Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Hybrid View

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Operater
    vip
    Godina
    53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kupnja camcordera

Pročitala sam sve do sada napisano na ovom forumu o ovoj temi, ali opet imam neke nedoumice...
    Kupujem kameru, a imam sony hdd dvd recorder koji ima i.link, tako da mi je prijenos s kamere na taj način najjednostavniji..., bitno mi je da je kvaliteta slike dobra, da je proizvod pouzdan (navodno panasonic ide ispred sony), da ima mogućnost snimanja sa što manje luxa, dobru bateriju...
    Ono što me buni je koliko je bitan 3ccd s kojim se diči panasonic, je li za moj način prebacivanja na dvd bitan i.link output (neke kamere ga nemaju), tj. ako uzmem hdd kameru bez fireware-a, da li će se sa običnim a/v izlazom izgubiti kvaliteta....(ne razmišljam o komb. pc-kamera). Ukratko, da li griješim ako uzmem mini dv kameru i da li mora biti sony ako je dvd recorder sony?
    Moje opcije:
    SONY DCR-HC96E cca 3.900 kn
    SONY DCR-SR72 cca 4.850 kn
    PANASONIC NV-GS320 cca 3.800 kn
    PANASONIC NV-GS500 cca 6.100 kn (too much)
    Molim za što brži odgovor.....please!

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Modesti Pregledaj post
    Pročitala sam sve do sada napisano na ovom forumu o ovoj temi, ali opet imam neke nedoumice...
    Kupujem kameru, a imam sony hdd dvd recorder koji ima i.link, tako da mi je prijenos s kamere na taj način najjednostavniji..., bitno mi je da je kvaliteta slike dobra, da je proizvod pouzdan (navodno panasonic ide ispred sony), da ima mogućnost snimanja sa što manje luxa, dobru bateriju...
    Ono što me buni je koliko je bitan 3ccd s kojim se diči panasonic, je li za moj način prebacivanja na dvd bitan i.link output (neke kamere ga nemaju), tj. ako uzmem hdd kameru bez fireware-a, da li će se sa običnim a/v izlazom izgubiti kvaliteta....(ne razmišljam o komb. pc-kamera). Ukratko, da li griješim ako uzmem mini dv kameru i da li mora biti sony ako je dvd recorder sony?
    Moje opcije:
    SONY DCR-HC96E cca 3.900 kn
    SONY DCR-SR72 cca 4.850 kn
    PANASONIC NV-GS320 cca 3.800 kn
    PANASONIC NV-GS500 cca 6.100 kn (too much)
    Molim za što brži odgovor.....please!
    Sto se same komparacije modela koji su navedeni tice, na to ne mogu sada odgovoriti, posto imam obvezu odraditi nekakav projekat do sutra, pa sam malo u stisci s vremenom, to mogu preko vikenda (nedjelja najvjerovatnije, jer neki modeli su mi pozneti neki ne).

Sto se ostalih pitanja tice:

Najelegantnije i najbezbolnije rijesenje bi vam bilo da nabavite kameru koja materijal snima na HDD i ima firewire (firewire=i.link) izlaz. Na taj nacin bi snimljeni materijal prebacivali na DVD medije preko DVD recordera vrlo jednostavno. Dakle, prikljucenje kamere preko firewirea na DVD transfer sadrzaja na HDD recordera i zatim u zeljenoj kvaliteti i kompresiji snimanje na DVD medije. Proces ja vrlo brz i jednostavan. Pritom nije bitno kujz kameru prikljucujete na DVD, dakle ne predstavlja problem ako se radi o Panasonic ili bilo kojoj drugoj kameri koja nije Sony...jadnako dobro i ucinkovito radi.

Vrlo je bitna cijenica da kamera posjeduje firewire izlaz, jer je jedino preko njega moguce podatkovno prebacivanje na HDD vasega DVD recordera (ovo podatkovno prebacivanje mozemo poistovjetiti sa presnimavanjem fileova sa jednoga HDD a racunala na drugi, dakle kamera i DVD recorder tretiraju snimljeni materijal kao podatke, i na taj nacin sa njim rade), prebacivanje preko A/V izlaza ne funkcionira jednako, u tome slucaju kamera DVD - u salje sliku i zvuk odvojeno, a on sakuplja te informacije iz razlicitih izlaza i kombinira u video. Ovaj nacin prebacivanja podataka odvija se u real time - u (sto znaci da vam za prebacivanje 1 h snimljenoga materijala treba 1 h vremena).

3CCD sustavi nisu privilegija Panasonic kamera. I manje vise svi drugi renomiraniji proizvodjaci nude takve izvedbe kamera. Jednostavno, prednost 3CCD kamere, bilo kojega proizvodjaca, nad onom koja posjeduje samo jedan CCD, jest veca rezolucija slike, odnosno veca rezolucija snimljenoga materijala u konacnici. Konacan rezultat ovisiti ce i o kvaliteti optike komere koju koristite, kao i o AF i AE sustavima i algoritmima, ali ako usporedjujemo kvalitetu snimka na dvije kamere jednako kvalitetne optike i jednako kvalitetne elektronike, a da je jedna od njih 3CCD a druga CCD, 3CCD dati ce prilicno bolje rezultate.

Sto se tice kombinacije mini DV - DVD recorder...nikada to nisam probao spojiti da direktno bez racunala probam prebaciti materijal. Po meni to ne drzi vodu. Za pocetak prebacivanje svakako ide u real time - u. NAdalje, kada sam prebacivao mini DV na racunalo, dobije se prilicno sirovi format, koji treba obraditi i to odvojeno sliku i zvuk da bi se u konacnici dobio prihvatljiv razultat koji odgovara DVD formatu, da bi ga kada ga se snimi na DVD medij moglo reproducirati u linijskome DVD playeru ili recorderu. Cijeli proces je za cca 3 sata snimljenoga materijala sa prebacivanjem i prekodiravanjem trajao gotovo 12 ak sati, a obradu je obavljalo racunalo...tako da mi je prilicno neobjasnjivo kako bi to isto mogao uciniti DVD recorder.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Operater
    vip
    Godina
    53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Vrlo je bitna cijenica da kamera posjeduje firewire izlaz, jer je jedino preko njega moguce podatkovno prebacivanje na HDD vasega DVD recordera....

3CCD sustavi nisu privilegija Panasonic kamera. I manje vise svi drugi renomiraniji proizvodjaci nude takve izvedbe kamera....

Sto se tice kombinacije mini DV - DVD recorder...nikada to nisam probao spojiti da direktno bez racunala probam prebaciti materijal. Po meni to ne drzi vodu...
    Osvrnut ću se samo na ova 3 detalja vašeg odgovora:
    - problem i je u tome što sam primjetila da skoro sve HDD kamere nemaju fireware izlaz (dok mini DV svaka ima dv izlaz) nego usb 2.0 i a/v, od kojih moj DVD recorder ima a/v ulaz, ali onda čemu hdd kad je to analogni format....
    - kod Panasonica 3ccd ima skoro svaki noviji model, a kod sony-a skoro nijedan
    - kombinaciju mini DV i DVD rekorder sam već koristila i funkcionira bez problema, samo što je realtime, ali to nije problem jer je bitno samo pokrenuti dubbing na hd, a onda možeš sve ostavit i poslije na recorderu editirat snimku prije prženja na dvd disc... dakle, za vašu informaciju to šljaka bez problema....

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Osvrnut ću se samo na ova 3 detalja vašeg odgovora:
    - problem i je u tome što sam primjetila da skoro sve HDD kamere nemaju fireware izlaz (dok mini DV svaka ima dv izlaz) nego usb 2.0 i a/v, od kojih moj DVD recorder ima a/v ulaz, ali onda čemu hdd kad je to analogni format....
    - kod Panasonica 3ccd ima skoro svaki noviji model, a kod sony-a skoro nijedan
    - kombinaciju mini DV i DVD rekorder sam već koristila i funkcionira bez problema, samo što je realtime, ali to nije problem jer je bitno samo pokrenuti dubbing na hd, a onda možeš sve ostavit i poslije na recorderu editirat snimku prije prženja na dvd disc... dakle, za vašu informaciju to šljaka bez problema....
    Skrecem paznju i na cinjenicu da je i USB 2.0 sucelje koje omogucuje podatkovni prijenos (pored firewire sucelja). Tako da je dovoljno da proizvodjac opskrbi kameru sa jednim od ova dva sucelja (izlaza) a da bi zadovoljilo uvjet podatkovnog prijenosa (te da bi korisnik izbjegao A/V). Pitanje koje se namece je opremljenost USB portovima DVD uređaja koji se koriste (jer vecina proizvodjaca kao prioritet podrazumjeva mogucnost spajanja i prijenosa podataka kamera - racunalo).

Definitivno stoji da je u gami Panasonica najveci broj 3CCD kamera u odnosu na ostale proizvodjace, ali i Sony i Jvc i Hitachi (npr.) nude kvalitetne 3CCD modele

Ovo oko transfera mini DV na DVD recorder je vrlo korisna informacija i ako navedeno radi bez mane kako ste objasnili, onda stvarne nema razloga zasto ne kupiti kameru koja jos uvijek radi sa mini DV formatom.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Operater
    vip
    Godina
    53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako smo definirali da je mini Dv najbolja opcija s obzirom na kvalitet i cijenu, onda još samo da mi predložite nekoliko modela....

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako smo definirali da je mini Dv najbolja opcija s obzirom na kvalitet i cijenu, onda još samo da mi predložite nekoliko modela....
    Definitivno se slazem sa zakljuckom da se najbolji omjer kvalitete za ulozeni novac moze dobiti kupnjom kamere koja koristi miniDV format. HD kamkorderi koji koriste HDD kao medij i 3CCD sustav generiraju jednsku kvalitetu snimljenoga materijela kao i prethodno navedeni miniDV, 3CCD sustavi, ali za znatno vecu kolicinu novca. Ipak moram spomenuti da HDD kamkorderi nude jednostavniji handlinga sa snimljenim materijalom nakon snimanja.

Ako se ogranicimo na miniDV format, moje preporuke idu u smjeru dva modela. Ova dva modela, razlicitih su proizvodjaca, ali vrlo, vrlo slicnih specifikacija. Imao sam prilike vidjeti oba, kao i rezultat koji daju u konacnici i moram reci da bih se tesko odlucio da ja kupujem. Mozda jedna sitna, sitna nijansa prednosti Panasonic modelu, cisto radi user interface - a.

Radi se o modelima:

1. Sony DCR-HC69E
    2. Panasonic NV-GS280EP-S

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. kupnja PDA !
    By sfreak in forum Pocket PC/PDA
    Odgovora: 12
    Posljednji post: 03-11-2006, 00:03
  2. Kupnja PS 2
    By sirius in forum Media playeri # Gaming konzole # HTPC # DAC # DVB
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 28-12-2005, 01:44
  3. kupnja SX1
    By borisd in forum Siemens smartphone