Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4
    Svježe registriran
    Datum registracije
    Nov 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Simpa internet prekida

Ovako, koristim Simpa internet i dogadja mi se to da nakon svakih 13-15 minuta (najcesce bude na pocetku 13. minute) jednostavno pukne veza i nakon tog se obicno nemrem reconnectat minutu-dvije. Kad se to dogodi pise mi da sam jos uvijek connected ali bandwidth je 0 i nemrem niti pingat nista.
    Prvo sam mislio da je do slabog signala ili preopterecenosti tijekom turisticke sezone ali desava se i na mjestima gdje je signal full, onda sam skuzio da nema veze signalom.

Probao sam kombinacije:
    1 Moja SIM kartica, moj ili prijateljev uredjaj i prekida.
    2) Moja voice (ona iz moba, simpa) SIM kartica i moj ili prijateljev uredjaj i opet prekida.
    HSDPA/GPRS/EDGE vrste nemaju veze (sve kombinacije sam probao) i uvijek prekida. Isto tako nema veze koji software koristim (web 'n' walk manager, T-mobile original, vip vodafone mobile connect itd.).

Ako koristim prijateljevu SIM karticu od T-mobile web 'n' walk pretplate radi sve super bez obzira jel koristim njegov ili svoj uredjaj. Isto tako ako koristim VIP mobile broadband (na mjesecnu pretplatu) karticu (koju vise nemam) sve radi bez prekida.
    U T-centru su probali testirat karticu i kazu da je ok i da se to sta sam opisao nebi smjelo dogadjati.

Iz ovog gore zakljucujem da je Simpa internet na svim pre-paid karticama takav da prekida svakih 13-15 minuta.
    Jel to tocno? Ima tko slicna iskustva?

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imam i ja isto iskustvo. Problem je isti na Simpa internet i na simpa w'n'w karici. Ja sam za spajanje koristio mobitel, konkretno Nokia E61i pa sam mislio da je do njega, ali kasnije sam probao na sticku i ista stvar. Jednostavno, simpa internet je u qurcu. Ne preostaje mi ništa drugo nego da zaključim da se T-debil maćehinski odnosi prema simpa korsinicima. Uvijek ista glupa objašnjenja na SKZ. Za razlikuu od Simpe, vipme broadband radi normalno, čak i yebeni tele2 radi normalno.
    Zaključak - odyebi simpa internet i prijeđi na drugog/trećeg operatera

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    sva 3
    Bodovi
    9.126
    Nivo
    22
    Bodovi: 9.126, Nivo: 22
    Bodovi: 9.126, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zanimljivo, ja sam uvijek mislio da je to do mobitela, ali ako i drugi imaju takve probleme moguce da je stvarno simpa zaj*

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zanimljivi su odgovori službe za korisnike.
    Kad sam na samom početku na mobitelu koristio Push email, ajde OK, nije pravi push, nego sam si naštimao Gmail IMAP account da mi mailovi direktno stižu na mob. I onda se dogodi to da se veza sama prekine, ne može se reconnectat, nego stoji. I onda kad resetiram mob, tona mailova se počne učitavat. Slično je bilo i sa IM programima. Na službi za korinike su mi objašnjavali da se radovi na mreži u tijeku, frajer mi čita da su radovi na baznoj stanici na koju sam trenutno spojen, pa onda razne gluposti, ugasite uređaj, upalite uređaj, udahni - izdahni. Naljuđe objašnjenje mi je bilo da simpa internet nije namijenjen mobitelima nego prvenstveno modemimam i stickovima ..... A kad sam sa simpa w'n'w prijavio isti problem, onda su se vratili objašnjenju o radovima na BTS-ovima.
    Čak sam i izbrojao oko 30 BTS-ova u Splitu, i onda su mi govorili da su radovi regionalnog karaktera. Kad sam se spojio na komp preko usb-a, onda su mi prodavali priču o USB konektorima, matičnoj na kompu i slične gluposti.
    Pa onda priče, kako bežični internet nije isto što i fiksni, pa neka uzmem Blackberry uslugu, jer je ona bolja....... a znamo kako je Blackberry radio na Nokiama. - Nikako. Šta je najgore reklamirali su uslugu za koju su sami govorili kako ne garantiraju da će raditi, osim na BB uređajima. Barem se o tome moglo čitat na ovom forumu.
    Mislim, stvarno sam popizdio. A šta je najgore, lutrija je na SKZ dobit istog sugovornika dva puta, Kad tražim istog lika, da ne ponavljam priču, onda mi gestapovski traže podatke. Mislm da dobro iskorištavaju zbrku na SKZ.
    Promijenio sam 3 simpa internet SIM kartice i imao isto govno, a da na SKZ nisu imali pametnu ideju, nego su uvijek proslijeđivali na tzv. tehničku službu, koja ti se javi nakon 5 dana i ponovi istu priču kako bi sve trebalo normalno raditi.
    više su me iznervirali na SKZ nego samo nefunkcioniranje simpa interneta.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Simpa Internet
    By jay in forum Mobilni Pristup Internetu
    Odgovora: 32
    Posljednji post: 01-02-2010, 15:30
  2. Simpa Internet i SMTP (outgoing) mail server
    By Dr. Beast in forum Mobilni Pristup Internetu
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 22-06-2008, 13:26
  3. Simpa (t-mobile) postavke za Internet - WM05
    By Plavoj.ka in forum Windows Mobile