Pozdrav!
Evo me na Cafe Mobilu nakon dugo vremena, javio mi se na kompu problem koji sam probao riješiti na sve načine koji su meni pali na pamet + sve što sam našao googlanjem i ništa..
Dakle, da počnem:
Radi se o LG DVD pržilici ( HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 SATA )
Na My Computer se pokazuje najnormalnije pod devices with removable storage:
Međutim, problem se javlja kada stavim dvd, bio prazni ili s nečim na njemu. Double click na D: drive, i windows javlja kako nema ničega unutra i ejecta ga. Stavim cd i normalno ga čita. Na device manageru je jedan zanimljiv detalj za koji mislim da je ključ problema:
Ono što me zabrinjava je ovaj Cd rom device na kraju imena pogona što mi govori da ga windows očito prepoznaje kao obični cd rom drive. Kada idem na driver update također piše drivers updated: cd rom device. E sad kako to vratiti na početno stanje me brine jer sam stvarno sve pokušao, prije je normalno radilo; jedno vrijeme nisam stavljao dvd uopće u komp do neki dan i dočeka me to što sam opisao.
Zamolio bih ako netko zna u čemu je problem brzi odgovor jer mi je to potrebno danas. Da napomenem; probao sam i drugu pržilicu; normalno ju je prepoznao no kada sam krenuo pržiti dvd izbacilo je poruku "optical drive returned error". Ovu prvu pržilicu nemam u kojem drugom kompu probat jer ima drugačiji utor za napon od onih na drugom kompu.
Ako ikako pomaže, konfa je:
CPU: AMD Phenom II X4 3.4GHz BE (cooler Zalman CNPS5X)
RAM: Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz
GPU: Powercolor VaporX ATI Radeon HD5750 1GB GDDR5
PSU: Corsair VX 450W
HDD: Samsung 500GB
MB: ASRock M3N78D
Unaprijed hvala

Odgovori uz citat

Bookmarks