Pozdrav svima!
Dugo me nije bilo ovdje i kor. ime je slično (ista je osoba), jer stare podatke više nemam.
Uglavnom, imam objašnjenje i pitanje.
s obzirom da ovaj Nikon kit objektiv koji sad trenutačno imam na D50 (AF-S Nikkor 18-55 1:3,5-5,6 G ED DX, ne zadovoljava potrebe, baš je ''prekratak'', odluka je pala za kupnju novog.
Treba mi za fotografiranje pasa u daljini statični i u pokretu, a uz to potrebno je i za ljude- ali nije uvijet. Psi su prioritet. ( Želim da ispadne zamućena pozadina, što s ovim do sada nije bio slučaj.)
Predložite firme i modele.
Gledala sam malo objektive i moj je zaključak da ne mora biti orginal Nikonov.
Zato jer ja nisam nikakav profi i ne znam se ni ovime bolje služiti- stalno je na automatskom snimanju.
Ne znam šta od Sigme, Tamrona ili drugih, paše na fotić i da mi bude funkcionalan.
Trgovine u susjednim zemljama: slo, bih- mozda ima šta povoljnije?
Kupnja preko ebay. de , znate li nešto o tome kod kupovine foto opreme?
Što mislite o kupnji rabljenog objektiva kod nas?
Ili kupnja u Njem./Aus novog?
Cilj mi je uložiti što manje novaca za ovo što mi treba jer pseći poznanici su kupili olympus i dobili 2 objektiva i slike su im ok, a sve im je koštalo manje nego moj. Zato i nisam navela koliko mislim uložiti, jer ne znam što je kompatibilno sa D50.
Ma, super je Nikon, ne kažem ja ništa protiv i svi padaju na ''žuta slova'' pogotovo kad slikam tu kod sebe neke manifestacije, ili kad me pozovu da poslikam. I uvijek se nanovo oduševim kako se ljudi vole slikati - barem u mom mjestu, jer znaju da će to jednog dana netko gledati. Nakon 3 monografije vezane uz mjesto, mislim da su mještani zaista istinski svjesni vrijednosti fotografije. A pred deset godina, kad smo počeli, nije bilo tako.
Da ne duljim, molim pomoć, slušam prijedloge, dajte smjernice, linkove, cijene... (Psi imaju priritet, ostalo prema potrebi.)
Zahvaljujem,
Lp!

Odgovori uz citat
Bookmarks