Dobio sam jučer u ruke C72 blokiran na jednu SIM karticu, koja je bila izgubljena.
Kako mi vid nije baš najbolji, test point radim samo u krajnoj nuždi kad ispucam sve druge mogućnosti.
Dakle problem je u slijedećem, da bi ubacili midlet ta izračun kodova morate uključiti mob, a isti je blokiran i ne može se do kraja uključiti. Na svu sreću, SiMoCo može komunicirati s mobom iako se ovaj nije uključio u potpunosti.
(Potrebno je uključiti mob bez SIM kartice, otipkati *#0606" i vidjeti na koju mrežu je mob blokiran (21901-T-mobile; 21910 - VIP; 21902 - Tele 2) i stavit odgovarajuću karticu.)
Tu mogućnost sam iskoristio da mi ubacio odgovarajući midlet (px75v1, vipergsm, getcodes).
Sad kad je midlet bio u mobu trebalo je mob ipak nekako uključiti da bi se midlet mogao aktvirati i izračunati kodove.
Sad treba izvaditi SIM karitcu. Mob se pomoću Papue (zadnja engleska verzija tu na forumu) postavlja u Service mode i aktivira se SIMSIM (simulate SIM) opcija. O samom načinu rada s Papuom neću pisati jer je to dovoljno puta objašnjeno.
Zatim, se prebacimo iz Service mode u Normal mode.
Aktiviramo Remote karticu (mob je uključen) i koristeći sliku S65 možemo raditi s mobom, a moguće je i direktno na mobu. Sad više nije problem aktivirati midlet i izračunati potrebne kodove. Nakon toga prema
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=289271&postcount=7 otključamo mob.
Bookmarks