imam problem..kad sam stavila vecu memorijsku karticu u fotic treba mu puno duze da se ucita...kak to sredit?..mislim sumnjam da to tako treba biti..ode mi slika dok se to ucita
..
imam problem..kad sam stavila vecu memorijsku karticu u fotic treba mu puno duze da se ucita...kak to sredit?..mislim sumnjam da to tako treba biti..ode mi slika dok se to ucita
..
there is a thing in my BACKPACK..njoka 3660:D
Mislim da si stavila sporiju karticu.
Koji aparat i koja kartica točno je u pitanju?
olympus c-5000..a kartica olympus xd picture card 1gb
kad smo već kod toga, jel piše na tim karticama brzina il je to jednostavno po principu kolko para tolko muzike?
![]()
Sto znaci da "foticu treba puno duze da se ucita"? Kako se to fotic "ucitava"?
Ako mislis na vrijeme pohrane (dakle vrijeme citanja sa kartice i pisanja na istu), onda se radi o tome da si lupila karticu vecega kapaciteta, ali manje brzine.
Ako si mislila na statr up vrijeme foto aparata, kapacitet i brzina kartice na taj parametar ne bi trebala utjecati.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Da se radi o SD karticama, razumio bih vrijeme koje je različito za pohranu, jer ovisi o brzini same kartice. No ja sam prije radio sa xD karticama od 16-512 kb i nikada nisam imao takav problem: dapače: slike su se brže zapisivale što je kartica bila veća.
Camera Obscura - the best camera ever :)
govorim o onome kad upalim fotic..treba mu dosta dugo da bi mogla nesto slikati i zumirati ili ista napraviti na njemu..a to se pocelo dogadjat kad sam stavila novu karticu..a kolko vidim na olympusovim stranicama ona ide u taj fotic..ima ko kakvu ideju kak da to popravim?..
jel se to događa samo kad je kartica unutra ili i bez nje? ako je i jedno i drugo, onda je problem u fotiću, a ako ne, možda nešto s kontaktima na kartici ili na fotiću nije u redu.
Ako imaš card reader formatiraj karticu u njemu. Možda je stvar u tom...
Camera Obscura - the best camera ever :)
To se ne bi smjelo desavati.
Kako sam u svom proslome postu i napomenuo, kapacitet i brzina memorijske kartice koju umatnete u aparat ne bi smjelo utjecati na start up vrijeme samoga aparata.
Moj je savjet da vratis staru memorijsku karticu koju si prije imala, i da isprobas da li ce se start up vrijeme sa njom u aparatu skratiti. Ako da nesto se cudno desava, tako da bi u tome slucaju najsigurnije bilo (pogotovo ako je aparat pod garancijom) da ga se odnese do ovlastenoga servosa da stave zadnji FW te onda probati ponovno.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks