Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5
    Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    sva 3
    Bodovi
    9.126
    Nivo
    22
    Bodovi: 9.126, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

povrat novca nakon deaktivacije broja

Danas sam slucajno primjetio da tele2 ima na stranicama nove uvijete koristenja koji izmedju ostalog donose mogucnost da se dobiju novci natrag u slucaju da kartica istekne. Samo interesantna stvar su uvijeti pod kojima je to moguce ostvariti:

3.2. U slučaju isteka roka bona ili raskida pretplatničkog odnosa, Pre-paid korisnik ima pravo na povrat ili naknadu neiskorištenog novčanog iznosa računa.

3.3. Prigodom raskida pretplatničkog odnosa, a kada Pre-paid korisnik traži povrat ili naknadu neiskorištenog novčanog iznosa Pre-paid korisnik je obvezan dati na uvid račun za kupljeni bon, SIM karticu, PUK broj, bon i identifikacijski dokument.

3.4. U slučaju kada se radi o povratu ili naknadi neiskorištenog novčanog iznosa za neaktivirani bon, Pre-paid korisnik je obvezan predočiti račun za kupljeni bon i bon.

3.5. Pre-paid korisnik nema pravo na povrat neiskorištenog novčanog iznosa računa ukoliko je taj iznos posljedica uplate od strane Tele 2 u sklopu posebnih promotivnih akcija.
    Mene zanima kako netko moze donijeti racun za sim karticu koju je dobio (recimo one iz 24 sata). Ili kako moze donijeti racun ako je kupio onaj klasicni bon na kiosku gdje teta ne izdaje racune. Su oni normalni uopce?

I interesantno nigdje ne pise datum od kada ti uvijeti stupaju na snagu. Jos krajem 10og mjeseca su kao promijenili da se kartica deaktivira 180 dana nakon isteka umjesto 270, ali to naravno nigdje nisu objavili. A ovaj dokument ima title "(Microsoft Word - Op\346i uvjeti v FINAL_3_26.11.2009._clean_odobreni.doc)" iz cega bi se dalo zakljuciti da je tako nesto odobreno tek mjesec dana nakon sto su oni donijeli tu odluku dok je datum kreiranja pdf-a 2009-12-23 12:20:09.
    I od kada vrijede ti opci uvijeti onda? Obzirom na Clanak 20 rekao bih da sukladno zakonu vrijede danom objave u nekim dnevnim novinama samo je pitanje kada je to bilo ili ce tek biti.
    20.1. Ovi Opći uvjeti će se objaviti na uobičajen i pristupačan način, sukladno važećim propisima u Republici Hrvatskoj te će biti dostupni na Internetskim stranicama Tele2 i svim Tele2 ovlaštenim prodajnim mjestima. Tele2 će objaviti i učiniti dostupnim sve izmjene i dopune ovih Općih uvjeta na zakonom predviđeni način.
    Stvarno mi nije jasno, radi cega oni toliko muljaju u tim uvijetima koristenja?

Too old for this Sh**!!! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdriveTagger First Class

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    S.G.S23Ultra/ G.Note10+
    Operater
    Telemach/Congstar
    Godina
    38
    Bodovi
    91.794
    Nivo
    73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao m... Pregledaj post
    Danas sam slucajno primjetio da tele2 ima na stranicama nove uvijete koristenja koji izmedju ostalog donose mogucnost da se dobiju novci natrag u slucaju da kartica istekne. Samo interesantna stvar su uvijeti pod kojima je to moguce ostvariti:

Mene zanima kako netko moze donijeti racun za sim karticu koju je dobio (recimo one iz 24 sata). Ili kako moze donijeti racun ako je kupio onaj klasicni bon na kiosku gdje teta ne izdaje racune. Su oni normalni uopce?

I interesantno nigdje ne pise datum od kada ti uvijeti stupaju na snagu. Jos krajem 10og mjeseca su kao promijenili da se kartica deaktivira 180 dana nakon isteka umjesto 270, ali to naravno nigdje nisu objavili. A ovaj dokument ima title "(Microsoft Word - Op\346i uvjeti v FINAL_3_26.11.2009._clean_odobreni.doc)" iz cega bi se dalo zakljuciti da je tako nesto odobreno tek mjesec dana nakon sto su oni donijeli tu odluku dok je datum kreiranja pdf-a 2009-12-23 12:20:09.
    I od kada vrijede ti opci uvijeti onda? Obzirom na Clanak 20 rekao bih da sukladno zakonu vrijede danom objave u nekim dnevnim novinama samo je pitanje kada je to bilo ili ce tek biti.

Stvarno mi nije jasno, radi cega oni toliko muljaju u tim uvijetima koristenja?
    ..."a kada Pre-paid korisnik traži povrat ili naknadu neiskorištenog novčanog iznosa Pre-paid korisnik je obvezan dati na uvid račun za kupljeni bon"

- tu se ne traži račun za SIM karticu nego za bon...
    ...zatim - svako prodajno mjesto, bilo to trgovina mješovitom robom, tekstilom, autodijelovima ili novinama MORA izdati račun ili inače radi protuzakonito - tako da te "tete" izdaju račune ali nakon što ti odeš, tj. ti ne tražiš račun pa ti ga ona niti ne da i on završi u košu za smeće...
    ...a da te kojim slučajem na ulici sustavi inspekcija i upita za račun - ti ćeš snositi posljedice jer je ona račun izdala a ti ga "nisi" uzeo pa ga je ona bacila u smeće...
    ..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    sva 3
    Bodovi
    9.126
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao //Wild-Boy\\ Pregledaj post
    ...- tu se ne traži račun za SIM karticu nego za bon...
    ajd bar sam jednu stvar onda krivo procitao
    pohvalno od teleta da su takvu opciju ponudili, ali svejedno mi je apsurdno da moras davati racune za bonove koji su kupljeni 9+ mjeseci prije nego je kartica istekla.

Forumaš Postignuća:
    1 year registered1000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2009
    Bodovi
    2.025
    Nivo
    10
    Bodovi: 2.025, Nivo: 10
    Bodovi: 2.025, Nivo: 10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao m... Pregledaj post
    ajd bar sam jednu stvar onda krivo procitao
    pohvalno od teleta da su takvu opciju ponudili, ali svejedno mi je apsurdno da moras davati racune za bonove koji su kupljeni 9+ mjeseci prije nego je kartica istekla.
    tebi se to možda čini apsurdno, ali to je stvar zakonskih propisa i tu zapravo govorimo o osnovama knjigovodstva...naime, niti jedna pravna osoba ne može izvršiti povrat sredstava bez osnove u obliku računa...

banalan primjer; ja odem na put sa službenim autom i auto mi se pokvari na autoputu, pozovem HAK i lik mi popravi auto na licu mjesta, ja platim popravak sa svojom lovom i u žurbi zaboravim tražit račun a popravak je koštao 1000 kn...
    ja od svog poslodavca nemam osnove tražit povrat tih 1000 kn jer nemam račun i poslodavac mi zakonski ne smije uplatit 1000 kn na tekući...tebi možda zvuči glupo al zapravo je to jedini ispravan način...

zamisli samo kako bi itko poslovao u ovoj državi kad bi tvrtke mogle uplačivat ljudima lovu na račun bez ikakve pravne osnove...

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone
    Operater
    HT
    Bodovi
    14.685
    Nivo
    29
    Bodovi: 14.685, Nivo: 29
    Bodovi: 14.685, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao HSDPA Pregledaj post
    tebi se to možda čini apsurdno, ali to je stvar zakonskih propisa i tu zapravo govorimo o osnovama knjigovodstva...naime, niti jedna pravna osoba ne može izvršiti povrat sredstava bez osnove u obliku računa...

banalan primjer; ja odem na put sa službenim autom i auto mi se pokvari na autoputu, pozovem HAK i lik mi popravi auto na licu mjesta, ja platim popravak sa svojom lovom i u žurbi zaboravim tražit račun a popravak je koštao 1000 kn...
    ja od svog poslodavca nemam osnove tražit povrat tih 1000 kn jer nemam račun i poslodavac mi zakonski ne smije uplatit 1000 kn na tekući...tebi možda zvuči glupo al zapravo je to jedini ispravan način...

zamisli samo kako bi itko poslovao u ovoj državi kad bi tvrtke mogle uplačivat ljudima lovu na račun bez ikakve pravne osnove...
    nazalost, tako se kod nas i posluje u dosta slucajeva..

znam da je OT, ali morao sam
    inace se slazem sa svim sto si napisao.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. [3660] Problem nakon brisanja većeg broja SMS poruka
    By Sixthy in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 16-06-2007, 15:32
  2. Vip - nestanak novca sa računa
    By JOLIE in forum T - Mobile
    Odgovora: 22
    Posljednji post: 21-11-2006, 14:39