...nema ni šanse dok ne riješe problem preskakanja - zato imamo flash memoriju...![]()
Although the concept could make any mobility geek salivate, research firm IDC dismisses the viability of placing hard disk storage units in mobile phones - for the time being.
Positioned at the center of the mobile device universe, mobile phones are quickly becoming robust multifunctional platforms that will enable mobile users to get out from under the weight of multiple devices. According to new research from IDC, however, the incorporation of hard disk drives (HDDs) into mobile handsets will require a number of further evolutionary steps before HDD-enabled mobile phones will represent a beneficial investment for consumers and enterprises.
"The addition of HDD storage will eventually address many of the limitations that have kept converged devices from reaching their full potential," said Alex Slawsby, senior research analyst in IDC's Mobile Devices service. "Handsets already have the killer application of wireless telephony, and adding increased storage will make them a viable option for extensive music, imaging, reference, and business applications."
Today's MP3-enabled phones, for example, can typically store about 8-12 songs of 4 MB each. In contrast, a new breed of HDD-based phone, similar to HDD-based MP3 jukebox players, could easily hold several thousand songs, images, or hours of video. Currently, Toshiba holds the minimum size record for HDDs with its 0.85" drive unveiled in January 2004, which according to Toshiba will be sampling in 2 GB and 4 GB sizes this summer.
Although ultimately promising, however, HDDs have not yet achieved the economies of scale necessary to attract the masses according to IDC. "Cost, size, and power consumption are prohibitive factors," said Dave Reinsel, IDC research manager, Hard Disk Drives and Components. "Flash memory is sill the best near-term option with rotating storage solutions too costly, too large, and too power hungry for all but the highest-end, business-class mobile phones." This will not change until HDD technology improves further and the price of such drives drops below $50 USD, and arguably below $30 USD.
Other key findings in research from IDC include the prediction that increased wireless network bandwidth (3G networks) will continue to drive the need for additional storage capacity on mobile devices; while solid state storage, although more expensive, will continue to surpass the performance of HDD solutions in the vast majority of mobile phones.
By: Jørgen Sundgot, Tuesday 27th April 2004, 14:07 GMT
...nema ni šanse dok ne riješe problem preskakanja - zato imamo flash memoriju...![]()
Zadnji uredio dmi : 25-05-2007 u 02:02.
već postoji flash mem od gige. I meni se flash čini kao bolja solucija, no zašto bi koristili prijenosne hardove za prenašanje podataka kada možeš u mobitel ubaciti 80gb![]()
opet gog sa svojim funny komentarima![]()
![]()
![]()
Postoji flash od gige, samo mu je cijena veća od 2 kilokune. Disk bi bio dobro rješenje da je otporan na udarce. Mislim da je za sada ovo što imamo najbolje rješenje: flash memorija u mobu + memorijska kartica.
...al stvarno,npr. 4 GB u mobu...popunit tako lako nećeš...možda za smartphonove bi to bila dobra solucija,samo bi trebao onda i jači procesor za to...al ima vremena za to...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
jel ima tako nesto za PDA? externo
nije bed popuniti, natrpaš mp3-ica i divx-ova (ako imaš smartphone), fotke, video klipovi...
da ali staviti 4 GB pa to je stvarno puno filmova mp3-a.......
mislim da bi ti dosadilo samo punjenje istog!
...u biti ne bi...
Ponudi raji i više se neće moći služiti bilo čime ako to nema...
Ja npr. razmišljam o SD kartici od 256 megi (nakotilo se aplikacija pa...).
ja trenutno na hardu imam preko 5gb mp3-ica, preko 1,5 gb fotki i video klipova, a o filmovima da ne pričamo![]()
ma to je ok ali razmisli kaj bi stvarno to sve stavio na mob.?
ova moja kartica guta bateriju a ima samo 64 MB kaj bi se onda desilo kad bi imala više od toga? brijem da bi gutala još više a filmove gledat na mobu,pa morao bi imati tri baterije za to,brijem da bi to samo gutalo i gutalo,
bolje da oni izmisle neku jaču bateriju to bi bilo puno korisnije...
ja imam disk od 40gb -> 9gb slobodno
i od 120gb -> 11gb slobodno![]()
Everyone can be a boss, but not every boss is a leader.
..."gog",a od tih 5 GB mp3-ca,kolko ih stvarno slušaš...
...ja npr. imam oko 3500 pjesama i slušam samo oko 100...
...al da neidemo offtopic,nekome bi 4 GB dobro došlo,ali većini bi pola,i više od pola harda bilo slobodno...nek oni prvo naprave od 1 GB,a poslije nek idu na više...
...svima bi ja vama "uvalio" C64 pa da vas vidim...![]()
tako je dmi to bi bilo zanimljivo za popuniti!!!!!!
Cinjenica je da memorije nije nikad dosta
Vec izlaze mobovi sa megapixel camerama pa nije lose imat sto vise memorije
Mamama volim te ali mi je GT4 drazi
@eminem, stavi sve na playlistu, pa na random![]()
......
ma daj pa to bi onda slušao sto godina i raspao bi mu se comp![]()
![]()
Tako puno? Windowsi su obično veliki oko 200MB.
Bookmarks