A koji model su zvučnici?
naime, frajer mi hoce stavit 2 ovala Alpinova za plocu svaki 360W s ugradnjom za 600 kn ?dali se to isplati
IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT..... LIFE IS LIKE A BOX OF CHOCOLATE ....
joj neznam sad napamet, uglavnom novi jesu a model je isto cini mi se novi...
kolko znam direkt na radio, radio ima nekakvo svoje malo pojacalo vec unutra
To je sitno neko pojačalce... Alpina je inače stvarno top-firma, ali imaju i oni low-end šrota.... Dam se kladit, za te pare, da imaju SPL ispod 90db, rekao bih 87 ili 88 db. Aj provjeri pa javi, baš me zanima. I kolika je sinusna snaga (pošto sumnjam da je 360W sinus)
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
imam pioneer ovale ''snage 360W'' sinus im je 87w
pozz
Ovako imam jedno pitanje!
Pa može li tko objasnit kako spojit 4 kanalno pojačalo sa wooferom u autu.
2 i 2, ako nema poseban izlaz za sub.
Dakle, ako imaš 2 zvučnika + sub, onda staviš po jedan zvučnik na svaki kanal, a preostala dva u bridge na pojačalo. Ako se pojačalo smije bridgat - to treba pisati u papirima.
A ako imaš 4 zvučnika + sub, onda bi najbolje bilo kupit dodatno monokanalno pojačalo za sub, no ako ne ide, onda ideš sa po 2 zvučnika na jedan kanal (recimo prednja dva na jedan kanal, zadnja dva na drugi kanal), i opet sub na bridge. Ili možeš stavit npr. prednje svaki na svoj kanal, zadnja dva na jedan kanal, i sub na jedan. Ili prednja dva na 1 kanal, zadnje svaki na svoj, sub na svoj. Ja bih stavio po 2 na kanal a sub u bridgana dva, no svakako najbolja solucija je kupit pojačalo samo za sub. To već za 350kn dobiješ neko dvokanalno koje se briga u monokanal, i dobije finu snagu.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Bookmarks