Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 14 od 14

Hybrid View

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    HTC Evo 3d, Samsung u900
    Operater
    097, 092
    Godina
    41
    Bodovi
    56.072
    Nivo
    57
    Bodovi: 56.072, Nivo: 57
    Ukupna aktivnost: 6,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

kavez za činčile :)

dakle ovako... nabavila sam cincilu...i imamo kavez...kavez smo dobili od deckovog sogora koji je prije imao zeceve...e sad, taj kavez je ipak premali za moju zivinu koja jako voli skakutati po njemu i raditi gluparije, pa bih ja trebala napraviti novi i veci...

ne zelim kupiti gotovo, jer kao prvo, to nije to...a kao drugo, jako su skupi veliki kavezi...

e tako...ja sam sad nacrtala doma i sve izracunala koliko mi cega treba...pa me sad zanima, cijena ako itko zna... i koliko se placa da ti odmah izrezu sve na velicinu koju im kazes???dakle ovako...

trebalo bi mi drvo recimo drvo jabuke, jele, sekvoje, ljesnjak (kako god...dud??? ), guava...nesto od tog...koliko dode na metre??trebala bi mi debljina od 2cm...htjela bih da je obradeno...

i koliko bi kostala zica...ona onak sa rupicama, znate kakve su na kavezima....uglavnom, zanima me cijena, koliko po metru...bilo bi dobro da je recimo 2x2cm...

zatim, zanima me kako se zove ono s cim se zakljucaju vrata ne lokot ili tako nesto, vec ono sto ide u vrata, a drugi na stok, pa se gurne i ude u rupu i nemreju se vrata otvorit...ima na nekim public WCima, ako netko zna kak se to zove i cijena...

a fakat sam tutlek...uglavnom, zanima me ako je netko vec radio neki slicni kavez ili nesto, da podijeli sa mnom svoja iskustva
    Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
    R.I.P.-16.10.2007.

Apple Moderator
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    iPhone 5s
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    109.480
    Nivo
    80
    Bodovi: 109.480, Nivo: 80
    Bodovi: 109.480, Nivo: 80
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ev ovak. moj djed ti je prije uzgajao cincile imali smo oko 200 kom. onda su pocele neke kozne bolesti pa smo sve rasprodali, a kavezi su ostali. znaci oko 200 komada. ali smo ih dali ciganima sto skupljaju glomazni otpad. da si rekla mjesec-dva ranije poslao bih ti cijeli kamion tih kaveza

da, glodale su neko drvece, sad ne znam napamet koje, ali smo ga nabaljali kod stolara. onako kockice male. i onaj siporeks (ako se tako zove), onaj "kamen" sto pluta na vodi
    iPhone 5s 16 GB

Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    HTC Evo 3d, Samsung u900
    Operater
    097, 092
    Godina
    41
    Bodovi
    56.072
    Nivo
    57
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bemu misa...e da sam znala spasio bi mi par kunica iz depa...

da...cince ne smiju svako drvece papati, pa sam nabrojala ove za koje znam da smiju...ne znam koji su kod nas najjeftiniji...mozda se sutra zaletim u pevec, bauhaus i gramat pogledat dal imaju kaj...tek toliko da vidim cijene, jer trenutno nemam love ni za kotacice
    Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
    R.I.P.-16.10.2007.

Motorator Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam kaveze (odnosno terarije) za sve svoje reptile radio sam - jedino sam za hranu (miševe) kupovao. A najlakši način je bio od nekog ormara: uzeo bih ormar, skinuo vrata i stavio kakva mi odgovaraju - i to je to. Ostaje samo uređenje, accessories itd. Za zmije sam imao vrata koja su bila dva stakla, debela, u šinama - nešto kao one vitrine u dućanima npr. sa mobitelima. Ti možeš, recimo, samo nabaviti daščice 2x2cm, napraviti okvir (kao ramu za sliku, recimo) pa unutra napeti tu žičanu mrežu koju kupiš u Bauhausu, Pevecu i slično. Čas posla, jeftino, čvrsto.
    Možda to ne odgovara, ne znam, samo dajem ideju... A što se ormara tiče, ako nemaš neki stari negdje u podrumu (čak i stari kuhinjski odgovara), svako malo vani ima onog glomaznog otpada - pogledaj i uzmi, osim ak ti je neugodno. Meni nije bilo, jer sam u jednom trenu imao preko 40 takvih terarija, a nije mi padalo na pamet kupovat toliko ormara da ih "uništim"
    Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni

Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    HTC Evo 3d, Samsung u900
    Operater
    097, 092
    Godina
    41
    Bodovi
    56.072
    Nivo
    57
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    razmisljala sam o tome da uzmem neki stari ormar...nasao bi se vec...ali bi onda opet sve morala maknuti osim ostaviti zadnju stranicu...a buduci je na straznjoj stranici iverica, a cincile ne smiju to grickati i to bih morala zamjeniti...jer, ako samo stavim nova vrata, nemam kamo staviti pojilicu, hranilicu, posudu za sijeno i slicno...a i sve ostaje zatvoreno osim vratiju...a njima treba zraka, pogotovo po ljeti kad je full vruce i kad im treba da cirkulira zrak, jer ako temp bude iznad 25° moze se dogoditi da cincila ugine

planirala sam napraviti kavez velicine 160x100x60...i onda nabaviti jos jednu cincilicu...

zna li netko dal ima sve to na jednom mjestu???da ne moram primjerice u pevecu kupovati mrezu, u bauhausu pante, kotacice i slicno, a drvo u gramatu...nego da sve bude na jednom mjestu, a koliko toliko jeftino??

imao si zmije????jao, blago tebi...ja sam full dugo htjela imati zmije, gustere ili pauke, ali sam odustala jer ne znam kako bih ih hranila...crvi mi se gade, misevi mi se gade, zohari mi se gade...pa ono a tako bi voljela da mi se nesto takvo "ogavno" penje po rukicama, ako se uuopce zele dirati...

uglavnom, onako kako sam si ja zamislila, kavez bi trebao izgledati kao volijera (ako se tako zove) za ptice...onak s onim krovom gore

ali BD, dao si mi ideju, svakako...pogledat cu gore na tavanu dal ima neki stari ormar, veliki, pa da mi barem posluzi kao okvir...da bar na tome ustedim trebalo bi mi oko 4m zice...a mislim da je zica oko 50kn metar, dakle 200kn...sto mi se ne cini tako puno...

samo, zna li itko, cime da rezem zicu a da ona ne bude onako ostra na rubovima, da cinc slucajno ne zapne na nju i ozlijedi se...??
    R.I.P.-16.10.2007.

Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tko rano rani, zajebo je pjetla

Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    HTC Evo 3d, Samsung u900
    Operater
    097, 092
    Godina
    41
    Bodovi
    56.072
    Nivo
    57
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ima dobrih prim jera hvala...

bila sam danas u pevecu, malo otisla pogledat cijene...zicu nisam uspjela nac to cu morat negdje drugdje...i nisam nasla one magnete sto idu na ormare, onak na dno vrata pa se drze, ako tko zna di ima, neka slobodno kaze

sarke (pannti) su po 5kn, L profili po 10, lajsne oko 40ak , kutnici 3kn, zasun mali cak 20kn grozno...bit ce to skup sport...bas sad idem malo racunati koliko bi doslo...pa cu morati zicati starce da mi daju lovu
    R.I.P.-16.10.2007.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Aug 2006
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma nije skupo, stari i ja smo za max 250 kn sklepali sve
    samo trebas znat varit

dakle oformis kostur od sipki koje zavaris, i preko stavis mrezu, zove se rabic mreza ja mislim, e sad ova nasa se nije dala varit pa smo koristili plasticne spajalice da ju pricvrstimo

evo kak to zgleda

i evo kak napravit osigurac za vrata

kazem ti trebalo bi te ispast jedno 3-4 puta manje novaca nego kad ides kupit kavez

Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    HTC Evo 3d, Samsung u900
    Operater
    097, 092
    Godina
    41
    Bodovi
    56.072
    Nivo
    57
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vidis, ovo mi se svida...dobra ideja...a daj reci di se moze kupiti ta zica???i sipke??imam susjeda koji bi mi to mogao zavariti, da ne moram se ja s tim prtljati...cini mi se puno jeftinije nego onako kako sam ja zamislila...iako, ja bih napravila puno veci kavez pa bi vjerovatno ispalo vise...kavez bi trebao biti dimenzija (vxšxd) 150x100x60...

a daj mi reci, kako staviti vrata? jel se i pant nekako zavari ili kako???
    R.I.P.-16.10.2007.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Aug 2006
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mozes ga i zasarafit, recimo ja sam vario

vidi zica je glavni trosak imas ju za kupit u smith commercu
    neznam di je to stari je kupio

zasun ne kupuj najlakse ga je napravit, uzmes zicu od vjesalice i svines ju, i to je to, kasnije uzmes zicu i oblikujes ju kako ti pase, imas na zadnjoj slici kak sam ja napravio

mene je ispalo ispod 250 kn bas sam sa starim pricao

Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    HTC Evo 3d, Samsung u900
    Operater
    097, 092
    Godina
    41
    Bodovi
    56.072
    Nivo
    57
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a di si kupio te sipke, i kolika je odprilika cijena...racunam kako bi mi se vise isplatilo...drveni okvir (koji mi je puno ljepsi) ili ovak metalni...a s obzirom da su novci presudni...

di je taj smith commerce, trazih na googlu ali nema...

cula sam da je metar zice oko 50kn...a ako bi isla na drveni okvir to bi bilo jos oko 300kn samo to drvo...dakle, 500kn bez vijaka,profila,i slicno... :
    R.I.P.-16.10.2007.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Aug 2006
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    u stupniku je moj stari nasao to, u smith commercu

trebalo bi bit u pevecu jos, u bauhausu...... trazi rabic mrezu, zicanu mrezu
    sipke sam nasao doma al nebi trebalo to bit skupo, mozes i od cijevi napravit

od drva nebi preporucio jer ti to bude cincila glodala, zeljezo nebude 100%

vidi ako mozes kupit kavez u shopu koji ti odgovara velicinom, napravi to (skuplje ali elegantnije i bolje rjesenje)
    jer tesko da ces doma uspjet sklepat kavez koji ce bit dobar ko i kupljeni

ja sam ga doma radio jer mi nista velicinom nije odgovaralo, ili premali ili preveliki

Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    HTC Evo 3d, Samsung u900
    Operater
    097, 092
    Godina
    41
    Bodovi
    56.072
    Nivo
    57
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a ja bi full veliki kavez, a takvog nema u petshopu...ima neki srednji i dode 800kn...a za te novce ja napravim puno veci kavez...znam da je elegantnije, ali nije to to hehe

sutra idem malo hodati po ducanima i viditi sta ima i koliko kosta...a starog cu zicati ako ima mozda na poslu neke lajsne pa da ih "posudi" hehe
    a zicu cu morati kupiti
    R.I.P.-16.10.2007.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Aug 2006
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ok
    ak trebas neki savjet samo pitaj
    vidio sam stvarno jako jako puno home made kaveza pa ti mogu udjelit koji savjet

pozdrav

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove