EDIT: Evo, nisam ništa uspio poskenirati kako spada, a komp se smrznuo. Sve mi se čini da ću morat rušiti Vistu...
Od ovoga tjedna počele su se čudne stvari događati sa kompom. Svakih nekoliko sati, nekad i češće, iskoči mi Blue screen of death, najčešće na nekoliko sekundi i tada se računalo restarta. Ili se zaustavi na BSOD-u, te tada ga moram, resetirati na silu. Provjerio sam hlađenje i koliko vidim, radi hlađenje na procesoru, grafičkoj i na napajanju. Ne znam što bi drugo moglo biti u pitanju. Sada ću za svaki slučaj poskenirati komp sa Avirom.
Inače, to se počelo događati onaj dan kada sam prvi puta spojio prijenosni hard na komp, ali sam drugi dan vratio računalo na prijašnji restore point i opet ista stvar. Inače, sam hard ne dolazi sa nikakvim driverima, već je čisti plug&play, tako da sumnjam i na to.
Pokušao sam i u BIOS-u isključiti shadowing, ali ga ne mogu pronaći. Jedino ako se nekako drugačije ta opcija može zvati.
Anyone?![]()
EDIT: Evo, nisam ništa uspio poskenirati kako spada, a komp se smrznuo. Sve mi se čini da ću morat rušiti Vistu...
Mozda ti je taj vanjski Hard Disk zarazio komp.
Mislim da ti je jedino rjesenje stavit nove Windowse.
I stavi si Windowse XP Pro ili ako hoces Windows 7 koji je jos u Beti pa je besplatan za skinut...
Vista je sranje od Windowsa...
U svakom slucaju, kako je to vec na ovom forumu lijepo rekao...
Format C tvoj je drug.![]()
Zašto onda nije isti problem i na laptopu koji ima istu Vistu i na koji sam isto spajao taj isti hard? Zato i ne bih rekao da je u tom hardu problem.
prepiši tu što ti piše kad ti se pojavi bsod, znači vidjet ćeš s kojim fileom je greška
znači to izgleda ovako http://www.switchpod.com/users/alloy/bsod_2.gif i znači problem je u ovome wxyz.sys fileu, prepiši sve ili slikaj nekako
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
Nemoguće. Ako se pojavi BSOD, onda nestane za sekundu-dvije i računalo se restarta. Rijetko kada ostane na ekranu.
Digao sam ga u safe modeu, poskenirao sa Avirom - ništa nađeno. Sada, dok sam u SM-u, skeniram sa Windows Defenderom, mada čisto sumnjam da će i to pokazati kakve rezultate. Znači, dok je u SM-u, očigledno je sve u redu, što bi reklo da je problem u nekom komadu hardwarea ili njegovih drivera. Ili?
Inače, ovo sam uspio uhvatiti kod zadnjeg rušenja:
![]()
vele ovi gore na netu da je to do bežične veze, drugi vele da je do matične.
Dal imaš Marvell-ov bežični adapter/stick. Testiraj drugi stick, koji nema marvell-ov čip.
izvori:
http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?id=49308
http://www.avforums.com/forums/compu...ta-bsod-2.html
Možeš probati i Combofix.
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Kao što sam napisao na drugom forumu, očigledno je bio problem u wireless kartici. To mi je čak u Windowsima pisalo kao pop-up nakon ponovno podizanja sustava. Izvadio sam ju van i instalirao USB wireless stick i za sada je sve ok. Pričekat ću ipak koji dan da budem siguran da je stvar bila u tome.
eto, stvar riješena, ubuduće se ravnaj po tome i guglaj, i to je ti je već pola rješenja problema
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
Bookmarks