Vec neko vrijeme razmisljam o nabavci nekog entry level DSLR.a te sam za sada POTPUNI POCETNIK u pojmovima koje osoba treba znati da bi se koristila takvim fotoaparatom,no citajuci teme na ovom forumu moram reci da mi znanje iz minute u minutu sve vise napreduje a to bih naravno zahvalio vama forumasima!
Dakako da bih ja veliku vecinu vremena svoj fotoaparat koristio u normalnim uvjetima dakle dnevno svjetlo.
Ali..eto sada me prvenstveno zanima samo ova tema

u slucaju ako se nadjem u prilici fotografiranja nocnog neba koje me oduvijek fascinira
Dakle, zanima me da li je moguce nekim DSLRom (ovdje mislim na kit 3.500~4000kn) fotografirati nocno nebo (razlicite pojave Mjeseca npr..pa zatim ono sto rade astronomi kad stave dugo vrijeme ekspozicije pa na fotografijama dobe efekt da zvijezde rade polukruzne obrise i sl...kuzite me? ;-) btw tu je link na jednu stranicu gdje se vidi na kakve fotografije mislim -->
http://static.astronomija.co.rs/razn...c/zivkovic.htm )
Naime vidim da je za ove neke fotografije maximalno vrijeme ekspozicije bilo cak i do
2H 30min a citajuci specifikacije pojedinih fotoaparata,tamo nalazim da im je maximalno vrijeme ekspozicije po 30sekundi (npr Sony A330) ili 60 sec (Olympus E-520) pa me to sad malo zbunjuje? Dakle s takvim dslr.ovima mogu zaboraviti na gore opisano "nocno fotografiranje" ? U cemu je ovdje caka...?
Bookmarks