Evo, pošto sam uzeo navedeni mob, da kažem nekoliko riječi o njemu...
Dizajn
Na pravi pogled mobitel izgleda neobično. Počevši od oštrih linija, tipkovnice, stražnje strane, uključujući oblik kamere i blica. Moram priznati kada sam mob prvi puta vidio u izlogu, djelovao mi je dosta plastično, pogotovo verzija u bijeloj boji. No, kada sam ga uzeo u ruke, shvatio sam da sam se prevario i da je izrada na zadovoljavajućoj razini. Malu zamjerku bih dao tipkama, koje djeluju malo plastično, no to se može razumijeti radi takvog dizajna tipkovnice. Napomenuo bih i zamjenjice "trake" na maski koje dolaze u tri boje - plavoj, zelenoj i ljubičastoj. Također, prednja strana i ekran nisu ravni nego imaju oblik "mosta" (ne znam kak bi to opisao) što daje još svježine, već ionako originalnom dizajnu. Dao bih još dvije zamjerke: prva je za joystick koji je dosta tvrd i trebat će malo vremena da se ljudi na njega naviknu, dok druga ide utoru za memorijsku karticu koji se nalazi ispod baterije, tako da treba vaditi bateriju svaki puta kada želite izvaditi memorijsku karticu.
Oprema
Uređaj, baterija, punjač, stereo slušalice, 3 izmjenjive trake, uputstva.
Baterija
Sa mobitelom dolazi Li-Ion baterija od 700mAh. Ja sam ga dosad jedanpu punio i trajala mi je 2 dana, no kada se dobro isformira, mislim da će držati 2 i pol do 3 dana bez problema.
Funkcionalnost
Software je klasičan Series40, jednostavan i brz kao što smo navikli. Što se tiče funkcija koje posjeduje ovaj mobitel, može se usporediti sa Nokijom 6233/6234, jedino što ima blic i još nekoliko sitnica (konverter veličina, nekoliko igrica više itd.). No, postoje neke razlike. Najveću razliku sam primjetio kod zaslona slikanja. Uzeo sam 6234 i 7500 i stavio jedan kraj drugog dok bih slikao identičan objekt. Može se primjetiti kako 7500 ima puno kvalitetniji prikaz, izraženije boje, dok je slika na ekranu na 6234 puno blijeđa. Sad ne znam da li je to do softvera, pošto oba mobitela imaju identičan ekran i identičnu kameru. Trebao bih slike prebaciti na PC, pa da se onda vidi da li su razlike zbilja tako drastične. Također, Nokia 7500 nema IrDu, samo bluetooth.
Zaključak
Mislim da se radi o odličnom trendy mobitelu koji je možda malo precjenjen (oko 2100-2200kn u dućanu), no mislim da ga opravdava dizajn, jer trenutno na tržištu ne postoji ništa slično. Kako se kaže "svaka roba ima svog kupca", tako će i ovaj model naći svoje poklonike.

Odgovori uz citat
Bookmarks