Nažalost, nije moguće. Najbolje nemoj ništa kupovati jer nema prevelike razlike između ta dva procesora. Lagano klokneš taj 3000+ i već je maltene kao 3700+ tako da se ne isplati ništa uzimati.
evo imam gore navedenu ploču i sada imam amd athlon 3000+....ali naravno hoću ga nadogradit....e sad je problem kaj ta ploča ima socket 754,a takvi se ja mislim više ne proizvode.....najjači je ja mislim 3700+(ako griješim ispravite me)....e mene sad zanima da li je moguće nekak bolje nadogradit,a da se ne mjenja cijela matična (jer naravno onda moram skoro sve novo kupovat)....
drugi put napiši naslov kako spada:
http://cafe.mobil.hr/announcement.php?f=2&a=6
xlr
Zadnji uredio xlr : 23-07-2008 u 11:37
Nažalost, nije moguće. Najbolje nemoj ništa kupovati jer nema prevelike razlike između ta dva procesora. Lagano klokneš taj 3000+ i već je maltene kao 3700+ tako da se ne isplati ništa uzimati.
isprika na naslovu....ma nisam ni mislio uzimat taj 3700+ jer mi je premala razlika....a kolko ga smijem overklokirat??? i jel bi onda trebo neki novi ventić,jer bi mi se pregrijavo???
To ćeš sam vidjeti dok budeš klokao. Koju jezgru ima taj procesor? ClawHammer, Newcastle ili Venice? Bitno je zbog radnog napona i TDP-a... Isto tako, kakvo hlađenje je na njemu?
jezgra je Venice,sad imam normalno (orginal) hlađenje na njemu....jel može netko malo opisat šta točno treba kod klokinga mjenjat, osim frekvencije procesora....jel treba dirat voltažu i to??? i još jedno pitanje... na abit NV8, jel može samo ati radeon grafičke ili mogu i neke druge? sad je ati...
mjenjas HTT i HT link i mutli procesora kao i fsb ... izvoli http://forum.pcekspert.com/showpost....24&postcount=8
For the hoven lands...
Na novijim AMD procesorima nema FSB-a nego HTT, ali dobro, to je skoro isto. Napon s box hlađenjem nemoj previše dizati, uvrh glave za 0.15 V i non-stop prati temperaturu. Ne bi smjelo preći 60-65°C jer su ti procesori osjetljivi. Sve imaš detaljno objašnjeno na gornjem linku...
evo,da ne otvaram novu temu, htio bi pitat neš u vezi s grafičkim karticama...zanimam me kaj najviše treba gledat kod grafičkih,odnosno kaj je najvažnije kod njih??? i jel svejedno koju ću graf. stavit??? mislim jel paše i geforce i ati na istu matičnu??
Naravno, bitno je samo koje sučelje imaš. Od ostalih stvari igraju ulogu procesor i napajanje. Glupo bi bilo uzeti neku high end grafu i upariti je uz neki Celeron ili drugi slabiji procesor. U rijetkim slučajevima se zna pojaviti neka nekompatibilnost pa ti grafa neće raditi kako bi trebala. To se najčešće događa s Radeonima X1950Pro i AGP verzijama novijih Radeona (X1000 i HD serija). Od nVidije najčešće 8800GT i GTS rade probleme.
Bookmarks