Ne bi se baš složio da je to postupak utakni&vozi, ima tu malo podešavanja.
Ovaj gore navedeni kolega ima ovakvu situaciju: 2 kompa i Kasda modem. Sve spojeno na switch (prvenstveno zbog LAN-a). Prije Kasde je imao obični modem (Ericsson, bez router moda). Na jednom kompu je podesio ICS i dobio je mogućnost istovremene konekcije oba kompa na net:
- ako je prvi komp ugašen, drugi komp se spaja na net neovisno o prvom jer svaki komp dobije svoju konekciju (ispada da se spajaš normalno kao 99% ljudi).
- ako je prvi komp već konektan, drugi komp se sad spaja preko ICS-a na konekciju tog prvog kompa (znači jedan se konekta, a ostali mogu samo preko njega na net - to je sve automatizirano zbog ICS-a, ti samo startaš konekciju).
Nedavno mu je krepao modem i dobio je od T-Comovaca (taa-daaaa) router Kasdu
Mogu ti reći da mu nikad nije bilo zabavnije. Trenutno ne može napraviti ICS, kad je jedan komp na netu, drugi ne može.. Ako riješi problem javim ovdje, ali sve se bojim da je još veći faktor u svemu taj famozni router. Drmao je po njegovim postavkama al...
Neznam ako si već vidio: http://www.cafe.mobil.hr/showthread.php?t=16385
---------------
EDIT:
Kolega riješio problem na sljedeći način:
Sve spojeno kako sam i rekao, ali bez ICS-a jer sve ide preko routera. Problem je bio jer on nije upisao niti znao DNS servere za TCP/IP postavke mreže.
Prvo je router podesio, upisao u njega username i pass za pristup netu. Kasnije trebaš na svakom kompu konfigurirati mrežnu konekciju. Odeš u Network Places desni klik na LAN i odabereš Properties. Označi TCP/IP i klikni Properties. Dobit ćeš sljedeći prozor:

'Default gateway' predstavlja IP routera (to je ujedno i adresa koju upisuješ u browser da otvoriš postavke routera). 'IP address' je IP tog kompa na kojem radiš u lokalnoj mreži (odabereš proizvoljno ali najbolje držati se primjera).
DNS je različiti ovisno o provideru. Evo za Iskon i T-Com redom napisani:
Code:
Iskon
213.191.128.8
213.191.128.9
T-Com
195.29.150.3
195.29.150.4
Na drugom kompu trebaš isto to podesiti ali 'IP address' moraš staviti drugi (stavi npr 192.168.1.3)
Probaj napraviti nešto sad, ovo pišem u maloj žurbi, ako negdje zapneš pitaj možda sam i ja nešto preskočio..
Bookmarks