NAPOMENA:TRENUTNO NE MOGU CIJELI REVIEW POSTAT KOMPLETNO PA MORAM U VIŠE POSTOVA(slike,i previše textaza jedan),U SVAKOM SLUČAJU,ADMINE MOLIM DA SREDE PROBLEM AKO JE MOGUĆE I AKO JE OVO PROBLEM,HVALA.
Dakle review će se sadržati nekoliko općenitih tema vezanih za uređaj,kao usporedni model odabrao sam s500 budući da ga također koristim a i oba su klizna pa je lakše neke stvari usporedit.
![]()
Teme : možda ne ovim redosljedom bi bile sam dizajn,slide,tipkovnica baterija,tipkovnica,iluminacijski efekti,raspored gotovo svega na mobitelu,ekran,kamera,te naravno sam soft
Započnimo :
Dakle uspoređujuć modele nije teško zamijetit da je w910 nešto veći ali to i nije neki minus jer i dalje sjedne u ruku savršeno,a pripomoglo je da se smjesti 2.4'' ekran za razliku od onoga na s500.
Samim dizajnom modeli nisu nimalo slični,eventualno su navigacijske tipke relativno slične/istog rasporeda. Krenimo s prednjom stranom: s500 privlači paznju lakiranim prednjim dijelom,pozadinskim(u ovom slučaju) zelenim osvjetljenjem,te otvorenog slide,zelenom površinom. W910 s druge strane ima crno/sivu površinu,kada se malo bolje pogleda na njoj se vide zrnca, grubo rečeno, neakvih šljokica. Bočna strana s500-bijela,w910 siva. Prednost bih ovdje dao w910 budući da površina ne mami otiske prstiju bar ne u mjeri u kojoj ih privlači sam s500 dok bočna boja kod s500 je očito bolji izbor ,naime kod w910 se već sad nakon 2 mjeseca korištenja ta siva boja se na rubu gornjeg slidea počela gulit,što me potpuno razočaralo budući da mobitel do sad nije ogreban,niti je pao, niti ima ikakav znak oštećenja uzrokovanog mojim korištenjem. Pozadinska strana oba modela je napravljena od kombinacije gume i plastike čini mi se zbog čega mobitel teško da može nekome iskliznut iz ruke tek tako. Gornji dio s500 sadrži tipku za paljenje/gašenje istog te utor za memorijsku karticu,w910 ima također tipku za paljenje/gašenje,te walkman tipku s desne strane koja je ovdje zbog lakšeg rukovanja opcijom shake me. Bočne strane kod w910 s lijeve je utor za slušalice/punjač, a s desne pri vrhu tipke za pojačavanje/smanjivanje glazbe, utor za memorijsku karticu odmah ispod toga i pri dnu tipka za kameru,s500 je po tom pitanju osiromašen,naime s lijeve strane nalazi se tipka za smanjivanje i pojačavanje glazbe,te s desne strane utor za punjač/slušalice.
![]()
![]()
![]()
S500 sa stražnje strane nema previše detalja,tek dio površine na kojem su utisnute točkice(stvarno ne znam na koji način da to drukčije opišem) te na gornjoj površini tradicionalan sony ericsson logo,kamera se može primjetit tek kada se otvori slide. W910 ima sve na stražnjoj strani modela, walkman logo pri vrhu s desne strane,s lijeve 2mpx kamera koja je malo izdignuta što nuzno ne bi trebalo bit loše jer je rub kamere oblozen također gumom tako da sama kamera i ne može bit oštećena,također je i donji dio izdignut što je također plus jer je tu smješten i zvučnik te tako površina na kojoj je mobitel nikako ne prigušuje zvučnik. Sony ericsson logo je smješten na donji dio površine uz lijevi rub. Tu se nalazi i malena bravica koja sluzi za pridrzavanje poklopca baterije,kada se otključa,poklopac se može skinut. Također ću to svrstati u plus modela budući da se za skidanje poklopca na s500 čovjek stvarno treba namučiti a uz to nije ništa lakše i vratit ga,osobito ako su ruke znojne,mokre ili bilo što slično. Prednost pridodajem w910 po pitanju dizajna i praktičnosti oko zadnje strane modela.
![]()
![]()
![]()
![]()

Odgovori uz citat
a nova i jača baterija je sada stavljena u w910 i evo 4 dana model izdrži uz bar 4,5 sati dnevnog slušanja glazbe i ostalo korištenje,s 500 izdrži oko 5 dana bez nekog većeg korištenja osim javljanja na pozive i slanje poruka.

/

. Jedino mi mali T-Mobile logo bode oči koji se smjestio na dnu mobitela.

Tako da ne vjerujem da je ovaj model iznimka

Bookmarks