-Creative Labs SB live
-Creative Labs Audigy SE
jednu od ove dvije si uzmi... jako solidne!
Bok, ljudi!
Posto sam produzio MAXadsl ugovor, za koji dan trebaju mi stici Logitech X-530 5.1 zvucnici..
E sad mene zanima koju biste mi 5.1 karticu predlozili za nekih 200kn.. Dakle cisto neka koja podrzava tu opciju, nista specijalno ne trazim..
Ono sto sam ja vidio je:
-Terratec Aureon 5.1
-Creative Labs SB live
-Creative Labs Audigy SE
Hvala unaprijed!
-Creative Labs SB live
-Creative Labs Audigy SE
jednu od ove dvije si uzmi... jako solidne!
###1410989180026
Malo da refreshnem temu... Isprobao sam zvucnike, i ne mogu se oteti dojmu da je bass jako sklon "iskrivljenjima" ili kako se to vec naziva, pogotovo pri malo zahtjevnijim stvarima... Ono sto je jos nevjerojatnije, da to na X-230 (koje sam dosad imao) uopce nisam primijetio!!
Pa jel moguce da izmedu 2 sub-a iste serije od istog proizvodaca moze postojati takva razlika..?
Jos nesto: posto mi ova 2 zadnja zvucnika stvaraju guzvu u sobi, da li je moguce da ih iskljucim, i namjestim u postavkama kartice 2.1, i da se zvuk tako i ponasa, tj. da 2 prednja i sub normalno "sviraju"..? Ili je to "5.1 ili nista" opcija?
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Nisam primijetio nikakva "iskrivljenja" nego je jednostavno bas prejak, osim kad ga držim skroz na minimumu (na drugoj oznaci po redu). Zbog toga sateliti ne dođu do izražaja i dominiraju niski tonovi. Prema specifikacijama sa logitechove stranice woofer je u 2.1 sustavu 20W a sateliti 12W pa zato (pretpostavljam) nema preizraženog basa dok na ovom 5.1 sustavu zvučnika kod slušanja muzike rade 2 satelita od 7,4W s wooferom od 25W. Sateliti su preslabi prema wooferu za stereo. S druge strane u filmovima i igrama kod 5.1 zvuka je to odlično jer se dobije snažan bas koji je najvažniji za zvučne efekte raznih eksplozija i slično.
Prema mom iskustvu sa ovim zvučnicima:za elektronsku glazbu u kojoj dominira bas ovi zvučnici su idealni dok za ostale vrste glazbe nisu dobar izbor - ne zbog kvalitete satelita koji odlično reproduciraju vokal i visoke tonove nego zato što su preslabi (sateliti).
Znaci u 5.1 sustavu sateliti rade slabije, iako je rijec o istim kapacitetima snage, sudeci po dimenzijama..? Woofer je vecih dimenzija, pa mi je jasno da je i jaci.. Da li je stvar mozda u tome sto se u 5.1 snaga rasporeduje na 5 satelita..?
EDIT: Sad sam procitao specs-e: kod x-230 sateliti su po 6W, kod x-530 su po 7,4W.
Zadnji uredio Phnx2 : 04-05-2008 u 14:59
neznam... mozda su ti zvucke malo sjebane... mislim da se to ne bi smjelo desavat... a koju si uzeo zvucnu?
###1410989180026
Mislim da ne bi smjelo bit problema sa zvukom neovisno o tome koja je zvučna u pitanju ali moguće je da ako je neki jeftinjak za 50ak kuna da je zvuk loš.
Ja imam spojene x530 na Creative Audigy2ZS i zaista nemam prigovora na kvalitetu zvuka - zvuk je čist i bez izobličenja. Osim što je kad se woofer malo pojača zvuk sa satelita "prigušen" zbog jakog basa.
Možda da probaš reinstalirat drivere od zvučne ili pogledat u setupu da nije nešto krivo podešeno - da nije možda krivi profil izabran npr. headphones umjesto desktop speakers.
Meni su se javila krčanja i izobličenja kad sam instalirao srs audio sandbox kako bih dobio stereo zvuk da svira na svim zvučnicima - očito se taj program "ne voli" sa driverima od moje zvučne. Anomalije su bile prisutne i kad bih efekt smnanjio na nekih 30% - samo sam dobio tiši zvuk puno lošiji nego što je inače iz dva satelita. Ako to imaš instalirano probaj kakav je zvuk bez toga.
Zadnji uredio blueled : 04-05-2008 u 17:49
ma ne bi smjelo nikako da krci... bez obzira na zvucnu... mozda su ti uvalili kakve zvucke!!!
###1410989180026
Bookmarks