tema je na pravom mjestu,
u postavkama isključi dinamički kontrast.
Prvo, ispričavam se ako sam stavio temu na pogrešno mjesto, ali ne znam di da je stavim.
Radi se o Philipsovom LCD TV-u, 81cm ekran, kupljen prije 6 dana. Naime, problem (ako to i je uopće problem je sljedeći): kada gledam neki film ili slično, imam osjećaj da se povremeno mijenja kontrast na ekranu. Odnosno, kada se radi o slici gdje je npr. lice u krupnom planu (statična slika), slika postaje tamnija i kada se scena prebaci na dio gdje se vidi više ljudi, gdje se sve miče, postaje nekako mrvicu svijetlija, ali se kuži razlika. Također, kod jarkih boja. Da li je to problem ili je to normalno?
Bom Chicka WahWah
tema je na pravom mjestu,
u postavkama isključi dinamički kontrast.
angels might have been eaten.
Znači, to je normalno?
Poznat mi je taj dinamični kontrast, al mislim da mi je to isključeno...
Bom Chicka WahWah
Ako stavim svijetlost na neku razinu i ako isključim dinamični kontrast, onda se slika, odnosno kontrast nebi trebali mijenjati, ovisno o kadru. Budem vidio kad bude mrak, jer se onda izraženije vidi, nego sad po danu (kaj je i normalno)...
Bom Chicka WahWah
Problemi nisu riješeni. Naime, jučer dok sam gledao Novu TV, slika je zbilja imala faze svijetlo-tamno i tak cijelo vrijeme i bilo je zbilja izraženo. Na HRT-u i RTL-u nije tak izraženo i skroz je bilo malo. Sad me zanima da li to ima kakve veze sa prijemom signala, jer bio pljusak i dosta je puhalo ili ima kakve veze sa kvarom TV-a? Inače, TV je ganz nov, tak da ne znam zakaj je to tak...
Bom Chicka WahWah
...pa jel se to događa samo pri gledanju zemaljskog programa ili kad gledaš i DVD...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Kad gledam DVD, mislim da toga nema...možda jedino kad se mijenjaju scene, pa se npr. promijeni scena iz neke situacije gdje ima puno ljudi (svijetlije) i onda se prebaci na scenu di je fokusirano npr. lice (slika malo potamni), al ne znam koliko to ima veze s tim...
Bom Chicka WahWah
Vidim da se razumijete u LCD, pa molim za pomoć.
Imam problem sa slikom s Philips LCD TV 5403D 26".
TV je novi i par dana je radio o.k.
Prlikom gledanja TV programa , boje su se pokvarile, kao da su invertirane (i to prema crvenoj i žutoj). Nakon par sekundi, samo se popravilo, pa se opet pokvarilo i tako je ostalo.
Isti problem je sa antenskim inputom, Max TV SD preko scart-a i DVD preko audio-video ulaza.
Po svemu sudeći TV mora u servis ili možda netko zna o čemu se radi i kako srediti.
Unaprijed zahvaljujem.
Možemo na "ti".
Gotovo sigurno se radi o neispravnom panelu, dakle obrati se ovlaštenom servisu.
angels might have been eaten.
Bookmarks