Uglavnom, nova konfiguracija. AMD dual core 5200+, 2 giga rama DDR2, 2x2600XT HD, skystar 2 kartica, hard seagate baracuda 320GB SATA.
problem:
pri instalaciji windows XP-a bez SP, sa SP2, sa SP3, 64 bitni XP, vista 32 bit, vista 64bit sa SP1, dakle sve ove koje sam probao, niti jedan ne radi kako se spada.
Uglavnom, sad imam 32 bitni XP sa SP3 i kad ga podigne komp, lijepo on uđe i sve. Ali, kad pokušam otvorit konekciju za net (DSL naravno), zastane. Jednostavno ne reagira. Kad pokušam ući u recimo control panel ili my computer, jednostavno blokira. Nakon nekih cca 45 sekundi, dođe k sebi, dolje kod sata mi se pokaže ikona od mrežne i još neke ikonice drugih programa koje koristim.
Uglavnom, na XP-u tako zastaje. Na visti ne zastaje pri podizanju, ali operativni sustav zna zaštekat pri radu banalnih stvari. Recimo, media player plus msn plus firefox 3, gdje je otvoreno cca 10 tabova.
Dakle, ništa strašno.
Kolega ima gotovo istu konfu, gleda kanale preko SS2, downloada preko torrenta, prži DVD, msn, surfa i komp to češlja bez zastajkivanja. Piči ko lud.
Procesor mi normalno radi, nema neko pretjerano zauzeće. Uglavnom, isključio sam da je softverski problem, dakle ostaje vjerojatno neki hardverski konflikt.
Zastoj primjećujem kod hard disca. on prestane radit taj trenutak, i onda kad mi blokada prestaje, on počinje radit. Dakle, sumnjam na hard.
Probao sam quick format, nije pomoglo. probao sam i full format, također ništa. Inače, zapis podataka na hard teče nesmetano i bez greške.
Molim vas, ako imate ideju, prosvjetlite me. Volio bi to riješiti kod kuće jer mi se neda vozit komp na popravak, a i imam dosta obaveza pa mi treba kući sada.
Da čujem vaše ideje.
Unaprijed hvala.
Poštovanje, GoGs![]()

Odgovori uz citat
Bookmarks