Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 9 od 9
    Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Apr 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Zvučna kartica 5.1 - molim pomoć

Bok, ljudi!

Posto sam produzio MAXadsl ugovor, za koji dan trebaju mi stici Logitech X-530 5.1 zvucnici..
    E sad mene zanima koju biste mi 5.1 karticu predlozili za nekih 200kn.. Dakle cisto neka koja podrzava tu opciju, nista specijalno ne trazim..
    Ono sto sam ja vidio je:
    -Terratec Aureon 5.1
    -Creative Labs SB live
    -Creative Labs Audigy SE

Hvala unaprijed!

Super-forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    X6 - 32GB
    Operater
    BH Telecom & m:tel
    Godina
    36
    Bodovi
    24.138
    Nivo
    37
    Bodovi: 24.138, Nivo: 37
    Ukupna aktivnost: 52,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    -Creative Labs SB live
    -Creative Labs Audigy SE

jednu od ove dvije si uzmi... jako solidne!
    ###1410989180026

31 days registered

Datum registracije
    Apr 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Malo da refreshnem temu... Isprobao sam zvucnike, i ne mogu se oteti dojmu da je bass jako sklon "iskrivljenjima" ili kako se to vec naziva, pogotovo pri malo zahtjevnijim stvarima... Ono sto je jos nevjerojatnije, da to na X-230 (koje sam dosad imao) uopce nisam primijetio!!
    Pa jel moguce da izmedu 2 sub-a iste serije od istog proizvodaca moze postojati takva razlika..?
    Jos nesto: posto mi ova 2 zadnja zvucnika stvaraju guzvu u sobi, da li je moguce da ih iskljucim, i namjestim u postavkama kartice 2.1, i da se zvuk tako i ponasa, tj. da 2 prednja i sub normalno "sviraju"..? Ili je to "5.1 ili nista" opcija?

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Phnx2 Pregledaj post
    Jos nesto: posto mi ova 2 zadnja zvucnika stvaraju guzvu u sobi, da li je moguce da ih iskljucim, i namjestim u postavkama kartice 2.1, i da se zvuk tako i ponasa, tj. da 2 prednja i sub normalno "sviraju"..? Ili je to "5.1 ili nista" opcija?
    Moguće je to podesiti preko drivera od zvučne ili matične (ako ti je zvučna integrirana na matičnu) ili probaj vidjeti što ti windowsi nude:
    Control panel - Sounds and audio - Volume - tu odaberi na dnu Advanced postavke "Speaker settingsa" - promjeni setup zvučnika.
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    N70, E71
    Operater
    TELE 2, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Phnx2 Pregledaj post
    Malo da refreshnem temu... Isprobao sam zvucnike, i ne mogu se oteti dojmu da je bass jako sklon "iskrivljenjima" ili kako se to vec naziva, pogotovo pri malo zahtjevnijim stvarima... Ono sto je jos nevjerojatnije, da to na X-230 (koje sam dosad imao) uopce nisam primijetio!!
    Pa jel moguce da izmedu 2 sub-a iste serije od istog proizvodaca moze postojati takva razlika..?

Nisam primijetio nikakva "iskrivljenja" nego je jednostavno bas prejak, osim kad ga držim skroz na minimumu (na drugoj oznaci po redu). Zbog toga sateliti ne dođu do izražaja i dominiraju niski tonovi. Prema specifikacijama sa logitechove stranice woofer je u 2.1 sustavu 20W a sateliti 12W pa zato (pretpostavljam) nema preizraženog basa dok na ovom 5.1 sustavu zvučnika kod slušanja muzike rade 2 satelita od 7,4W s wooferom od 25W. Sateliti su preslabi prema wooferu za stereo. S druge strane u filmovima i igrama kod 5.1 zvuka je to odlično jer se dobije snažan bas koji je najvažniji za zvučne efekte raznih eksplozija i slično.

Prema mom iskustvu sa ovim zvučnicima:za elektronsku glazbu u kojoj dominira bas ovi zvučnici su idealni dok za ostale vrste glazbe nisu dobar izbor - ne zbog kvalitete satelita koji odlično reproduciraju vokal i visoke tonove nego zato što su preslabi (sateliti).

31 days registered

Datum registracije
    Apr 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao blueled Pregledaj post
    Nisam primijetio nikakva "iskrivljenja" nego je jednostavno bas prejak, osim kad ga držim skroz na minimumu (na drugoj oznaci po redu). Zbog toga sateliti ne dođu do izražaja i dominiraju niski tonovi. Prema specifikacijama sa logitechove stranice woofer je u 2.1 sustavu 20W a sateliti 12W pa zato (pretpostavljam) nema preizraženog basa dok na ovom 5.1 sustavu zvučnika kod slušanja muzike rade 2 satelita od 7,4W s wooferom od 25W. Sateliti su preslabi prema wooferu za stereo. S druge strane u filmovima i igrama kod 5.1 zvuka je to odlično jer se dobije snažan bas koji je najvažniji za zvučne efekte raznih eksplozija i slično.

Prema mom iskustvu sa ovim zvučnicima:za elektronsku glazbu u kojoj dominira bas ovi zvučnici su idealni dok za ostale vrste glazbe nisu dobar izbor - ne zbog kvalitete satelita koji odlično reproduciraju vokal i visoke tonove nego zato što su preslabi (sateliti).
    Znaci u 5.1 sustavu sateliti rade slabije, iako je rijec o istim kapacitetima snage, sudeci po dimenzijama..? Woofer je vecih dimenzija, pa mi je jasno da je i jaci.. Da li je stvar mozda u tome sto se u 5.1 snaga rasporeduje na 5 satelita..?

EDIT: Sad sam procitao specs-e: kod x-230 sateliti su po 6W, kod x-530 su po 7,4W.
    Zadnji uredio Phnx2 : 04-05-2008 u 14:59

Super-forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    X6 - 32GB
    Operater
    Godina
    36
    Bodovi
    24.138
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    neznam... mozda su ti zvucke malo sjebane... mislim da se to ne bi smjelo desavat... a koju si uzeo zvucnu?
    ###1410989180026

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    N70, E71
    Operater
    TELE 2, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim da ne bi smjelo bit problema sa zvukom neovisno o tome koja je zvučna u pitanju ali moguće je da ako je neki jeftinjak za 50ak kuna da je zvuk loš.

Ja imam spojene x530 na Creative Audigy2ZS i zaista nemam prigovora na kvalitetu zvuka - zvuk je čist i bez izobličenja. Osim što je kad se woofer malo pojača zvuk sa satelita "prigušen" zbog jakog basa.

Možda da probaš reinstalirat drivere od zvučne ili pogledat u setupu da nije nešto krivo podešeno - da nije možda krivi profil izabran npr. headphones umjesto desktop speakers.

Meni su se javila krčanja i izobličenja kad sam instalirao srs audio sandbox kako bih dobio stereo zvuk da svira na svim zvučnicima - očito se taj program "ne voli" sa driverima od moje zvučne. Anomalije su bile prisutne i kad bih efekt smnanjio na nekih 30% - samo sam dobio tiši zvuk puno lošiji nego što je inače iz dva satelita. Ako to imaš instalirano probaj kakav je zvuk bez toga.
    Zadnji uredio blueled : 04-05-2008 u 17:49

Super-forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    X6 - 32GB
    Operater
    Godina
    36
    Bodovi
    24.138
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma ne bi smjelo nikako da krci... bez obzira na zvucnu... mozda su ti uvalili kakve zvucke!!!
    ###1410989180026

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Zvučna kartica
    By vasco in forum Stolna računala
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 27-01-2008, 11:45
  2. Zvučna kartica
    By Black_Hawk in forum Stolna računala
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 29-08-2007, 00:36
  3. Zvučna kartica???