zar je moguce da niko ne zna????
dajte molim vas hitno mi je
Evo dobio sam na poklon jedan MEDION PC P4 sa 256 MB dimm RAM-a
a dobio sam i informaciju da su ti racunari zasticeni, tj da se na njih ne moze ugradjivati RAM...
Koliko je to tacno me zanima... a evo jos nekih podataka koje sam uspio pribaviti od njega
Na maticnoj ne pise nista. ali kad upalim komp vidim ovo:
W63997 M7 V1.0H 092081
Malo sam googlao pa sam vidio da je ta ploca u tom racunaru ustvari MSI
Je li mi mozete malo pomoci???
###1410989180026
zar je moguce da niko ne zna????
dajte molim vas hitno mi je
###1410989180026
ok hvala ti puno... evo pronasao sam taj broj idem sad na ovaj drugi link...
a de mi reci sta ti mislis da li je moguce da ne moze se nadograditi RAM???
ma nema ovdje skoro pa nista... ima samo da skidam sebi drivere za razne hardwarske komponente... nema nista o podacima
evo nasao sam naziv ploce:
MSI MS-6399 je li moze sada neko nesto reci o njoj???
Zadnji uredio zerobravo : 25-01-2008 u 17:54
###1410989180026
nije valjda da niko ne ZNA???
###1410989180026
čovječe, rastavi kučište i pogledaj ima li slobodnih utora za ram...
imaju dva utora za ram... nema veze nesto mi se ovo ne svidja jer je dimm ram!!!
###1410989180026
Pa sto sad ima veze sto je dimm ram? Tako su ih pravili,i takvi su kakvi su. Vidio sam da cackas okolo po forumima i da si dobio dosta korisnih odgovora. Nista pametnije ti nemam za rec nego da ubodes ram kad ga nabavis i probas. Za eventualne probleme oko instalacije novih Windowsa se mozes javit na PM!Eto...![]()
ljudi evo sredio sam sve u vezi ovog racunara al mi se dogodio jedan mali problemcic koji se zove zvucna kartica... naime dosad sam koristio onu integrisanu, ali u zadnje vrijeme mi prekida sa radom tj... ne radi ev sad nikako... rastavio ja kuciste i pokusao da ubacim zvucnu externu kad prvo sto sam primjetio jeste da nema onog slota za zvucnu onaj crni malo poduzi... nema ga pa nema!!!
da li mogu ikako ubaciti kakvu zvucnu karticu???
###1410989180026
pa kaj nema nijedan pci slot?
ubiti, daj model matične ili bar fotku.
integrirana ne radi....dal si probal po driverima kopati?
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Ja sam već radio sa Medion PC-em i najnormalnije možeš dodavati količinu RAM-a ako ima slobodnih utora. Isto tako, taj crni dugački utor koji spominješ...sve mi se čini da je to ISA utor koji je izašao iz uporabe pred ohoho vremena.
Imaš li kakvih vijelih utora dugačkih 10-tak cm slobodnih?
Tu se onda može ugraditi zvučna.
MSI MS-6399 je model ploce....
a ovaj ima taj bijeli slot slobodan, al nemogu ja u njeg utjerat zvucnu karticu!!!
###1410989180026
Ploča je ova?
Zadnji uredio V3rt!g(o) : 03-05-2008 u 16:36 Razlog: ispravak linka
radi sada nije radio onda... mislim ovako koliko mogu procijeniti da nije... jer u mene ploca ima 2 slota za ram, ova tri.. i drugaciji je procesor... neznam mozda bi i mogla biti ta ploca... a gore sam dao koja je ploca!!!
link - ev mislim da je ovaj model ploce
###1410989180026
znaci sad su nove zvucne sa novim slotovima... e to nisam znao... vjerovatno cu to upravo i morati uraditi....
###1410989180026
pa nisu baš sad "nove zvučne" za "novi" PCI slot......
ok razumili smo se... to je to... moze Closed
EDIT:
ljudi da li mi neko samo moze pojasniti kako da provjerim da li mi je agp ili je pci expres onaj slot za graficku!!!
Zadnji uredio tnt_tunja : 12-05-2008 u 15:54
###1410989180026
Bookmarks