Da se pohvalim 29.11. sam diplomirao , i šta prvo čovjek napravi ( nakon što se par dana) ode na općinu i da mi se upiše sprema i zanimanje .. no zašto da bude jednostavno kad može bit jebeno komplicirano ...
prije nekih cca mjesec dana izašao je novi "Zakon o stručnim nazivima i akademskim stupnjevima" koji vrjedi prvenstveno za nove studente tj oni koji idu po bolonjskom procesu dok za nas vrijedi stari zakon koji nam omogućava da ga završimo po starom programu i da upišemo svoja zanimanja
i naši u opčini tj u gradu zagrebu su to normalno protumačili da svima novim "svježe" diplomiranim ne mogu upisat zanimanje u radne knjižice dok se ne izjasni rektorsko vijeće (il kako se ti carevi nazivaju) no opet naglašavam krivo tumačenje našeg grada ... da ironija bude veća npr. u karlovcu , zaboku .... bez problema ljudi upisuju u radne knjižice svoja zanimanja te se mogu npr prijavit na burzu , zaposlit ..
no postoji još jedna ironija da je sam ministarstvo poslalo naputak da se normalno upisuju ljudima zanimanja te da zakon prvenstveno vrijedi za bolonjce , al ne kripli uredno tjeraju svoju ..
e kako boli činjenica da se jebeš kojih 4 i pol godine , daš 50000kn za faks i administrativne budale tjeraju svoje ...
normalno to vrjedi za sveučilište , veleučilišta i visoke škole na području zagreba .
... evo teksta šta je dekan napisao da nas bar malo smiri
Zbog teškoća u svezi s upisom zanimanja u radnu knjižicu svih osoba u Hrvatskoj koje su završile studij nakon stupanja na snagu Zakona o stručnim nazivima i akademskim stupnjevima obratilo nam se nekoliko studenata koji nisu mogli upisati zvanje u radnu knjižicu ponajprije u Zagrebu u Gradskom uredu za udravlje, rad, socijalnu zaštitu i branitelje - Odjel za rad u Vodnikovoj ulici. Na drugim mjestima i u drugim gradovima navodno se to može napraviti, jer tamo rade drugi službenici.
Još prije desetak dana zatražili smo hitnu intervenciju i tumačenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa koje je 20.11. 2007. dalo pismeni naputak iz kojeg nedvojbeno proizlazi da svi studenti koji su upisali bilo koji studij na bilo kojem visokom učilištu u Hrvatskoj po programu koji je donesen prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju imaju pravo dovršiti studij po tom programu i steći stručni naziv po propisima koji su vrijedili prije stupanja na snagu tog Zakona.
Stoga nema razloga za zabrinutost. Ima razloga za ljutnju zbog neprincipijelnosti. Zbog toga bi u pravnoj državi netko trebao snositi konzekvencije.
Vjerujemo da će se ove neusklađenosti između dvaju ministarstava uskoro riješiti. U slučaju da to potraje, upućujemo sve studente koji nisu mogli ostvariti svoje pravo da se obrate izravno odgovornoj osobi u Gradskom uredu za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje

) ode na općinu i da mi se upiše sprema i zanimanje .. no zašto da bude jednostavno kad može bit jebeno komplicirano ...
Odgovori uz citat
Bookmarks