Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8

Hybrid View

Forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2008
    Mobitel
    Z3
    Operater
    VIP
    Godina
    43
    Bodovi
    11.834
    Nivo
    26
    Bodovi: 11.834, Nivo: 26
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

HP 614c FB136AA, two day review i dojmovi

Pozdrav svima,

ovo mi je prvi post, ali sam se specijalno zbog njega registrirao na cafe.mobil da jednostavno nisam izdrzao a ne komentirati (izludjenost i pizdarije) uredajaj u topicu.

Dakle, mobitel sam posudio na par dana zato sto sam htio istestirati moze li on za skoro 2kkn manje ponuditi nesto kao TyTN II. Specifikacije na papiru su izvrsne, ali u praksi ipak.. ne.

- BT slusalice (bilo koje) spojene na njega imaju nevjerojatnije distorzije, stalno se disconnectaju a automatsko asociranje je pain-in-the-ass, isprobao sam sa Nokia BH-300 i onim jeftinjakom sto je dijeljen na WinDaysima
    - sam zvuk dok razgovaram je pretih makar sam oba slidera povecao na najjace, rjesenje mi je vanjski speaker staviti na najtise, kvaliteta zvuka je ocajna - ne znam jel bi to okarakterizirao kao bunar
    - i jedno i drugo cijelo vrijeme uz sebe imaju efekt kao da ste stavili mikrofon visoke osjetljivosti na novi maslenicki most za vrijeme najvece bure
    - kad upalim mobitel nekad nadje gsm mrezu, nekad ne, svaki tren sam ocekivao plavi ekran sa porukom "Insert SIM."
    - svako malo se mobitel zblokira i onda ga moram resetirati (naravno), ali se onda prilikom podizanja nekad vidi wifi modul, nekad ne, nekad se naknadno pojavi u wireless manageru. iritantno.
    - NE MOGU KORISTITI MOBITEL KAO JE***I DIAL-UP MODEM NA LAPTOPU. ono. wtf? na forumima kazu da je to disableano od strane microsofta jos od wm5 ali da 3rd party proizvodjaci (HTC, ocito) imaju mogucnost enableanja. 'hack' koji sam nasao na ovom forumu ne radi, ocito, kao niti drugima.
    - zvuk zvona je pretih, zvuk poruke je pretih (old-skul nokia sound, anyone?)
    - internet connectivity i konfiguracija je ok, googlemaps koji dolazi sa uredjajem je ok, ono sto iritira je stalno mijenjanje nacina rada, a to otprilike karikirano radi ovako: 3g 3g 3g gprs hsdpa hsdpa gprs edge edge hsdpa gprs hsdpa gprs 3g 3g 3g edge edge hsdpa.. ne bih nista rekao da sam u nekakvom pokretu ali sjedim na kaucu sa laptopom na stolicu a na njega je mobitel spojen usb-om i cijelo vrijeme stacionaran. ocito sad shvacate i zasto se mora cijelo vrijeme puniti..

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Apr 2008
    Mobitel
    Z3
    Operater
    VIP
    Godina
    43
    Bodovi
    11.834
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    part two follows:

- gps je jedina stvar koja je uvijek besprijekorno radila, bilo sa googlemaps, bilo sa garmin xt, bilo sa iGO-om, prijem je uvijek bio solidan, u zg-u sam uvijek spojen sa 5-6 satelita
    - fotic je solidne kvalitete, nema blic nego obicno svjetlo
    - jogdial (ne znam kako da to nazovem) implementiran u tipkovnicu je beskoristan
    - tipke sastrane su tako-tako, posebna pohvala 'mute on' tipki na vrhu
    - jogdial sastrane ne valja
    - voice commander - ALO? tko jos koristi voice-activated funkcije? engleski izgovor mi vise lici kao da rus govori priuceni njemacki.. nigdje nisam nasao opciju kako to dozivotno satrati
    - touchscreen je ok kvalitete, ali scrolanje po webovima je uzasno, bilo u internet exploreru bilo u operi mini
    - ekran je ok, iako je se meni hibridno rjesenje ekran+full numeric keypad vise svidjalo nego full ekran+qwerty tipkovnica tipke na ovom keypadu su pretvrde i podsjecaju me vise na najjeftiniju nokia 3110 classic nego na mobitel od 3,5kkn

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Apr 2008
    Mobitel
    Z3
    Operater
    VIP
    Godina
    43
    Bodovi
    11.834
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    conclusion:

Ovo mi lici kao na inzinjerski dobro rijesen proizvod koji je zbog preranih rokova izbacen na trziste prerano sa nedoradjenim softverom, pogotovo sto hp.com forumi vrve sa ljudima koji support za citavu 600 seriju nazivaju 'useless'.

Zivim u nadi da ce izaci super-turbo-poboljsani sw i rijeseni hw nedostaci u novijim revizijama, ali ovo trenutno pati od *previse* ozbiljnih djecjih bolesti.

Nadam se da cu nesto bolje vidjeti u Nokia 6110 Navigator koja je slicne cijene (doduse Symbian) i koju cu isprobati sljedeci tjedan, a ako ne, onda mislim da mi preostaje jedino produziti harach kod svog primarnog operatora za sljedece dvije godine i istu cifru novaca iskrcati za TyTN II.

Za one koji su citali sve ovo -> hail the 6310i!

Hvala na paznji

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Mar 2008
    Mobitel
    iPhone
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    što reći nego, drž' se ti HTCa i njegovog TyTN II, i Nokije ...

HPovi proizvodi uvijek su bili i uvijek će biti za one koji su spremni na neke kompromise, a ne potpunu savršenost uređaja

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Apr 2008
    Mobitel
    Z3
    Operater
    VIP
    Godina
    43
    Bodovi
    11.834
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    RX3715 je bio savrseni hp-ov uredjaj bez kompromisa!

Ova nova djidja mi se cini zaista prepun kompromisa i mana, a nije da nudi nesto znatno bolje od konkurencije, naprotiv..

Sto se tice opcenito HP-a, sve ostalo mi se cini sasvim solidnim, ukljucivo servere, printere i laptope..

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2008
    Mobitel
    Samsung i900 Omnia
    Operater
    VIP
    Godina
    50
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oprosti gospon trash, ali nikako se ne mogu složiti s tobom. Koristim HP uređaje nekoliko godina (hw6515, pa nakon njega hw6915 koji još uvijek koristim i 614c).

614c
    1. BT slušalica kod mene radi savršeno (imam od sony ericssona slušalicu), nikad mi se ne disconnecta
    2. Ne znam zašto ti je tih, ali znam da supruga non-stop prigovara da ga stišam.. (GPS u autu na 120km/h čujem razgovjetno, a na nekih 70% je naštiman voice volume, s tim da je zvučnik odozada na uređaju)
    3. Živim u Zaprešiću i kod mene je 3G zacementiran, bilo gdje da sam.
    4. Još uvijek ga u 30tak dana nisam imao potrebe soft resetat, osim kod dvije instalacije (to je program tražio i sam je resetirao)
    5. Koristim doma Wi-fi i radi savršeno, s tim da najnormalnije hvata i od kuma wi-fi a on živi 150 m od mene.
    6. Što se tiče jog diala i mene je u početku živcirao, ali sam se naviknuo i sad ga koristim non stop.
    7. Voice commander - ak ti ne treba ne koristiš ga. Nekom bu možda zatrebao. Isprobao sam ga, radi iznadprosječno dobro.

Naravno da uređaj ima nedostataka (SD ispod baterije, visoke stranice ekrana, slušalice nemaju poseban connect) i da će vjerojatno za godinu dana izači 624c ili nešto slično, ali za 3400 kn to je apsolutni BEST BUY.

TyTN II nema nedostataka? (a koja mu je cijena?)
    G.Adamski says Hi!

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Mar 2008
    Mobitel
    iPhone
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hear, hear
    JamesB007 - me thoughts exactly

a Trash, vidi se po nicku, odlučio je trashati sve što ikad posta na ovom forumu pod ovim nickom

Hardcore forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    P1i
    Operater
    T-mobile
    Godina
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Trash Pregledaj post
    - sam zvuk dok razgovaram je pretih makar sam oba slidera povecao na najjace, rjesenje mi je vanjski speaker staviti na najtise,
    kvaliteta zvuka je ocajna - ne znam jel bi to okarakterizirao kao bunar
    unutarnja slusalica je malo pretiha po mom misljenju isto, ali vanjski zvucnik je itekako jak...pogotovo sa navigacijom...i naravno kvaliteta vanjskog zvucnika je stvarno dobra...
    - kad upalim mobitel nekad nadje gsm mrezu, nekad ne, svaki tren sam ocekivao plavi ekran sa porukom "Insert SIM."
    - svako malo se mobitel zblokira i onda ga moram resetirati (naravno), ali se onda prilikom podizanja nekad vidi wifi modul, nekad
    ne, nekad se naknadno pojavi u wireless manageru. iritantno.
    mozda ti prijatelj mora posjetiti servis

- NE MOGU KORISTITI MOBITEL KAO JE***I DIAL-UP MODEM NA LAPTOPU. ono. wtf? na forumima kazu da je to disableano od strane microsofta
    jos od wm5 ali da 3rd party proizvodjaci (HTC, ocito) imaju mogucnost enableanja. 'hack' koji sam nasao na ovom forumu ne radi, ocito, kao niti drugima.
    e pa to onda idi bill gatesu prigovarati a ne nabijati na racun hp-a...mnemaju oni specijalne windowse samo za sebe
    - zvuk zvona je pretih, zvuk poruke je pretih (old-skul nokia sound, anyone?)
    a da pojacas mozda na onoj ikonici sa zvucnikom...
    - internet connectivity i konfiguracija je ok, googlemaps koji dolazi sa uredjajem je ok, ono sto iritira je stalno mijenjanje nacina
    rada, a to otprilike karikirano radi ovako: 3g 3g 3g gprs hsdpa hsdpa gprs edge edge hsdpa gprs hsdpa gprs 3g 3g 3g edge edge hsdpa..
    ne bih nista rekao da sam u nekakvom pokretu ali sjedim na kaucu sa laptopom na stolicu a na njega je mobitel spojen usb-om i cijelo
    vrijeme stacionaran. ocito sad shvacate i zasto se mora cijelo vrijeme puniti..
    meni baterija na mobitelu uz slusanjemjuze izdrzi 3 dana...neshvacam zasto se mora stalno puniti

-jogdial (ne znam kako da to nazovem) implementiran u tipkovnicu je beskoristan
    neznas ga koristiti
    - voice commander - ALO? tko jos koristi voice-activated funkcije? engleski izgovor mi vise lici kao da rus govori priuceni njemacki..
    nigdje nisam nasao opciju kako to dozivotno satrati
    ja to koristim i bez obzira na buku radi flawless kodpozivanja i svega...takodjer "neznas koristiti" slučaj
    - touchscreen je ok kvalitete, ali scrolanje po webovima je uzasno, bilo u internet exploreru bilo u operi mini
    - ekran je ok, iako je se meni hibridno rjesenje ekran+full numeric keypad vise svidjalo nego full ekran+qwerty tipkovnica tipke na ovom
    keypadu su pretvrde i podsjecaju me vise na najjeftiniju nokia 3110 classic nego na mobitel od 3,5kkn
    naviknes se na tipke bez problema u roku od 5-6 dana max

Ovo mi lici kao na inzinjerski dobro rijesen proizvod koji je zbog preranih rokova izbacen na trziste prerano sa nedoradjenim softverom,
    pogotovo sto hp.com forumi vrve sa ljudima koji support za citavu 600 seriju nazivaju 'useless'
    Support je za kitu...ukljucujuci i manuale
    Zivim u nadi da ce izaci super-turbo-poboljsani sw i rijeseni hw nedostaci u novijim revizijama, ali ovo trenutno pati od *previse*
    ozbiljnih djecjih bolesti.
    Nadam se da cu nesto bolje vidjeti u Nokia 6110 Navigator koja je slicne cijene (doduse Symbian) i koju cu isprobati sljedeci tjedan,
    a ako ne, onda mislim da mi preostaje jedino produziti harach kod svog primarnog operatora za sljedece dvije godine i istu cifru novaca
    iskrcati za TyTN II.
    you do that

RX3715 je bio savrseni hp-ov uredjaj bez kompromisa!
    Ova nova djidja mi se cini zaista prepun kompromisa i mana, a nije da nudi nesto znatno bolje od konkurencije, naprotiv..
    Sto se tice opcenito HP-a, sve ostalo mi se cini sasvim solidnim, ukljucivo servere, printere i laptope..
    rx3715je bio multimedia companion...ovo je business navigator...ako tebi treba mob za multimediu onda ostani na rx3715+mobitel neki, ovaj mob je cisto za poslovno/obrazovne
    potrebe i tu funkciju ispunjava savrseno...btw ako nadjes za 3.5k mobitel koji nudi iste mogucnosti ili priblizne svakako mi se javi

= Citat = Izvorno postao JamesB007 Pregledaj post
    2. Ne znam zašto ti je tih, ali znam da supruga non-stop prigovara da ga stišam.. (GPS u autu na 120km/h čujem razgovjetno
    , a na nekih 70% je naštiman voice volume, s tim da je zvučnik odozada na uređaju)
    3. Živim u Zaprešiću i kod mene je 3G zacementiran, bilo gdje da sam.
    4. Još uvijek ga u 30tak dana nisam imao potrebe soft resetat, osim kod dvije instalacije (to je program tražio i sam je resetirao)
    5. Koristim doma Wi-fi i radi savršeno, s tim da najnormalnije hvata i od kuma wi-fi a on živi 150 m od mene.
    6. Što se tiče jog diala i mene je u početku živcirao, ali sam se naviknuo i sad ga koristim non stop.
    7. Voice commander - ak ti ne treba ne koristiš ga. Nekom bu možda zatrebao. Isprobao sam ga, radi iznadprosječno dobro.
    Naravno da uređaj ima nedostataka (SD ispod baterije, visoke stranice ekrana, slušalice nemaju poseban connect) i da će
    vjerojatno za godinu dana izači 624c ili nešto slično, ali za 3400 kn to je apsolutni BEST BUY.
    TyTN II nema nedostataka? (a koja mu je cijena?)
    2. govorio je na unutarnji zvucnik...vanjskije savrsen
    3. ja sam sebi namjestio da je samo na gsm signalu...vjerujem (mozda je kriva sumnja) da na 3g trosi vise struje
    4. ja sam ga par puta morao resetirati...ugl 2-3 puta mi je igo zablokirao...al to je bice do programa
    5. WiFi je super...samo bas 150m...i don't think so

po meni samo su nedostatci manjak 3.5mm adaptera, pretiha slusalica, da makar radio ima i sd ispod baterije...pa koja je budala to tamo isla stavljati...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Odgovora: 100
    Posljednji post: 05-12-2008, 22:12
  2. HP IPAQ 614c i WI-FI
    By domagoj in forum Windows Mobile
    Odgovora: 14
    Posljednji post: 30-08-2008, 22:43
  3. Hp 614c vs N95 8GB vs SE P1 ??
    By dana in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 01-05-2008, 11:19