auuu.... ljubomoran sam...
baš mi se sviđa uređaj...
jel imaš informacije o cijeni i mogućnosti dobave?
Eto, mali preview, dobio sam na nekoliko dana novi po meni obecavajuci model HP-a.
Radi se o vrlo kompaktnom smartphoneu, rekao bih naslijedniku 514 serije.
Od glavnih "sastojaka", dici ga Marvell PXA270 Procesor od 520 Mhz, korisniku je raspolozivo 128 MB SD Ram-a i 256 MB flash ROM-a. Tezak je 145g, sa 2.8 inchnim TFT ekranom rezolucije 240x320 pixela touch screen sa 65k boja i led pozadinskim osvjetljenjem.
Naravno, OS je Windows Mobile 6.0 Pro.
Komunikacija: WLAN 802.11b/g, Bluetooth 2.0, GSM/GPRS/EDGE + 3G HSDPA
GPS ugradjen u uredjaj.
Memorija se prosiruje 64-bitnim Micro SD slotom.
Kamera je 3 mpx.
Baterija je 1590 mAh,Lithium Polymer.
Moram priznati da me je na njemu odusevio Smart Touch Wheel i Thumb Scroll Whell.
Vise dojmova uskoro.
Osobno mi se svidja iako nedostaje qwerty tipkovnica, po meni pravi business kompaktan mob.
Slika:
![]()
auuu.... ljubomoran sam...
baš mi se sviđa uređaj...
jel imaš informacije o cijeni i mogućnosti dobave?
Za sad cjenu ne znam, a biti ce uskoro test u Bug-u, prodaja krajem 3. mjeseca.
evo u mikronisu najavljen krajem 3 mjeseca
cijena 3550,00kn
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...6891&catid=244
po meni malo skup (gledajući da mda compact III košta 3500kn i se p1i 3500kn (oba u t-mobileu)),da košta 2800kn ili 3000kn to bi bio po meni najbolji omjer uloženog i dobivenog,ovisi koja je kvaliteta izrade jer ako je plastika ko u hp 514 onda definitivno je malo preskup ili se varam,beetleman to bi ti trebo znat najbolje
***There isn’t a perfect smartphone out there. There’s always something for anyone to love or hate.***
@beetelman - daj molim te ako ti nije problem reci što sve ide u pakiranju sa hp-om... najviše me zanima torbica, pa ako bi bio tako dobar da okineš koju sliku... - hvala
Beetleman, podržavam Symbianovu molbu pa te molim za malo više detalja...
S karakteristikama smo, pretpostavljam, svi od ranije upoznati, iz najava i sl., ali ono što se rijetko vidi te razlikuje od tržišta do tržišta jest sadržaj pakiranja.
Stoga, ima li nekakva zaštita u pakiranju, torbica za nošenje i sl.
(I ako može slika!)
Naišao sam na recenziju: http://www.tracyandmatt.co.uk/blogs/...paq_614_review
...pa ako bi mogao provjeriti malo ovaj potencijalan "problem" s kojim se susreo recenzent, vezan uz Network Connections:
Citiram recenzenta:Provjeri ovo, molim te...The other issue I had was with the network connections; I think that the problem is that there are so many ways to connect, via 3G, GRPS, EDGE and WiFi that sometimes the phone struggles to decide which is the best method. You can see the connection flicking between, 3G and GPRS or Edge. On my unit on 3G it drops the phone signal, and then when it loses the 3G it has to connect back to the network again and it will only do this via a soft reset. When browsing the web with the 3G symbol on, the phone would not work until I had logged off and reset the phone. Following day the same thing, connected to 3G and this cut off the phone connection altogether, then 3G signal dropped and there was still no phone, drove for 2 hours without realising that the phone was off. I would be interested if anyone else has encountered this problem, and what the fix is.
Također, kako funkcionira GPS? Jesi li probao koji drugi GPS Software osim G-Maps-a koji dođe s njime?
Dojmovi vezani uz GPS?
Par fotki okinutih s njegovom kamerom ne bi bilo na odmet, u različitim uvijetima...
Puno hvala...!![]()
![]()
Život je poput kuhinje... Tko želi dobro jesti, mora uprljati ruke...
pridružujem se navedenoj molbi ... može više detalja o uređaju ...
kakav je pri svakodnevnom rukovanju, može li se koristiti ugodno kao obični mob za slanje sms-ova ... kako se snalazi u browse-anju internetom korištenjem wifi pristupa (radi li isti preko WPA/PSK enkripcije)?
... kakvo je pakiranje?
... kako radi GPS? postoje li predinstalirane/dostupne karte Hrvatske ili se mora koristiti neki drugi "domaći" software kao npr. ViaGPS (Mireo) ili neki slični?
hvala unaprijed
http://mobile-place.info/home/index....d=21&Itemid=29
Jos nisam stigao napravit pravi review, trenutno imam Tytn II i E90,stoga slijedeci tjedan ce doci i on napokon na duze u moje ruke, pa cemo isporbati sve GPS programe i ostale stvari.
Vidim da je interes velik..
Ovako dojam, cak bi rekao da je malo brzi od tytna II.
" ... *Za korporativne kupce, dobro je znati da uredjaj ima HP Enterprise Mobility Agent sigurnost."
može malo pojašnjenje - HP Enterprise Mobility Agent - što je to točno? Iliti ako ne znam nije za mene?![]()
To je rijesenje za velike korporacije. Primjerice imas korporaciju od 5000 zaposlenih i svi koriste sluzbene HP-ove smartphoneove, tipa 614 modela. Kako bi sistem administratorima takve korporacije olaksao i ubrzao posao, Mobility Agent nudi OTA mobile device initial setup (OTA-Over the Air), konfiguriranje i sigurnost. Znaci sadrzi: Device Security, Diagnostic, Push Managment, Self Care, Group Policy Managment, Application Managment itd...
Jesam malo bolje pojasnio ?![]()
Hvala na pojašnjenju.
Evo upravo dograbih svoj primjerak 614c-eKako sam prije koristio hw6915, novi uređaj zahtjeva određeno navikavanje tim više što je i os WM6 a ne WM5. Također, uputstva priložena u paketu vrlo su štura, pa moram tražiti po webu kako se npr. baš ovaj model resetira, kako se radi ovo kako ono a ima hrpu sitnica ...
primjerice želim isključiti T9 prediktivni unos teksta koji se (po meni još neshvaćenom algoritmu) nekad pali nekad ne. Kako nema hrvatskoga T9, a pišem sms npr. uvijek se upali T9 kojeg je relativno komplicirano isključiti. A pali se za svaki novi SMS, nekad i prilikom npr. pisanja email adrese u To, cc, bcc poljima što stvarno počne ići na živce. Ali npr. u Mobile Wordu T9 nije upaljen već najobičnije tipkanje abc, ABC ili 123.
Kako uređaj imam tek dan dva, još nisam stigao isprobati sve njegove mogućnosti.
Što se tiče opreme koja s njim dolazi vrlo je vrlo siromašna:
1. ne postoji nikakav cradle u kojem se device puni - za ovako "classy" i business-driven uređaj, meni osobno poveći minus (naravno funkcionalno čovjek može bez cradle-a no bilo bi lijepo da fino stoji u postolju koje je npr. stalno spojeno na struju i/ili PC.
2. dolazi sa USB kabelom koji ujedno služi i kao kabel za punjenje baterije jer se standard usb dio kabela utakne u adapter koji se utakne u utikač - neobično rješenje - plus je to što se dobiju 2 "konvertera" samoga adaptera onaj sa 2 kontakta za europske utičnice i onaj sa 3 kontakta; subjektivni dojam: kao lego kockice - u mali crni kockasti adapter prvo se spoji dio sa 2 kontakta za standardne strujne utičnice, onda se jedini kabel u paketu utakne u adapter i voilla - cijeli strujni kabel je tu) živjela modularnost i racionalnost upotrebe materijala
3. iako je na kutiji navedeno, ne postoji nikakav screen protector - totalna glupost - ako se reklamira na kutiji proizvoda a nije unutra, netko je nekoga putem od tvornice do ruku korisnika pokrao![]()
4. asimetrične slušalice sa mikrofonom - vrlo kvalitetne, crne, sasvim ok, obavljaju svoju funkciju očekivano dobro, a ujedno i dobro izgledaju (potpuno crne) - no opet jedan "nonsens" - koriste isti miniUSB koji se koristi za punjenje baterije/spajanje na PC - efektivno kad se uređaj puni strujom ne možete npr. slušati mp3ce preko slušalica (kao walkman npr.) - totalno krivo rješenje jer se na hw6915 to isto moglo;
5. vrlo šturi printed manual, standardni companion CD sa ActiveSync 4.5 i dodatnim alatima - manual je stvarno mogao biti bogatiji kako korisnik ne bi morao svaku sitnicu o uređaju saznavati sa raznih internet foruma.
Sve u svemu vrlo vrlo vrlo jadna oprema, čudna rješenja (kabel, miniUSB port za slušalice). Naravno, sam uređaj "rocks"))
P.S. Isprika forum moderatorima ako je post u krivom threadu.
Btw, da odgovorim sam na svoje pitanje - 614-ica radi bez problema preko WPA-PSK enkriptirane WIFI mreže. "Trik" je u tome da svoju mrežu prvo konfigurirate sa SSID broadcast ON, kako bi 614 skužio vašu mrežu i njene postavke jer kad selektirate svoj ssid u Wifi Settings, on vam točno ponudi o kakvoj se enkripciji radi (npr. kod mene je točno prepoznao da se radi o WPA-PSK enkripciji i AES algoritmu) i sve što trebate je u jedino slobodno polje upisati isti PreShared Key koji ste koristili da npr. laptop spojite na istu mrežu. Nakon što se 614ica uspješno spojila, email, web browsing radi bez problema (drugo još nisam stigao isprobati).
Sad kad uređaj ima postavke, možete slobodno disableati SSID broadcast, a u wifi settings same 614ice, kod postavki za vaš ssid checkirati checkbox "This is hidden network". Od sada nadalje, 614ica se spaja bez problema, a vaša mreža ne odašilje ssid broadcast signal (tako da ju standardno drugi uređaji u okolici ne vide).
Eto, u odnosu na hw6915 definitivno poboljšanje što se wifi hardvera/softvera tiče
![]()
Definitivno se radi o napretku, no ocekivao sam vise u vidu softvera i GPS-a.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
@bluey - čestitam na kupnji...
Molio bi sve vas da napišete koju riječ o GPS-u te o kvaliteti kamere. Da li je bolja ili lošija od npr. n73
dobro jutro ...
... onako, s nogu, GPS još nisam koristio a kamera je definitivno bolja od one na hw6915; za kameru sa n73 ne znam (niti imao niti vidio/isprobao n73); 614c kamera je definitivno bolja i od Samsung SGH-D500 kamere
- ukratko konačno upotrebljiva kamera na jednom all-in-one device-u (upotrebljiva u smislu da ono što je njome snimljeno čovjek želi sačuvati zauvijek, pokazivati drugima, zumirati i sl...)
... detaljnije o gpsu i kameri (može i par fotki ako ste zainteresirani) slijedi ...
evo par fotki (razlučivost 1280x1024, imajte strpljenja kod loadanja) pa vi vidite jesu li vam dovoljno kvalitetne ...
možete ih naći na:
http://picasaweb.google.hr/bluebluey/ZGAutoShow2008/
![]()
ništa? nema komentara?
A slike su relativno ok, no neusporedive sa SE modelima ili Nokiama. Eto napokon smo dobili testni model, i kolega sa portala radi recenziju, ja sam se bavio Tytnom II, i moram priznati da onako od oka, iPAQ je pokazao da je brzi, ocito tih 120 mhz razlike od Tytna II se osjeti.. no vidjet cu kakve ce imat dojmove..
Za sad bih rekao da onaj feel touch kotacic na sredini je malo nezgodan, pogotovo kad pises sms. Kamera je kao i na svakom windows mobile smartphoneu, ok, no neusporediva sa optikom nokie ili SE-a. sto se tice ostalog.. za 3.5k kn, mislim da bolje ne postoji trenutno na trzistu sa tim omjerom dobivenog i ulozenog.
Sto se tice dimenzija, eto usporedbe za TyTN-om II:
http://mobile-place.info/home/images...-hpipaq614.jpg
wow, nisam pojma imao da je TyTN II manji
... slažem se sa napisanim ... 3.5k je vrlo dobar "cost/benefit ratio" tj. 3.5k za ono što nudi 614c povoljnije je od 6.4k za ono što nudi TyTN (nekako ne bih rekao da TyTN nudi skoro 2 puta više)
... za fotke vjerujem da optika nije u rangu navedenih (da je bar npr Carl Zeiss Tessar Vario ...... no meni dovoljno kvalitetno, a možda još i nekome od potencijalnih kupaca baš 614c modela
...što se "smart wheel"a tiče, je dosta je osjetljiv, no osobno, prvo sam ga u strahu od pročitanih recenzija i foruma odmah isključio, a onda, nakon što uvidjeh da mi više vremena treba odskrolati do svih opcija kad smart wheel nije uključen, nego kad ga koristim... praktičan je i u aplikacijama poput Microsoft Reader for PPC, gdje npr. zgodno lista stranice knjige
...kod bilo kakvog pisanja preko brojčane tipkovnice treba biti pažljiv i pritiskati tipke ravnomjerno i odizati prste, osobno nakon par sms-ova, uz malo pažljivije tipkanje, smart wheel mi nije zadavao probleme (al vjerujem da će razni korisnici imati vrlo različita stajališta)...na svu sreću može se potpuno isključiti ... postoji i 4-direction scroll, sa tipke 5 se u sva 4 smjera može pomaknuti prstom što rezultira scroll akcijom u tom smjeru (npr. jedan pomak prsta sa tipke 5 na 8 rezultira jednim scrollom prema dolje - vrlo zgodno (smart wheel kao u npr. iPoda + 4-way scroll)
još par (meni) zgodnih sitnica:
... na gornjem boku uređaja, mala metalna tipka automatski stavlja uređaj na vibru (vrlo praktično u odnosu na hw6915 gdje se isto moralo "odskrolati" sa volume-buttonom što je iz iskustva bilo često frustrirajuće jer je taj scroll kroz nivoe glasnoće uvijek "zapinjao" prvo nikako da se pomakne, a onda odleti do kraja min ili max; uglavnom zasebna tipka samo za to - vrlo praktično i jednostavno)
... kad se npr. sluša muzika kroz Windows Media player, moguće je pritisnuti tipku Power koja gasi ekran (i štedi bateriju bar što se osvjetljavanja displaya tiče) - napredak u odnosu na hw6915 gdje bi ista akcija automatski zaustavila reprodukciju muzike
... candybar form factor - meni osobno prednost, svaka hvala querty tipkovnicama no ako želite uređaj ipak većinu vremena koristiti kroz razgovor, querty je po meni samo višak (traži više prostora na uređaju, dvije ruke za korištenje i sl.) - naravno, ako uređaj koristite puno više za pismenu komunikaciju, querty je vrlo praktična stvar
... WM6 Outlook full HTML message support - konačno email poruke izgledaju baš onakvima kakve su poslane tj. nema više defaultne konverzije iz html u text format - osobno smatram ovo VELIKOM prednošću jer želim vidjeti poruku onakvom kakvu ju je pošiljatelj poslao a ne konvertiranom/reduciranom svedenom na čisti tekst (kao što je to slučaj na WM5 i starijim OSovima)
toliko za sada ...![]()
Prvo i osnovno...
- da li je netko uspio negdje nabaviti user manual, ali detaljni, onaj priloženi nije vrijedan spomena...
dalje, Kako pisati poruke normalno pomoću tipkovnice?- ili mi je konstantno uključen ENG T9 ili samo mogu unositi brojeve, a ne slova... To frustrira, za popiz*it, pardon... Već sam ljut...
sKetch ... calm down ...
user manual je poprilično dobar na priloženom CDu "Getting Started CD with Windows Mobile 6 Professional". Ima vrlo opsežni detaljni PDF kojeg pokreneš preko launcher aplikacije kad staviš CD medij u komp. ... nije u printanom obliku no ipak dobar ...
sms/email možeš tipkati preko tipkovnice tako da, kad otvoriš novu poruku, prvo isključiš X9 - držiš pritisnutu * i pojavi se menu sa popisom input opcija (XT9 English je prva, pa abc, pa 123, pa Symbols, pa Language itd.). Odabereš abc i dalje pišeš poruku kao na običnom mobitelu. Kada trebaš neki simbol, pritisneš par puta * sve dok se preko cijelog ekrana ne pojave simboli. Zgodno je što ti je cijeli red označen plavom pa samo pritisneš broj iznad simbola koji želiš. Ako je simbol u nekom drugom redu, najzgodnije je odskrolati 3-way-wheelom na lijevom boku uređaja (jer skrola redak po redak) i kad je označen redak sa simbolom kojeg trebaš samo pritisneš npr. 6. Probaj, zvuči kompliciranije nego što je. Također, zgodno je to što su npr. smileyi označeni kao simboli pa odabirom jednog smileja, ubace se u poruku svi znakovi npr. :-)) (laugh out loud)
... i sam se pitam kako disable-ati XT9 kao default upis
Prije svega, hvala na odgovoru, ali...
- na priloženom CDu nema PDFa. Ima ".CHM", odnosno Help file koji je rađen po principu "Što-je-Što", a ne "Kako ovo ili ono"... Mislim, nisam od jučer da ne znam
Ako ti zbilja imaš PDF, pošalji mi ga, molim te...
- glede ovoga sa xT9, držanje * (zvjezdice) pritisnutom ne rezultira ničim, nažalost...
Koji Firmware imaš? Kod mene je 0.77...
P.S. Ne zamjerite mi ako zvučim bezobrazno... ;-)
nema zamjerki ...
moram se ispraviti, u pravu si, radi se o CHMu no meni je dovoljno detaljan i koristan (npr. smart wheel ponašanje). Nisam našao baš PDF format no mislimo na isto
što se XT9 tiče, probaj držati * pritisnutu par sekundi, kako ti ne radi? meni uredno prikaže izbornik u donjem desnom kutu (zauzme cca 1/4 cijelog ekrana, poravnat uz donji desni rub, kao izbornici koje otvoriš desnom soft-key tipkom, onom ravnom bijelom crtom koja nije osvijetljena)... probaj opet, ne mogu vjerovati da ti ne radi...
što se firmware-a tiče, nisam 100% siguran no vjerujem da je isto 0.77 (nabavih uređaj kod nas, u jednom shopu tehničke opreme pa su vjerojatno svi primjerci za "Balkan" isti što se OSa/Firmware-a tiče)
... ako i dalje ne radi ... probaj onu nepopularnu metodu, prvo soft reset a ako ne upali, hard reset na tvorničke postavke (gube se svi podaci sa samoga uređaja)
... ako niti to ne upali, možda ti je neispravna tipka sa zvjezdicom - možeš li se uvjeriti da tipka kao tipka radi? (tipa mijenja li se u note-u način upisa abc, ABC, 123, i sl. svaki put kad pritisneš zvjezdicu? trebalo bi)
Bookmarks