nivo
    57
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa cimnu me pa ja njih nazovem
    Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
    R.I.P.-16.10.2007.

3 months registered

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    5800 XM & BB 8520
    Operater
    Vip.me & T-brothers
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ... Pa rata kredita za stan je 1500kn...Znači svaki čovjek za života kupi stan operateru...Presmiješno! ...
    A di je to rata 1500 kuna?
    ...also known as El'AnDrA...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. VoIP na VIPu
    By KaKaV NeReD in forum A1
    Odgovora: 105
    Posljednji post: 25-06-2009, 22:43
  2. yueta 2.2.1 i MMS na VIPu
    By bbbmarko01 in forum Motorola
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 23-05-2007, 19:42