Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11

Hybrid View

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Nokia 6124c
    Operater
    VIP
    Bodovi
    6.293
    Nivo
    18
    Bodovi: 6.293, Nivo: 18
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

[6124] par pitanja Symbian pocetnika

Razmisljam o kupovini ovog mobitela (trebao bi biti jako slican 6120) pa me zanima vase misljenje (to bi mi bio prvi Symbian).
    Zapavo, trazim mobitel na koji bi mogao instalirati neki dobar program za citanje knjiga. Idealno bi bilo kada bi knjige mogao drzati na kartici (dakle, program treba imati pristup file sistemu). Koliki je problem na 6120/4 instalirati qreader, mobipocket ili isilo?

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Palm Pre
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    13.450
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.450, Nivo: 27
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo ti moja recenzija Nokie 6124c
    http://www.youtube.com/watch?v=qkIy6...e=channel_page

Što se tiče svih tih čitača, to ide bez problema jer ova Nokia ima Symbian 3rd ed, isti onaj kao što ima npr. i N95 8GB, N96, N82...
    Znači pila od moba, sposoban za sve.
    Ono što bih ipak naveo kao nedostatak je mala fizička dijagonala ekrana. Pogotovo za ovu namjenu koju si ti naveo. Po meni potraži neki mob sa što većim ekranom, možda čak i touchscreenom da možeš skrolat kroz dokumente...

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Nokia 6124c
    Operater
    VIP
    Bodovi
    6.293
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks! Doduse to bi vise nazvao nabrajanje specifikacija nego recenzija Osnovne karakteristike se lako u 10-tak sekundi pregledaju bilo gdje na netu. Takodjer, valjda svi review siteovi koji su radili ikakvu recenziju prikazu kako se koristi fotic, kamera i slusa muzika. To su stvari koje moze skoro svaki moderni mobitel. Ljudi valjda kupuju Symbian zbog stvari koje su specificne za njega. Recimo, mene bi, kao nekoga tko ne zna nista o Symbianu, zanimalo da vidim kako izgleda taj Quickoffice, koliko je upotrebljiv Acrobat, koje je jos korisne programe moguce instalirati... te se stvari u recenzijama eventualno spomenu da uopce postoje (jedva da se negdje pronadje kakav screenshot a kakvi video).

Sto se instaliranja aplikacija tice sve sto znam je da bi se trebalo moci jer je alternativa potpuno suluda. No onda pronadjem u nekom threadu da uspjesnost instalacije programa moze ovisiti o verziji firmwarea koju imas, pa da treba sam potpisivati aplikacije, pa da se neke mozda ne mogu potpisati onda sticky sa tonom hackova koje bi trebali omoguciti instalaciju aplikacija(?) no opet to negdje radi a negdje ne... Sve u svemu dobio sam dojam da odgovor vjerojatno nije jednostavno 'nema problema'.
    Zato ponovno ljude tu pitam, moze li se dogoditi da ne uspijem na 6124 ili 6120 instalirati Qreader, iSilo i Mobipocket?

Kako dobro radi java na symbian telefonima? Trenutno koristim Readmaniac (izvrstan book reader koji zahtjeva JSR-75 j2me ekstenziju za pristup filesistemu pa me zanima radi li to na S60?) i Operu mini (da li je istina da joj treba skoro 1 minuta da se zatvori?).

Mala dijagonala mi je zapravo plus. Volim sitne fontove

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Palm Pre
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    13.450
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao dos Pregledaj post
    ...
    Zato ponovno ljude tu pitam, moze li se dogoditi da ne uspijem na 6124 ili 6120 instalirati Qreader, iSilo i Mobipocket?

Kako dobro radi java na symbian telefonima? Trenutno koristim Readmaniac (izvrstan book reader koji zahtjeva JSR-75 j2me ekstenziju za pristup filesistemu pa me zanima radi li to na S60?) i Operu mini (da li je istina da joj treba skoro 1 minuta da se zatvori?).

Mala dijagonala mi je zapravo plus. Volim sitne fontove
    Ne može se dogoditi da nemožeš instalirati ove programe. Jedini problem može nastati ako koristiš neki cracknuti/patchani program, ali to je obet samo zbog tog lošeg patcha...
    Vjeruj mi da java programe nećeš ni pogledati kada pronađeš njihove 100 put bolje alternative među Symbian programima.

Opera mini radi sasvim uredno i bez problema - uvijek se nađe netko tko ima problem ali to su izolirani sporadični slučajevi

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Nokia 6124c
    Operater
    VIP
    Bodovi
    6.293
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ok, puno hvala! Moram priznati da to za sada zvuci jako dobro
    Kako mislim kupiti preko oglasnika, moram li na sto paziti? Moze li mi se desiti da je stari vlasnik nesto zeznuo pri flashanju/hackiranju zbog cega bih ja mogao kasnije imati problema? Recimo, sto je sa tim verzijama firmwarea i mogucnosti odnosno nemogucnosti hackiranja?

Moze jos jedno pitanje? Moze li se na neku aplikaciju staviti jednostavan shortcut? Kako stvarno cesto nesto citam na mobu (vozim se tramvajem/busom, hodam ulicom, nesto cekam...) ne bih volio uvjek iznova traziti istu aplikaciju zatrpanu u toni menua. Na svojoj staroj motoroli sam imao 9 programabilnih tipaka koje su mi mogle biti shortcuti za doslovno bilo sto (plus jos 99 shortcutova od 3 tipke). Kad se jednom naviknes na svoje shortutove stvar je genijalna - vise prakticki nekada ne moras uci u neki menu.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    I9100,5210,T28,R310,S35
    Operater
    Eronet
    Bodovi
    7.708
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.708, Nivo: 20
    Bodovi: 7.708, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    moze se desit svasta, ali ako mobitel uredno radi onda nemas se cega bojat.... neznam sad koja je verzija softa za taj mob nepodobna za hakiranje, ali ako vec ima aplikacija na njemu onda se mogu bez problema instalirat....

imas na symbianu traku sa precacima na pocetnom ekranu, zove se active desktop i moze tu staviti sta god hoces od ikona tj. aplikacija...

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Nokia 6124c
    Operater
    VIP
    Bodovi
    6.293
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao irmascher Pregledaj post
    moze se desit svasta, ali ako mobitel uredno radi onda nemas se cega bojat.... neznam sad koja je verzija softa za taj mob nepodobna za hakiranje, ali ako vec ima aplikacija na njemu onda se mogu bez problema instalirat....
    Uspio sam negdje iskopati da za 6120 (mozda i za 6124?) v6 firmware nije moguce hacknuti. Verziju firmwarea mogu provjeriti sa +#0000#?
    Da li je istina da ako uspijem sa one kineske stranice dobiti cert. mogu potpisivati sve aplikacije koje bi mogao instalirati (bez certifikata) ako primjenim hack? Koliko sam razumio to su dva alternativna nacina instaliranja orginalno nepotpisanih aplikacija.
    Volio bih da mi se javi neki vlasnik 6124 i napise svoje iskustva sa instaliranjem aplikacija (koju verziju softwarea ima, da li je primjenio hack ili potpisivao aplikacije na kompu...).
    Prvi puta kupujem symbian mobitel, jos k tome preko oglasa pa ne bih zelio da mi netko podvali mobitel sa kojim cu kasnije imati problema.

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Samsung S8Not,S8+,Symbian
    Operater
    T-mob,Vip,Tele2,Bon.
    Godina
    60
    Bodovi
    11.363
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.363, Nivo: 25
    Bodovi: 11.363, Nivo: 25
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao dos Pregledaj post
    Razmisljam o kupovini ovog mobitela (trebao bi biti jako slican 6120) pa me zanima vase misljenje (to bi mi bio prvi Symbian).
    Zapavo, trazim mobitel na koji bi mogao instalirati neki dobar program za citanje knjiga. Idealno bi bilo kada bi knjige mogao drzati na kartici (dakle, program treba imati pristup file sistemu). Koliki je problem na 6120/4 instalirati qreader, mobipocket ili isilo?
    Mobipocket mozes besplatno skinuti sa njihove stranice i instalirati.
    www.mobipocket.com
    Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
    Symbian & Windows Mobile

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Nokia 6124c
    Operater
    VIP
    Bodovi
    6.293
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imam jos jedno pitanje. Kako S60 aplikacija detektira da li je kompatibilna sa mobitelom na kojem je pokrenuta? Provjerava li samo verziju OS-a ili model mobitela? Konkretno, 6120 i 6124 bi trebali biti vise-manje isti mobiteli no recimo na www.symbianguru.com stranici neki se programi nalaze u popisu kompatibilnih programa za 6120 no ne i za 6124. Radi li se o ocitoj greski?

Svježe registriran
    Datum registracije
    Feb 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

nokia 6124 classic

Kako u postavkama mobitela postaviti da automatski sprema na memorijsku karticu sve video i audio podatke?
    Jednostavno mi ne prima veće podatke od memorije telefona! hvala

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2003
    Bodovi
    13.396
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.396, Nivo: 27
    Bodovi: 13.396, Nivo: 27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    promijeni mjesto spremanja poruka na mem. card
    Zadnji uredio HCSC : 20-02-2009 u 00:06 Razlog: premješten post
    Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. w910 vs 6124 vs l770 vs 6300 vs kf310
    By dobri1 in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 24-12-2008, 14:55
  2. Nokia 6124 classic - VIPnet NOVO
    By sms freak in forum Usporedbe Modela
    Posljednji post: 27-07-2008, 15:58
  3. [FAQ] Symbian 3rd - najčešća pitanja i odgovori
    By sonyck in forum Windows Mobile
    Posljednji post: 27-05-2007, 13:04
  4. photoshop pitanja pocetnika...
    By microhard in forum Fotografiranje # Softverska obrada # Foto radnje # Foto materijal
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 05-01-2007, 00:48
  5. novi Symbian user (6630), par pitanja
    By sendjo in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 19
    Posljednji post: 20-09-2006, 17:27

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove