obloži stranice kućišta tankim slojem spužve!Izvorno postao XLR8R
za ventilaciju preporučam gumene izolacije:
nadalje, s vremena na vrijeme podmaži ventilatore! prašina ulazi u ležajeve i povećava se buka!
Posto imam problema s bukom kompa (kao i svaki 1.4 gradjanin danas) voljan sam poslusati savjete inovatora na ovom podrucju. Imao sam ideje sa stiroporom ali brzo sam se ohladio od toga![]()
Naravno uz sve ovo mogu doci i ideje za hladjenje.. Naravno, sve to uz prihvatljivu cjenu![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
obloži stranice kućišta tankim slojem spužve!Izvorno postao XLR8R
za ventilaciju preporučam gumene izolacije:
nadalje, s vremena na vrijeme podmaži ventilatore! prašina ulazi u ležajeve i povećava se buka!
Imaš u BUG-u od ovoga miseca sve lipo objašnjeno!!!![]()
U hgspotu ima neka "spužva" za utišavanje kompa, ne znam samo koliko to utječe na zagrijavanje ljeti.. Glavna stvar je otrkiti uzrok buke, kod mene je to redom po jačini napajanje, grafička, proc (tj. ventovi na njima). Samo da zamijenim napajanje nekim tišem osjetno bi se smanjilo...
Glavnu buku pravi napajanje... ako uzmeš neko kvalitetno, onda bi dosta smanjio buku... daš za to recimo 300kuna i prodaš staro za 100.. onda si kupiš hladnjak za procesor sa velikim krilcima koji se sporije okreće... hladit će isto kao onaj sa malima na većoj brzini, al će biti do 15Db tiši.. po mogućnosti uzmi si onaj sa potenciometrom... ja imam takav... kad igram igre stavim ga na maximalno i on komp dobro hladi, a preko noći (jel mi je komp često budan) smanjim brzinu i odma je tiši....
svakako preporučam zvučnu izolaciju kučišta, a grijanje unutrašnjosti možeš srediti tako da kupiš i ventilatore za kučište... ima u hg spotu dobrih ventilatora, jako tihi za oko 40 kuna... kupiš dva tri takva... uz to si uzmeš one plastične držače ventilatora, pa češ smanjiti vibracije...
mene je izišlo 600-700 kuna 3 ventilatora sa plavim ledicama, novo napajanje 500W ATX2, cooler za procesor sa 5,25 potenciometrom i zvučna izolacija... al ja sam prodao staro kučište, napajanje i cooler pa me ukupno došlo oko 250-300 kuna.
Mogu ti reći da je komp puno tiši kad su sva tri od kučišta upaljena i onaj na cpu na medium nego prije kad sam imao staro kučište sa 400w i defaultni hladnjak od procesora...
A na kraju ako oopet želim da bude još tiše, ugasim sva tri i smanjim cpu na minimum (to recimo kad nešto ostavim da skida preko noći)... komp se čuje ko noviji frižider... jako tiho i mogu spavati pored njega... pošto procesor ne radi mnogo... ne očituje se nikakvo pregrijavanje...
Ma meni je najjace cuje graficka (ti4200 gainwardova i jos k tome GS) ono malo cudo tako huci. Kad ga zaustavim osjetno se cuje razlika. Onda slijede proc pa ona dva na kucistu. Sto se tice napajanja nisam vido neku razliku kad bi ga zaustavio.
Gledao sam malo onaj zalmanov set za hladjenje graficke:
http://hgspot.inet.hr/katalog/8065.JPG
Izgleda kvalitetno a graficka mi i onako radi na minimalnim taktovima
Se isplati to sta?
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
zasto komp sam od sebe ne smanji vrtnju ventilatora kada nema opterecenja i nema potrebe za velikim hladjenjem
meni je najglasniji ventilator napajanja,ovaj vikend mu spustam voltazu na 5V pa nek se misli....
--------------Burn rubber,not your soul!--------------
geforce titanium serija sigurno ima za nabaviti bolji hladnjak koji se manje čuje... mislim da su cijene od 30 za pasivne (nečuju se uopće) i od 100 do 200 za aktivne velike a tihe
Ja imam Tagana koji košta 550 kuna ali nikad mu se buka nije popela iznad 20 dB, a ako bi trebalo (jače opterećenje) on sam odredi da se ventilator ubrza, što se još nije dogodilo...
@coma: da bi komp mogao odrediti brzinu vrtnje ventilatora, mora imati tu mogućnost isto kao i matična na koju je spojen.
Meni je najbučnija grafička (Radeon 9800 pro)
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Bookmarks