Izvrstan komentar!
Ne znam koliko je ova dvojba jos uvijek aktualna, ali o isplativosti investiranja moze se raspravljati kada je rijec o bilo kojem modelu foto aparata.
Isplativost ne ovisi samo o omjeru ulozeno/dobiveno, kod pojedinoga modela, vec i o potrebama korisnika koji doticni model kupuje.
Stoga su prava pitanja sljedeca:
1. Sto trazis od foto aparata kojega mislis kupiti?
2. Imas li neke kriterije koji su ti posebno bitni kada je o specifikacijama foto aparata rijec?
Iskustva korisnika o navedenim modelima iz prve ruke tesko ces dobiti, jer su aparati vrlo, vrlo svjezi na trzistu i mali broj ljudi je dosada ostvario njihovu kupnju.
Niti ja nisam imao prilike oprobati i jedan od dva navedena u zivo. Stoga svoje misljenje mogu bazirati samo na cinjenicama koje su mi dostupne preko neta i s obzirom na pripadnost H7 i H9 modela Sony H seriji, koja je do sada producirala dva vrlo solidna modela H1 i H2, sa kojima su korisnici koji su se za njih odlucili, vrlo zadovoljni.
H7 i H9 modeli su koji nude puno za relativno razumnu cijenu. NE znam tvoje zahtjeve prema foto aparatu, ali ovi modeli ce definitivno zadovoljiti svakog amatera, pa cak i one sa malo visim zahtjevima. Treba spomenuti da je i konkurencija u ovome segmentu vrlo velika, i dalje se zaostrava. Panasonic tu nudi par relevantnih modela, Fuji takodjer. A vrlo recentno i Canon:
http://www.cafe.mobil.hr/showthread.php?t=41122
Bookmarks