To bi trebalo biti to. Uz tu pločicu dobiješ drivere i to je to.
Imam P3
Naziv matične ploče HP Brio BA410
Northbridge VIA VT8604/5/6 ProSavage PL133/PM133/PN133
ploca ima dva usb izlaza standarda 1.1
Zanima me dal ima za kupiti pci usb kontroler ili hub da se stavi na plocu i da radi na 2.0 standardu?
jel bi to bilo to?
http://www.links.hr/index.php?option...kl=053.200.027
Zadnji uredio alex1 : 31-10-2008 u 21:26
To bi trebalo biti to. Uz tu pločicu dobiješ drivere i to je to.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Dobro znači to je to! naime imam portable disk, pa me ubija na 1.1 standardu, a i pošto imam samo dva usb ulaza, dok imam spojen disk nemam ni jednoga, pa je i tu nedostatak.
Disk ima jedan dva utora za usb, jedan je za prijenos podataka, a drugi je za struju.Jel bi sve šljakalo ako recimo stavim kabl za struju na 1.1 standard, a prijenos podataka na ovu pci karticu na 2.0 standard, tako mi više ostane slobodni utora za 2.0?
Jesi siguran da je drugi za struju? Da nije slučajno za prijenos podataka jer čini mi se da neki eksterni imaju 2 porta radi brže komunikacije (za USB nisam siguran, al postoje modeli sa 2 firewire porta).
Ako je sigurno za struju onda mora raditi, nema razloga da ne radi.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Za firewire su dva port jer se uređaji povezuju u seriju, a za USB je za struju. To bi trebalo moćise spojiti tako, a možda će i sama PCI/USB kartica davati dovoljno struje na jednom portu.
P.S. O hub-u za tu svrhu ne razmišljaj jer hub radi na brzini porta na koji je spojen.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Ja sam na poslu u komp (neki stari Compaq također PIII i također samo 2 ultraspora USB porta) ugradio USB 2.0 karticu i doživio narodni preporod,svakako preporučujem ugradnju.
A što se tiče tog dodatnog napajanja,spoji u koji god želiš,napon je isti a disk će raditi stabilnije kad se optereti jače.
ock,znači kupujem karticu i rješim se muka!
Puno hvala na objašnjenju i pomoći!
Bookmarks