jel ti mozda graficka uzima od RAMa??
tako i mom decku na laptopu, ima 1gb a pokazuje mu 800 i nesto...mozda je do toga...ali di se to stela, ne znam...
Bios normalno očita svih 4GB rama, no u winsima pod info prikazuje 3,5 GB. Radi se o XP wulgaris. Jel zna netko kako poštelati to? malo me to sekira![]()
jel ti mozda graficka uzima od RAMa??
tako i mom decku na laptopu, ima 1gb a pokazuje mu 800 i nesto...mozda je do toga...ali di se to stela, ne znam...
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
err... možda su windoze limitirane da vide max 3.5 GB. pogotovo ako je riječ o ne-SP ili SP1 windozama, te ni disk ne vide više od mislim 120 GB.
Problem ju u windowsima,predpostavljam da imas 32-bitne za iskoristiti cijeli ram trebaju ti 64bitni win i procesor isto 64bitni..
Zadnji uredio Gocznet : 13-10-2007 u 11:11
ja imam 32-bitne windoze i normalno mi pokazuje da imam 1GB rama![]()
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
@gocznet i zapp ........upravo našao nešto na stranom forumu i ljudi imaju sličnih problema no svakome prikazuje različito......
gocznet, imam 32-bitne XP i Core2duo....največa utjeha je da izgleda sistem ipak koristi ukupni RAM bez obzira na to koliko windowsi prikazuju, to je što sam uspio naći na netu
...ufff, eto sad....gocznet je u pravu, no ne kužim obzirom da su računala imala i po 4GB rama i prije pojave 64-bit procesora i OS-a !?
Everest vidi normalno sve, možda postoji kakav hack za XP da se sve to lijepo posloži.
Zadnji uredio tomo : 13-10-2007 u 23:12
Problem je koliko sam ja upucen sto windowsi nemogu adresirati svih 4gb ili vise tak da i stavis recimo 8gb imao bi 3.5gb..sa 64-bitnim windowsima je stvar rjesena oni mogu adresirati jako puno..
damn,...a ništa, pričekam next format pa ću probat nabavit nove "staklene windoze", mada nisam baš i neki poklonik,.....ako ima tko 64bit XP cd nek se javi
thnx goc
np,64-bitne win mozes naci na torrentima..
naravno, moraš imati i 64-bitni CPU
pa covjek ima c2d...
inace windowsi ti prikazuju 3.5gb al sistem ti koristi 4 jer 32 bitni windowsi vide tocno 4gb al zbog kernela i nekih gluposti prikazuju 3.5
znaci zapravo je svejedno?
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on
Bookmarks