Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 32
    Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Mar 2008
    Mobitel
    k750,k800,w910,c902,c905
    Operater
    t-mobile
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Canon do 6000 kn

Odlučio sam uzet SLR,definitivno mora bit od canona,do cca nekih 6k kn,sad što mi vi preporučujete,slikavao bi recimo to tako ono turističke znamenitosti,jako volim makro slikavanje,pogotovo cvijeće,btw jako malo pa gotovo nikako bi slikavao u zatvorenim prostorijama al nebi sad opet da su mi slike ispodprosječne kvalitete u zatvorenim prostorijama,obožavam također slikavat pejzaže i prirodu to mi je poprilično bitno.

hvala puno na pomoći
    Nekoć nokia,danas SE,sutra SE,zauvijek SE

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao amotamo Pregledaj post
    Odlučio sam uzet SLR,definitivno mora bit od canona,do cca nekih 6k kn,sad što mi vi preporučujete,slikavao bi recimo to tako ono turističke znamenitosti,jako volim makro slikavanje,pogotovo cvijeće,btw jako malo pa gotovo nikako bi slikavao u zatvorenim prostorijama al nebi sad opet da su mi slike ispodprosječne kvalitete u zatvorenim prostorijama,obožavam također slikavat pejzaže i prirodu to mi je poprilično bitno.

hvala puno na pomoći
    Nedostaje jos samo jedna informacija za potpun savjet...dolazi li u obzir i kupnja rabljanoga foto aparata ili razmisljas o kupnji iskljucivo novoga foto aparata.

U slucaju da samo novi foto aparat dolazi u obzir, izbor je ralativno jednostavan...u obzir dolaze tri tijela:

1. 400D
    2. 450D
    3. 1000D

Od tri navedena moja preporuka ide modelu 450D.

Ostaje jos optika, o kojoj mozemo dodatno raspraviti, ali niti tu (s obzirom na ukupan iznos od 6000 kn nemamo bas puno manevarskoga prostora). Moja preporuka ide u smjeru nabavke nekoga od Sigminih modela. S obzirom na to da je primarno fotografiranje u eksterijerima, niti bljeskalicu u ovome prvome naletu kupnje ne bih savjetovao.

Ako u obzir dolaze i rabljeni modeli, onda je izbor nesto kompleksniji.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

31 days registered

Datum registracije
    Mar 2008
    Mobitel
    k750,k800,w910,c902,c905
    Operater
    t-mobile
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzeo bih novi fotoaparat s jednim objektivom namjenjenim kao što si i sam naveo za vanjsko slikavanje,a kasnije kroz neko vrijeme bih uzimao još opreme,ovo za što mi sad treba fotoaparat je za ako ga mogu tako nazvat profesionalno amatersko slikavanje.
    Btw 6000 sam rekao okvirno može bit + 1000 kn ako bi dobio nešto recimo to tako,bolje,u odnosu na nekih 6k kn.
    Btw da li je velika razlika šta se tiče polovni i novi u kvaliteti i ono općenito?

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hgspot bi trebao imati 450D kit s EF-S 18-55mm + EF 50mm f/1.8 + Flash EX 430 II za 6000kn.
    Polish saying: There aren't ugly women in the world. There is sometimes lack of booze...

31 days registered

Datum registracije
    Mar 2008
    Mobitel
    k750,k800,w910,c902,c905
    Operater
    t-mobile
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Btw samo da vas pitam da li bi za te novce mogao uzet od nekog drugog proizvođača bolji aparat,šta se tiče canona za njega sam se odlučio jer mi je frend koji se profesionalno bavi fotografijom rekao da je sve osim canona da oprostite sme..e,mislim čovjek koristi canona 1D mark III i nedavno je naručio 5D mark II preko slovenije,možda mu je već i stigao,plus je uzeo optike u vrjednosti cca 65 000 kn(a od prije ima bar opreme u vrijednosti nekih 70 000 kn),tako da sumljam da čovjek ne kuži kvalitetu.

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Razlika izmedju novih i rabljenih aparata i opreme je upravo u tome jer su rabljeni, kako im i samo ime kaze, rabljeni neko vrijeme. Uopceno govoreci, en bi trebalo biti znatne razlike izmedju novoga tijela i optike i tijela i optike koje je proslo cak i 20000 okidanja, pod uvjetom da se vlasnik prema opremi odnosi prikladno. Trik je u tome da govorimo o vrlo osjetljivoj opremi koja moze biti ostecena i bez da se to vidi izvana na tijelu u vidu udubljenja i ogrebotina (tijelo ili optika mogu dozivjeti pad na mekanu podlogu i svejedno se ostetiti). Tako da pri kupnji rabljene foto opreme, pa cak i ako ste iskusni i mozete na licu mjesta uociti najocitije neprailnosti, pomalo kupujete macka u vreci.

S obzirom na sve navedeno moja je preporuka da se odlucite za Canon 450D model i to u kitu sa 2 GB mem. karticom i EF S 18-55 objektivom. Navedeni kit kosta oko 4800 kn.

Trebati cete jos uloziti u barem jednu karticu od 4 GB, te u torbu u kojoj ce oprema biti prenosena (uvijek je pametnije kupiti nesto vecu torbu nego je trenutno potrebna, jer broj komada opreme obicno ima tendenciju rasta.

Navedeni kit objektiv je dno ponude, ali je razlika izmedju cijene samo tijela aparata (4500 kn) i cijene kita sa navedenim objektivom i mem. karticom (4800 kn) neznatna, pa je zahvalno odluciti se za kit varijantu.

Sljedeci komad optike koji bi preporucio je neki od "rastezljivijih" Sigma inacica. 18-135 ili 18-200 koji nude dobar omjer ulozeno/dobiveno i velike mogucnosti uporabe, pogotovo u eksterijerima.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Btw samo da vas pitam da li bi za te novce mogao uzet od nekog drugog proizvođača bolji aparat,šta se tiče canona za njega sam se odlučio jer mi je frend koji se profesionalno bavi fotografijom rekao da je sve osim canona da oprostite sme..e,mislim čovjek koristi canona 1D mark III i nedavno je naručio 5D mark II preko slovenije,možda mu je već i stigao,plus je uzeo optike u vrjednosti cca 65 000 kn(a od prije ima bar opreme u vrijednosti nekih 70 000 kn),tako da sumljam da čovjek ne kuži kvalitetu.
    Bez obzira sto covjek ima veliku kolicinu foto opreme, ipak moram primjetiti da je pristran. Logicno je da se covjek koji se fotografijom bavi profesionalno opredjeli za jednoga proizvodjaca tijela i opreme, cisto radi kompatibilnosti i mogucnosti kombinacija tijela i optika, kao i dodatne opreme.

Ipak, konstatacija da je Canon najbolji, a pogotovo da je sve osim Canon foto opreme smece, blago receno, nikako ne stoji (da ne kazem da je glupost). Svaki segment fotografije (a ima ih poprilicno) od opreme iziskuje odredjene karakteristike. Upravo ce preferencije korisnika najcesce uvjetovati odabir opreme.

Canon trenutno na svjetskome trzistu drzi najveci udio u kolacu prodaje foto opreme. Razlog tome je uprvo pristupacnost u entry level DSLR - ovima i velika kolicina dodadne opreme (siroka gama objektiva) koja prati tijela. Ova pristupacnost se cesto ostvaruje na ustrb kvalitete i performansi.

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Bodovi: 24.161, Nivo: 37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i ja imam canon,ali pisati ovakve postove je smijesno..
    da ne kazem jadno i glupo...
    to je kao da kazes sve osim sonyE smece...
    cini mi se da nisi tocan broj godina upisao u profil...

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao smogovac Pregledaj post
    i ja imam canon,ali pisati ovakve postove je smijesno..
    da ne kazem jadno i glupo...
    to je kao da kazes sve osim sonyE smece...
    cini mi se da nisi tocan broj godina upisao u profil...
    Imaju vrlo kvalitetnu i osmisljenu reklamnu kampanju, sa novim serijama modela nude uvijek i novitete u optici i dodatnoj opremi koja cijenovno prati maticni proizvod.

Podosta opreme ciljano i besplatno daju na testove ljudima koji se time bave, a njihovi distributeri vrlo izdasno, najcesce besplatno daju opremu "na koristenje" novinarima i profiliranijim fotografima...sve ovo pridonosi dojmu da su najbolji , a pogotovo pozitivno utjece na prodajne rezultate.

31 days registered

Datum registracije
    Mar 2008
    Mobitel
    k750,k800,w910,c902,c905
    Operater
    t-mobile
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa nekažem da i ja tako mislim,tj da mislim da je sve ostalo smeće,al jednostavno vjerujem frendu,nije on svu tu opremu kupio kao neki bogataš,već je od 350D polako krenuo i za 2 godine došao do ovoga šta ima sad,rasprodan gotovo 2 godine unaprijed,btw bimbi da li bi za te novce,maximalno znači nekih 7000 kn,ako bi se odlučio na nekog drugog proizviđača dobio bolji aparat ili ti ga ajmo reć veću klasu aparata?

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    samsung i Huawei
    Operater
    A1 tomato
    Bodovi
    33.729
    Nivo
    44
    Bodovi: 33.729, Nivo: 44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sry kaj upadam u spiku al fakat ,kaj sad ti frendu zelis preotet posel il kaj?Imam frendova i frendica koji se profi bave fotografijom i koji studiraju to i one kaj zaraduju kruh.Mogu ti samo rec kao sto su i ovi ispred mene rekli.Canon,sony ,fuji,nikon,fotkala sam sa svima,neki su teski i imaju te objektive i sva ta cuda.Trebas znat koji objektiv kada,koji filter za kaj..Canon je najrasprostranjen i za njega ima dodatne opreme ono za neku pristupacnu cjenu.I ja imam canona i pise na njemu Made in kina Ako se zelis ozbiljno bavit fotkanjem znaci zaradivat,7000 ti nebu dost.I zapamti nije sve u aparatu,ma koja on marka bio ,vazan je onaj koji stoji iza njega.Moras biti na pravom mjestu i pravom trenutku,jer on se nemoze ponovit...a za sve ostalo (greske)je tu fotoshop (naravno i s njim treba znat)
    Zadnji uredio lili : 29-12-2008 u 02:53

31 days registered

Datum registracije
    Mar 2008
    Mobitel
    k750,k800,w910,c902,c905
    Operater
    t-mobile
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Slažem se u potpunosti :-),al slušaj kad naučiš vozit sigurno nećeš kupit audi a8,nego ćeš uzet nešto skromnije,a kasnije kad se ušemiš i kad ti sve postane rutina onda uzimaš a8 :-)

SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    samsung i Huawei
    Operater
    A1 tomato
    Bodovi
    33.729
    Nivo
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Slažem se u potpunosti :-),al slušaj kad naučiš vozit sigurno nećeš kupit audi a8,nego ćeš uzet nešto skromnije,a kasnije kad se ušemiš i kad ti sve postane rutina onda uzimaš a8 :-)
    uzmes audi 80 !Naravno kak bi rekel moj frend : Svjetlo je bitno ostalo su nijanse!

Svježe registriran
    Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    LG Viewty
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bolji je 450d

Veteran25000 Experience PointsTagger Second ClassSocial

Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    HTC Desire 510
    Operater
    VIP
    Godina
    38
    Bodovi
    33.654
    Nivo
    44
    Bodovi: 33.654, Nivo: 44
    Bodovi: 33.654, Nivo: 44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1000D naime o čemu se radi... Nije nevidljivo da nikon pokušava napadati canon pa je canon odlučio izbaciti 1000D samo kako bi osigurao novim korisnicima koji prelaze sa kompaktnih fotića i mobitela na DSLR. Dakle 1000D ima novi jednostavniji meni svima shvatljiv pa za one koji kreću u DSLR vode 1000d je savršen. Po specifikacijama ima samo 7 točaka autofokusa dok 450D ima 9, košta samo 4.199kn sa objektivom 14-15mm a 5000kn sa 14-45, 25 i 40-150mm

No ako želiš nešto puuuno bolje 450D je puuuno bolji i nemam što o njemu pisati to se zna da je fotić mrcina... nešto je skuplji 6499kn ali se isplati full
    Seriously?

31 days registered

Datum registracije
    Mar 2008
    Mobitel
    k750,k800,w910,c902,c905
    Operater
    t-mobile
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo odluka je pala uziman 450D samo mi recite gdje je najpovoljnjiji,tj jeli bolje da ga uzmen tu u hrv ili da idem preko ebay-a,jer čini mi se da su tamo puno jeftiniji i to potpuno novi aparati,ako je netko upućen bio bih mu jako zahvalan da me uputi što da napravim.

hvala :-)

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    HTC HD2, Nokia 6700
    Operater
    Tele2, T-Mobile
    Godina
    39
    Bodovi
    7.621
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.621, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kod nas ti je 450D sa EF-S 18-55mm, EF 50mm, 430EX FLASH, 4GB SD oko 5900kn pa si ti odluči što se isplati ali računaj da samo taj Speedlite 430EX košta oko 2100kn... po meni se više isplati uzeti kod nas jer ovo je odlična ponuda

EDIT: evo ti u mikronisu, 5889,00 kn http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...=8809&catid=37
    Zadnji uredio Prophet1986 : 02-01-2009 u 15:28
    "Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction." - Albert Einstein

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Oct 2008
    Mobitel
    K800i
    Operater
    Tele2, T-mobile
    Godina
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    450D ili kralj plastike je po meni igračka, a ne aparat.
    Pogledaj ovo.
    Nemoj reć da te Prajo ili Jukica svituju jel su oni počeli u isto vrime sa 350D, pa kupili skupa 1DMkIII, pa sada skupa naručili 5DMkII.

BTW, moj ti je savjet D90, Nikon D90.

EDIT: Viruj ti meni da bi svi vlasnici Canona 1DMKIII isti tren minjali njega za puno bolji stroj koji se zove D3, naravno Nikon.
    Zadnji uredio Bara : 02-01-2009 u 20:34

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    HTC HD2, Nokia 6700
    Operater
    Tele2, T-Mobile
    Godina
    39
    Bodovi
    7.621
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bara Pregledaj post
    450D ili kralj plastike je po meni igračka, a ne aparat.
    Pogledaj ovo.
    Nemoj reć da te Prajo ili Jukica svituju jel su oni počeli u isto vrime sa 350D, pa kupili skupa 1DMkIII, pa sada skupa naručili 5DMkII.

BTW, moj ti je savjet D90, Nikon D90.

EDIT: Viruj ti meni da bi svi vlasnici Canona 1DMKIII isti tren minjali njega za puno bolji stroj koji se zove D3, naravno Nikon.
    a ti nisi shvatio onaj dio "do 6000kn"? a obzirom da je samo tijelo D90 preko 7000 mislim da on ne ulazi u izbor...
    "Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction." - Albert Einstein

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Oct 2008
    Mobitel
    K800i
    Operater
    Tele2, T-mobile
    Godina
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Prophet1986 Pregledaj post
    a ti nisi shvatio onaj dio "do 6000kn"? a obzirom da je samo tijelo D90 preko 7000 mislim da on ne ulazi u izbor...
    Da u Hrvatskoj je priko 7000, ali moj frend kupija priko e-baya D90 i Tamron 17-50 2,8 za oko 6000 kuna.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    HTC HD2, Nokia 6700
    Operater
    Tele2, T-Mobile
    Godina
    39
    Bodovi
    7.621
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sve to stoji, samo osobno ne bih kupovao nešto tako skupo preko neta - previše to košta da riskiraš oštećenja u transportu... odeš u austriju i tamo su cijene puno niže nego kod nas, samo što te put košta (doduše, odeš autobusom do Graza za 100kn ali izgubiš jedan dan)... sve ovisi o čovjeku što odluči...

a obzirom da će ovo čovjeku biti prvi SLR možda je pametnije da ne ide odmah na aparat srednje klase (D90)... slažeš se?

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne bi se slozio...ako si volajn uciti i sve to,brzo bi htio preci na nesta bolje..ako se ima love,pukni pravu stvar odmah u startu..

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    HTC HD2, Nokia 6700
    Operater
    Tele2, T-Mobile
    Godina
    39
    Bodovi
    7.621
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a čuj... ovisi od čovjeka do čovjeka... ja sam sebi za početak uzeo 450D pa ću s razvojem svojih sposobnosti i znanja, i kako mi budu financijska sredstva dopuštala, prelaziti na bolje aparate... to je moja filozofija, jer nitko nije rođen da sve zna...

ali ako čovjek ima love, ambicije... onda neka si uzme neki jači aparat

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Oct 2008
    Mobitel
    K800i
    Operater
    Tele2, T-mobile
    Godina
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Prophet1986 Pregledaj post
    a obzirom da će ovo čovjeku biti prvi SLR možda je pametnije da ne ide odmah na aparat srednje klase (D90)... slažeš se?
    Samo da ga ne promini 450D nakon 4 miseca pa kupi D90 ka šta je učinija moj frend.

BTW, čini mise da ga svituju fotografi sa 1,5 godišnjim iskustvom kojima ni sva skupocjena oprema ne može donit iskustvo, a bome nisam ni ja iskusan ali bar poznajem nekoga(svoga oca) koji ima 30 godišnje iskustvo sa SLR aparatima, a zadnjih 20 malo ozbilnijeg.

Meni se po onome komentaru ''Canon je jedino šta valja'' čini ka da je tu Jukičinom stilu? Inače nećeš falit na sa Canonom ni sa Nikonom pa ih rađe isprobaj i vidi koji ti više odgovara.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    HTC HD2, Nokia 6700
    Operater
    Tele2, T-Mobile
    Godina
    39
    Bodovi
    7.621
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bara Pregledaj post
    Inače nećeš falit na sa Canonom ni sa Nikonom pa ih rađe isprobaj i vidi koji ti više odgovara.
    Sa ovim se u potpunosti slažem. Iako je čovjek u naslovu threada naglasio da bi uzeo Canona - ja to poštujem, svatko ima pravo na svoje mišljenje...

Meni je više odgovarao 450D pa sam ga kupio, tko zna, možda mi slijedeći aparat bude Nikon... ali zasad sam zadovoljan sa ovim što imam, a slijedeće ulaganje je u objektive, polarizatore i sl.

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. televizor do 6000 kn-a
    By the man in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 43
    Posljednji post: 04-12-2017, 23:05
  2. Koji hladnjak na AMD 6000?
    By VuKi in forum Stolna računala
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 06-08-2008, 21:57
  3. Konfiguracija od 6000-7000 kn