Probaj neki drugi OCR program, makar meni Abby Fine Reader u većini slučajeva uredno odradi posao. Ovo što ne uspije je zbog loše skeniranog i nejasnog teksta.
Imam jedan problem, pa ako mi netko moze reci....
Naime, treba mi neki program koji bi mogao prepoznati tekst sa slika. Imam hrpu papira sa slikama i tekstom s dosta gramatickih pogresaka opcenito. Sad mi se neda to prepisivat i rezat slike, tablice, grafikone sa skeniranih stranica, pa me zanima dal postoji i neki program koji bi to prepoznao i gdje bi to mogao promjenit i printat, a da ostane raspored stranice kakav je i bio. Probao sam s Fine reiderom. On prepozna tekst pa se sve izoblici i probao sam opet spremat u Wordu sa tim slikama tako kako je i bilo pa nikako uskladit. Pa pdf i opet nikako....
EDIT: Molim te da se ubuduce ne ubacujes u teme koje nemaju veze s tvojim problemom,vec radije otvori novu temu s pravilnim naslovom na pravom mijestu ako vec slicna tema ne postoji. Hvala! Smuchac
Zadnji uredio Smuchac : 11-02-2009 u 15:01
Probaj neki drugi OCR program, makar meni Abby Fine Reader u većini slučajeva uredno odradi posao. Ovo što ne uspije je zbog loše skeniranog i nejasnog teksta.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Pokušaj smanjiti rezoluciju slika. Kod prevelike rezolucije Fine reader dosta griješi. Nastoj da ti slike, bez obzira na njihovu veličinu ne budu veće od A4.
Bolji program od Fine readera teško da ćeš naći.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
a zar se to ne bi moglo nekako rijesiti preko Photoshopa, sa onim layerima i slicno!!!???
###1410989180026
Bookmarks