Crossover LAN kabel definitivno najlakša i najbrža solucija
..ako znaš podesiti IP adrese, nema ništa lakše.
Htio bih povezati dva računala. Točnije, kad dođem kod frenda s laptopom da se spojim s njegovim računalom, pa da razmjenimo stvari.
Pretpostavljam da postoje dvije opcije:
1. LAN crossover kabel
2. USB kabel
Koja opcija će mi zadati manje glavobolje?
Crossover LAN kabel definitivno najlakša i najbrža solucija
..ako znaš podesiti IP adrese, nema ništa lakše.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
http://www.cafe.mobil.hr/showthread.php?t=13955
Ono najbitnije je rečeno u prva 4 posta.
Have fun!![]()
SPAJANJE
evo ti link na kojem je objasnjenjo kako ih spojiti prelagano je.. imas cak i slike.. skinuto je s tportala![]()
Živi kao da ti je svaki dan posljednji
Trebaš obični normalni LAN kabel. Današnji lan portovi se konfiguriraju automatski tak da ne trebaš crossover
Trebate biti u istoj workgrupi (default je WORKGROUP, ak do sad niste mijenjali, onda ste u istoj). My computer properties/ computer name/ change
IP adrese su po defaultu na automatic, ne treba štelati.
Jedino provjeri dal je uključen file & printer sharing (properties od konekcije, po defaultu več uključen)
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Evo pogledaj na ovoj stranici i sve će ti biti jasno![]()
Sve već navedeno....drugo mi ništa ne pada na pamet....![]()
Ok, hvala svima![]()
Mislim da ti treba baš crossover, osim ako frend ima adsl pa mu se onda možeš spajati preko routera. Ta ti treba obični kabel, iako će na nekim routerima raditi crossover.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
meni ništa ne uspijeva..
trebam spojiti laptop od brata i moj kompjuter na internet, preko jednog routera (kasda).
u čemu bi mogao biti problem? mogu spojiti moj, ali bratov nikako, probao sam i samo njegov spojiti i ne ide.. znam da mu je mrežna kartica instalirana dobro.
Ako si pratio ovaj postupak dodijeljivanja IP-eva, odmah si napravio najveći dio posla. Računaj da bi nakon toga trebao restartat komp i pričekati par minuta ako se ne prepoznaju odmah nakon restarta (ne pitaj zašto, kažem ti iz svog iskustva). Prepoznavanje provjeri u Network places -> view workgroup comps.
Ni meni nikako nije uspjevalo dijeljenje konekcije preko Kasde, ICS jednostavno nije htio raditi. Drugi komp vidi ikonu za ICS, ali nikakva kombinacija ni vudu tehnika nije upalila![]()
Je li ti kasda u routing modu ili samo kao modem?
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
@MrBlanc - ne kužim se previše u to, ali mislim da je routing mode..
@xlr - napravio sam sve to, valjda je do routera..
Pa, mislim da u modem modu može biti samo jedan komp istovremeno na netu. Tako je bilo kad sam sestri podešavao. Čak kasda ima jedan dodatni problem - drugi komp treba biti neko vrijeme spojen na kasdu da bi se uopće mogao spajati na net.
aha.. ja mislim da je moj u modem modu onda, jer nisam ništa dirao postavke..
ali opet imam problem, naravno..
ono kada se treba u browser upisati 192.168.1.1, pa pita šifru, vidio sam koja bi trebala biti, a meni nije. nemam blage zašto?
Bookmarks