Ovaj tutorial se odnosi na pojačavanje zvuka na mp3-icama za slušanje na mobu,kako se na slušalicama kod samsunga zvuk slabo čuje ili bass ne valja ovaj tutorial bi to trebao ispraviti
Ovako za ovu radnju su potrebna dva programa
-Gold Wave
-MP3 Gain
Instalirajte Gold Wave i MP3Gain,nakon toga pokrenite Gold Wave,kad ste ga otvorili idite na File->Open i odaverite audio file (ogg/mp3/wma..) za obraditi
Ja sam za ovu akciju izabrao mp3 format
Gold wave dekompresira mp3-icu
i kada je otvorena to bi ovako trebalo izgledati
i sad imate toolbar u gold Wave-u "File,Edit,Tool,..itd" i sad idite na "Effect"->"Filter"->"Equalizer"
i kad ste otvorili "Equalizer" vidjet ćete ovaj panel
Sad odaberite u "Present" "Reduce Bass"
i sad namjestite sljedeće vrijednosti u panelu
Prvi red (stupac) -15.7 drugi red (stupac) -14.5 treći red (stupac) -9.5 i stavite master Db na 128 % i pritisnite ok
I Sad "File"->"Save As" i imate mogućnost formata u kojem će file biti spašen (poželjno je mp3) i imate jednu opciju "Atributes"
Stavite sljedeće vrijednost i
Sample Rate: 48000
Channels: Dual Channels
Bitrate Range 2560000
i kad je spašena otvorite mp3Gain idite na Fils->Add files
i sad kliknite na "track anal." i pričekajte dok ne dobijete info o mp3-ici (koliko db i ostalo) u mom slučaju jačina mp3-ice je 91.7 Db
Sad gore stavim u "Target Normal Volume" stavim oko 105.6 Db jer je to optimalno i desni klik na mp3-icu i apply track gain i izađem iz programa.
Zaključak:MP3Gain-om se može povećati jačina mp3-ice ali bass će "zujati" ovim tutorialom sam to izbjegao,smanjio sam bass i povećavanjem jačine zvuka u mp3Gain-u povećao sam smanjeni bass zajedno s jačinom zvuka i time izbjegao da mi bass "zuji"
================================================== ===

Odgovori uz citat
Bookmarks