dakle pc mi uopće mi ne prepoznaje mob kad ga spajam preko usb-a, ima kakvo rjesenje, molim detaljnije pojasnjenje jer nismo svi eksperti u ovim stvarima...
dakle pc mi uopće mi ne prepoznaje mob kad ga spajam preko usb-a, ima kakvo rjesenje, molim detaljnije pojasnjenje jer nismo svi eksperti u ovim stvarima...
A da nam prvo napišeš kako spajaš mob. Da li samo uštekaš kabel u komp i u mob i pokreneš program ili nešto drugo?
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Instaliraj Mobile Phone Manager (dobio si ga s telefonom ili s kabelom). Kada ukopčaš kabel u mobitel, nakon par trenutaka će ti se u device manageru pojaviti kategorija usb modem, ili tako nešto, i pisati će da nemaš drivera za to...
Instaliraj driver s cd-a od kabela za Siemens Mobile Phone USB Modem, i pričekaj malo, i moći ćeš iz explorera vidjeti mob i foldere MMCard i Data...
Ovo sve pričam napamet po sjećanju, pa je možda i nešto malo drugačije, ali uglavnom je to to.
pozdrav!
ne meni ne prepoznaje comp mobitel. Kupio sam danac DCA-140 kabel, instalirao sam mobile phone manager, prvo sa cd-a koji sam dobio uz c81 (nije nista prepoznao comp), pa potom sa cd-a koji sam dobio uz kabel (isti ucinak). Kao da nisam nista napravio.. jedino mi se bez problema mob puni, pa makar ja iskljucio punjenje preko usb-a. Ne kuzim u cemu je problem. Probao sam sa add remove hardware al tamo nema nista sto nije vec instalirano. citao sam druge postove, stavljao sam primjerice korisnicki racun na diagnose, ukljucivao i iskljucivao mob.. i nista... kabel ocito funkcionira jer se mob svojevoljno puni, al ne kuzim zasto ga nece prepoznati..
Hvala unaprijed na brzoj pomoci!
Ista situacija i isti problem, ima li tko rijesenje istog (Kabel je kupljen u Sophos Labu)
Meni je pomoglo da ustekam kabel u komp, ali ne i u mobitel. I onda restartat komp. I kad se win dignu, onda ustekat kabel i u mob i pokrenit MPM.
Od tada sve radi bez problema
Potrebno je prvo priključiti kabel bez mobitela i pričekati da ga komp prepozna i instalira. Tek nakon toga priključuje se mobitel kojeg komp prepoznaje kao modem i dodjeljuje mu COM port. Osim MPM, C81 radi bez ikakvog problema i sa SiMoCo-m, MobilEdit-om, a vjerojatno bi radio i sa drugim sličnim programima..
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ma probao sam sve recepte, imam dva c81 tako da ne vjerujem da je do mobitela (jedan ima 4 mjeseca, a drugi 15 dana).
Ustekani kabel puni mobitel medutim racunalo ne trza, nema prijave novog uredaja. Svo carobiranje sa postavkama telefona nije donijelo ploda, sto sve i nema neku logiku jer se isti treba prijaviti kao modem i zatraziti drivere ili iskoristiti one u MPT. Ukapcao sam i kabel pa onda mobitel (i uz resetiranje), zatim i kabel i mobitel. Pa sve to sa ukljucenim MPT, bez rezultata.
Kabel se u mom slucaju ponasa kao pasivan uredaj ne trazi nikakve drivere po ukljucenju, za kabel sam cak pronasao i drivere na netu ali oni se ocekivano odnose na uredaje koji se na njega spajaju.
Probao sam isti kabel na dva racunala da bi anulirao utjecaj instaliranog softvera.
Zanima me da li nekome kabel kupljen u Sophos LAbu radi, ako ne imam argument vise trazeci povrat novca http://cafe.mobil.hr/images/smilies/asthanos.gif
.
Imao sam prije CX65 kojeg sam spajao pripadajucim kabelom i sve je bilo ok, isto tako i Nokiu 6610i. Sadasnje mobitele spajam iskljucivo preko BT (osim motorole L2, isto sve radi ok), no ovaj kabel uzeo sam radi update-a softvera.
hvala na dobroj volji http://cafe.mobil.hr/images/icons/icon6.gif
Cool!
Ja ponekad moram par puta stisnuti refresh u exploreru, ili samo više puta klikati na mob da mi ga explorer prepozna... Nekada traje i do pola minute... možda da to probaš?
Inače ne znam, i meni se čudno ponaša nekada.
nista,
idem danas vratiti kabel u Sophos Lab.
pozdrav
Kabel vracen, u Sophos Labu bili korektni.
Sad trazim kabel koji radi.
Njihov kabel imam i ja, a platio sam ga 99 kn. Radi bez problema sa MPM, službenim updateom i sličnim stvarima.
Ne radi sa V-klay-om, Winswupom, ali interesantno je da sa Papuom radi i u Service modu. Kako sam kabel nema u sebi, bar se tako čini, nikakve elektronike vjerojatno je stvar u driverima.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks