symbian nokia
Nokia
Samsung
Motorola
Sony Ericsson
LG
Alcatel
BenQ- Siemens
Neki Drugi (navedite)
Evo sve pise u naslovu? Bas me to zanima, aj mislim da NOKIE najdulje su najskuplje.![]()
symbian nokia
To je jedino zbog Mobisa i ni zbog kojeg drugog faktora.
istina,ali tako je kako je...
Bas se ne razumijem u temu, ali nije li se cijena N70 strmoglavila kad ju je Tmobile prakticno dijelio uz produljenje i ono w'n'w sranje...
moj glas za Nokie.
Smogi je rekao, smybian Nokie...
Nekako zbog samog imena (brand_a) i kvalitete (ali ima i nekvalitetnih u nekim područjima)
(s tim da nisam tu razmišljao na mobitele sa WM, tipa Vario i slični)
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Nokia daleko duže je na našem tržištu od svih ostalih tako da razlog "vrijednosti" je kao i u Golfa(auto).
Svakako da je iznad ostalih jer se oslanja na "osluškivanje tržišta" i isprobane uspjehe!
Sony Ericsson je mislim slijedeči uvjerljivo i neosporivo (kod nas)!!!
Opet sve ovisi o pojedinom modelu, o njegovoj popularnosti, ali i o ponudi operatera i njihovih akcija.
Gledano kao proizvođača u cjelini, mislim da je to Nokia.
pomeni sonyericsson p900 i 910
p900 sam mjenjao za 7610, nakon toga moglo ga se mjenjat za 6630 prema crno tržišnoj vrijednosti kasnije i za 6680 a sada na crno ima skoro istu cijenu kao i n70,pa računajte vremenski period od 7610 do n70![]()
angels might have been eaten.
Po meni jedino HTC drzi cijene svojih proizvoda iste cak i nakon godinu dana, N73 sam skupo nabavio a sad ga dobijes za kikiriki
Nokia 3300 >SE T300 >3650 >N-gage > p800 >Trēo 600 > MDA Compact > MDA Compact 2 > Palm Treo 650 > E61i >BlackBerry 8300 Curve>Palm Trēo 680 /Nokia E71/Palm Centro>HP iPAQ 910c, Nokia 5800 XM, Palm Centro.
U anketi sam glasao za Nokiu, ali mislim da ni Samsung nije daleko od Nokije
CARpeDiem*
Odgovor je full jednostavan, ali uopce nije pitanje marke...
Najdulje drzi cijenu onaj koji ne dodje u ponudu operatera!
Donekle da, ali kad vidiš primjer V3 (Motorola), koja je sa par tisuća kn. pala na 595 (Tele 2, 18 mj. preplate), ona postaje vidljivo da cijena ovisi i o hallo efektu, a V3 je izazvala poprilično buran Hallo efekt, iako ne obiluje toliko naprednim opcijama, pa i u vrijeme uzlaska su je šišali mobiteli konkurentskih proizvođaća, ali je imala fancy design![]()
Nokia 3300 >SE T300 >3650 >N-gage > p800 >Trēo 600 > MDA Compact > MDA Compact 2 > Palm Treo 650 > E61i >BlackBerry 8300 Curve>Palm Trēo 680 /Nokia E71/Palm Centro>HP iPAQ 910c, Nokia 5800 XM, Palm Centro.
Motorola v3 tek kad je izasla kostala je 4000kn za jedan i pol mjesec kostala je 1600kn u paketu,nista bolje nije ni k750i prosao u nekoliko mjeseci je dosao na cijenu od cca 1500kn.
nokia i samsung drze dobro,dok primjetno SE gubi na vrijednosti iako ne znam zasto.
Preran dolazak u simpa,vip ili tele 2 pakete im drasticno smanjuje cijenu.
sonyck ti izgleda da izgubis par mjeseci dok mobitelima padaju cijene. Nije bas v3 izgubila cijenu nakon mjesec i pol dana od dolaska na trzistie, isto kao sto ni k750 nije izgubio na cijeni preko noci kako ti kazes. A recimo K750 je dosao u Simpa paket gotovo godinu dana nakon sta je izasao na trziste.
Istina je da im cijena padne kad dodju u vipme i ostale pakete, ali kad dodju u pakete to su onda vec prakticki stari mobiteli ciji su nasljednici vec dosli u prodaju.
Duhovitost je drskost koja je stekla obrazovanje. - Aristotel -
oduvijek nokie, samo mi nije jasno, ZAŠTO??
Pokušaj staviti pristojniji potpis!
Sljaka!
piše gore mobis...
Nokia najvise zbog specificnost trzista (netko je dao dobru usporedbu s Golfom)...
Jedine Nokie koje su koliko toliko izgubile na cijeni su one kojima je trziste bilo zatrpano (3310, 6230i.....)
Ostale su i dan danas precjenjene...npr. dobar primjerak 8850 mozete i dalje prodati za ok lovu, a npr. Motorola V70 ne vrijedi skoro nista iako su u trenutko izdavanja bili jednako skupi i pozicionirani modeli.
SE gubi najvise od recimo top5 proizvodaca na nasem trzistu jer su i sami uveli praksu na trzistu da im cijena pada - davni primjer t28 - dosao je kao top model za skoro 5k kuna, a zavrsio kao jeftinjak u Simpa paketu (npr usporediva Nokia 8210 nikad nije toliko izgubila na vrijednost), a i svi ostali modeli t610,k700,k750 su dosli kao skupi telefoni i zavrsili kao prepaid paketi...
slozio bi hse s ovim zadnjim , dobro objasnjeno,
t610/30 su dosli kao neki bolji mobiteli ali ih je postlao tolko na trzistu da je doslo do dumpinga lol.
Inace Nokia najbolje drzi cijenu , to je i RAZLOG zasto mislim da ju necu kupit tak skoro/nit ikad jesam , za istu lovu dobim konkurentski mob s vise funkcija .
Potrubi ak ti se sviđa moj avatar
nokie u trgovinama, dok kod polovnjaka i vlada samsung-kad govorimo o medelima starih najvise 2god.
nokia za razliku od samsunga ima exluzivne modele- 8800,8850,8310..al opet vam usporedba ima nekih rupa. pogledajte model 8910(i) potpuno je propao, dodje oko 500kn,sto je premalo u odnosu na starost modela. pogledajte n90, pre god je dosla oko 5-6tisuća, danas dodje 900 po procijeni smogovcanokia bas i ne drzi cijenu kad je rijec o polovnjacima. mislim da autor ove ankete prvenstveno mislio na polovne mobitele. tako da ste skroz krivo shvatili anketu, ako je tako.
Zadnji uredio vjeko : 28-06-2007 u 14:50
Bookmarks