Pratite li medije u zadnjih tjedana dana sigurno ste primijetili i veliki porast nasilja u Zagrebu i drugim gradovima u hrvatskoj. Napadi na policajce i civile su poprimili već stvarno zabrinjavajuće posljedice. Radi li se čisto o nezadovoljstvu mladih socijalnim uvjetima ili nedostatku bilo kakve moralne odgovornosti većine ljudi koji u ovoj zemlji nešto znače? Da li se sve svodi na to da je veći „frajer“ osoba čiji roditelji imaju više novaca, a ako ne to onda barem luđak koji izlazi van s nožem, pištoljem i palicom u autu i ne libi se upotrijebiti ih ukoliko ga netko krivo pogleda ili možda njegovu pratilju?
Prije su se „nesuglasice“ rješavale šakama i u najgorem slučaju su ti mogli razbiti nos, danas je nažalost situacija drukčija. Pošto sam se bacio malo u filozofske vode, ukoliko nemate što pametno za napisati odgovorite barem na anketu, ukoliko je odgovor da, napišite i zbog čega![]()
p.s. molim moderatora da ovo ne prebacuje u Ankete jer se ipak radi o malo široj temi, anketa ju tu tek reda radi...

Odgovori uz citat
... meni je to žalosno, pogotovo kad se radi o curi... ono u vezi kamena u torbi na zrću neću ni komentirati...

no, kombinacija psihološkog pristupa i mog stava obično nabrijanoviće makne podalje od mene...
da i ne govorim. Evo neki dan je netko izboden nožem u baobabu na jarunu (opet). I di je tu čast poštenog fajta?? Strašno!

Bookmarks